sporo prywatnych sklepów motoryzacyjnych używa logo AR na witrynach , stronach internetowych... i co z tego ?? i nic. detektywi z Arese ich nie ścigają w każdym razie
Jak nic z tego??? Jak pracowałem w innym sklepie, przyszło pismo od jakiegoś mecenasa z Włoch, nakazujące w ciagu 14 dni zdjęcie wszystkich log AlfaRomeo,Fiat-a i Lanci zmian wizytówek, straszyli sądem, a pod tym wszystkim podpisał się Fiat Auto Poland z Bielska.
Zakaz uzywania znaków towarowych !!!.
Widocznie ktoś się jeszcze nie dopatrzył ja nawet pieczątke musiałem zmieniać, szyldy, później fotki robiłem ze zmianami i wysyłałem do Bielska, i nie pomogło że sklep jest w tzw. klubie Premium, kupuje części w Fiat Auto Poland,
Kwesia czasu az ktos sie dowali, nie ma co ryzykowac zwłaszcza ze w przyszłym roku tez bedziemy chcieli jakis sponsoring to nie mozemy wyjechac z pirackim logiem. To jest tak samo jakbysmy sie obnosili z pirackim windowsem. A to ze mamy Alfy do niczego nas nie uprawnia tak jest z wszystkimi znakami towarowymi.
Jesli ktos chce sobie poczytac jakie mogą byc konsekwencje moge wysłać ustawe o prawie autorskim.
Ja tak sobie myślę, że w sprawie tego loga można by jeszcze raz uderzyć jak byśmy mieli już statut i byli zarejestrowani, w tedy była by inna gadka no i napewno inaczej by na Nas patrzyli
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
IMHO napis alfaholicy powinien być w symetrii względem najdłuższego ramienia scudetta i konczyc sie na równi z logo alfy w pionie. Oczywiscie wymusza to zmniejszenie napisu ale tu jest on zbyt duży.
Teraz jest po prostu zbyt chaotycznie.
Ale.. no offence
FRED
PO dluzszym zastanowieniu jestem sklonny Ci przyznac racje - chyba faktycznie napis moglby byc krotszy - wygladalo by bardziej.....hmmm...."kompaktowo".. (?)
...a może tak zamiast "wybrzydzać" odpalicie Corele, Photoshopy i tym podobne i pokażecie inne pomysły?
zgadza sie... logo projektowala znajoma pawla, graficzka, za usmiech, a nie z zamilowania do samochodow czy nie za pieniadze. zrobila kilka propozycji, ale ta byla najlepsza, starala sie trzymac koncepcje pierwszych koszulek. jak ktos zrobi to po swojemu to mysle, ze nikomu nic sie nie stanie...
Ależ ja nie wybrzydzam bom nie z tych co nic nie robią tylko marudzą
Po prostu uważam ze te w sumie drobne zmiany które zaproponowalem "doszlifują" troche logo czy też jak to powiedzial Siekier - "skompaktują"
A jesli uważacie ze to juz projekt zamknięty to nie mam nic przeciw i moze zostac tak jak jest.
Nie powiedzialem też ze logo jest złe.. powiedzialem ze moze byc lepsze
FRED
_________________ Nie pytaj co ASO może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla ASO
----------------------
Alfy są brzydkie i się psują! - wszak miliony użytkowników golfów nie mogą się mylić
IMHO napis alfaholicy powinien być w symetrii względem najdłuższego ramienia scudetta i konczyc sie na równi z logo alfy w pionie. Oczywiscie wymusza to zmniejszenie napisu ale tu jest on zbyt duży.
Teraz jest po prostu zbyt chaotycznie.
Ale.. no offence
FRED
PO dluzszym zastanowieniu jestem sklonny Ci przyznac racje - chyba faktycznie napis moglby byc krotszy - wygladalo by bardziej.....hmmm...."kompaktowo".. (?)
Zgadzam sie z przedmówcami. Ten mały zabieg przesunięcia i zmniejszenia napisu poprawiłby to logo.
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum