chyba nie bardzo bo ponad miesiac temu chcialem wyslac shalot moje dnae i dalej mam wiadomosc do wyslania i kazda nastepna ktora probowalem wyslac tez wiec nie wiem jak tobie sie uda z nia skontaktowac to daj znac Pozdrawiam
_________________ Nie ważne ile pali i tak jest piękna
witam wszytskich..dostalam od was wszytskich dane, dostaje je na bierząco..wiec jak juz mam nową wersję mapki, to muszę dodawać znowu kogoś...dlatego wciąz nie ma ostatecznej wersji..
Prosze o jeszcze troche cierpliwosci..
Z radością oznajmiam że ukończyłam druga wersje mapki:) Przepraszam za tak długo mi to zajeło, ale życie zawodowe mnie ostatnio nie rozpieszcza, zeby nie powiedziec że zajeżdza na maksa:/
Tak czy inaczej- aby rozesłać ta mapke potrzebuję wasze adresy mailowe..
Prosze więc o przesłanie mi krótkiego maila z nickiem na shallotka@wp.pl , a ja odeslę mapkę. Nie mogę niestety wysyłać przez priwy, obrazek jest za duży ( już próbowałam )
Pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony przez shallot 2007-05-31, 22:45, w całości zmieniany 1 raz
Od wczoraj do ndz nie mam dostepu do mojego kompa z powodu jezdzenia po Polsce( najpierw praca, a potem zlot:))), wiec nie bede w stanie wysyłac mapki w tym tygodniu...
Wysle niezwłocznie jak dotre do domu.
Ostatnio zmieniony przez shallot 2007-06-05, 21:46, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki shallot, za mapke. Dostałem choć nie jestem do niej jeszcze dopisany.
Zastanowilo mnie tylko co będzie gdy zapisanych do niej bedzie zbyt duzo ludzi.
Propozycja moja jest taka. Moge przerobic mape na wersje opartą na google maps.
Daje to wieksze mozliwosci...:
- można dać ją pod jakiegoś linka (moze byc zahasłowany) i mieć ją dostępną wszedzie tam gdzie jest internet .. np gdzies na stronie alfaholików.
- mape mozna skalować od widoku całej Polski aż po konkretne ulice w miescie.
- dane uczestnika widoczne będą po kliknięciu na jego "numerek" na mapie
- gdy na danym terenie bedzie wieksza ilosc zgłoszonych to łatwiej bedzie zobaczyc ich rozmieszczenie powiekszając sobie dany fragment.
Jesli Wam to pasuje a szefostwo strony udostępni kawalek miejsca na serwerze to piszcie. Zajme sie tym.
FRED
_________________ Nie pytaj co ASO może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla ASO
----------------------
Alfy są brzydkie i się psują! - wszak miliony użytkowników golfów nie mogą się mylić
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1,8 T.S. 8V
Rocznik: 1995
Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 231 Skąd: Goleniów/Szczecin
Wysłany: 2007-06-12, 10:11
Świetny pomysł jestem za, dziś prawie każdy ma internet w komórce, pytanie tylko jak taka mapa będzie wyglądała w mobilnej wersji Opery
Jestem też za tym aby wersja w dotychczasowej oprawie również była dostępna, dobrze ją mieć w czasie wypraw na dłuższych trasach gdy zawiedzie nas auto a i problemy będą z dostępem do sieci.
_________________ AR 155 T.SPARK 1.8 SUPER MY.95
IK@R: 5022
Ja wcale nie twierdze ze trzeba zarzucic prace nad dotychczasową wersją bo rzeczywiscie offline czasem moze sie przydac. - sam mam jpg wrzuconego w fona.
Co do google maps niestety nie ma tak dobrze by dzialały na mobilnych przegladarkach. Przegladarka Nokii oparta na Konquerorze nie otwiera map googla w ogole a opera.. co prawda otwiera ale kroi je na male kwadraty a punktow na niej nie pokazuje wiec tez jest generalnie nieprzydatna.
Google map jest po prostu za nową sprawą by pracowalo na mobilnych systemach. Jako ciekawostke moge powiedziec ze otwarcie mapy w nowym oknie IE pod win98 skutkowalo zawieszeniem kompa..wiec... jak widac kompatybilne jest to tylko dla XP.
Nie mniej jednak... może warto?:)
FRED
_________________ Nie pytaj co ASO może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla ASO
----------------------
Alfy są brzydkie i się psują! - wszak miliony użytkowników golfów nie mogą się mylić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum