Jak przeglądam galerie naszych Alf, to widzę, że większość ma tam powrzucane miniaturki zdjęć, które po kliknięciu pięknie się powiększają.
Np tutaj: http://www.forum.alfaholi...c1f19acac#65889
Ja niestety mam tylko powklejane linki do zdjęć.
Chciałbym wiedzieć jak to zrobić by pojawiały się miniaturki zdjęć w poście, które po kliknięciu będą się powiększać.
Proszę o zrozumiałe wyjaśnienie.
Z góry dziękuję.
jak dasz link do zdjęcia to sobie zaznaczasz cały adres dostępu do fotki i w ramce w której piszesz klikasz na 4 ikonkę od góry o skrócie IMG powodzenia
a drugi sposób to przed http://www.coś tam dajesz taki znaczek [img ] tylko bez spacji a po zakończeniu adresu ....pl dajesz znaczek [/img ] oczywiście też bez spacji:)
Kombinuję w/g Twoich wskazówek i coś w tym jest, bo pojawia mi się okienko, w które należy wpisać adres obrazka. Po akceptacji w wiadomości pojawia się nawet ikonka zdjęcia, jednak po krótkiej chwili znika...
Być może w tym dziale nie da się dodawać zdjęć do wiadomości...
Sprawdzę gdzie indziej. Dzięki za pomoc.
Właśnie sprawdziłem w dziele "nasze belle" i kurcze nie działa. Może dlatego, że mam album na picassaweb?
Dla odmiany spróbowałem wrzucić pierwsze lepsze zdjęcie z sieci, ale też się nie pojawiło...
Może trzeba poczekać na akceptację ze strony moderatorów?
Wiem, że trochę głupio brzmią moje pytania...
_________________ ...no alfa,
no fun!
Ostatnio zmieniony przez alces1 2007-11-09, 22:43, w całości zmieniany 15 razy
wchodzisz na www.imageshack.us klikasz na WYBIERZ i wybierasz zdjęcie ze swojego dysku. następnie klikasz [HOST IT!] i czekasz aż foto się wyśle. następnie ukażą ci się linki. najlepiej skopiować 2 od góry (opcja z miniaturką zdjęcia) i wklejasz w temacie
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców- †Colin McRae
Ostatnio zmieniony przez bobryt 2007-11-08, 12:01, w całości zmieniany 1 raz
wchodzisz na www.imageshack.us klikasz na WYBIERZ i wybierasz zdjęcie ze swojego dysku. następnie klikasz [HOST IT!] i czekasz aż foto się wyśle. następnie ukażą ci się linki. najlepiej skopiować 2 od góry (opcja z miniaturką zdjęcia) i wklejasz w temacie
Dzięki. Jak wrócę do domu, to postaram się użyć Twojego sposobu, chociaż zastanawia mnie dlaczego sposób jaki podał mi kol. mrutyna nie działa, a jest genialnie prosty!
_________________ ...no alfa,
no fun!
Ostatnio zmieniony przez alces1 2007-11-09, 22:46, w całości zmieniany 2 razy
Dzięki. Jak wrócę do domu, to postaram się użyć Twojego sposobu, chociaż zastanawia mnie dlaczego sposób jaki podał mi kol. mrutyna nie działa, a jest genialnie prosty!
Patrząc na właściwości zdjęcia, które starałeś się nam pokazać, dopisałeś tylko z tyłu "jpg"... Rozszerzenie musi być jpg W photobucket dochodzi do tego jeszcze określenie wielkości zdjęcia.
Zatem instrukcja wstawiania zdjęć na forum:
Otwierasz stronę ze zdjęciem, klikasz na nie prawym przyciskiem myszy.
Wybierasz "Właściwości" (całkiem na dole), nastepnie zaznaczasz i kopiujesz adres URL zdjęcia. Nastepnie ten właśnie adres wstawiasz między znaczniki "IMG", te które podał mrutyna.
Efekt:
_________________ Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
To zejdź z chodnika...
Ostatnio zmieniony przez wera 2007-11-09, 14:48, w całości zmieniany 1 raz
Jak piszesz nowy post,to poniżej masz ramkę załącz plik,wybierasz w pasku przeglądaj,ściągasz z kompa dane zdjęcie a póżniej wciskasz załącz.Musi się udać,powodzenia.
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum