No to mam problem - pomóżcie ...
Co to znaczy gdy podczas każdej próby umieszczenia zdjęcia pojawia się adnotacja :
Przekroczyłeś maksymalny limit uploadu (2 MB)
co za czort ?
Bardzo zależy mi na możliwości dodania zdjęć .
Please ...♦
Zapewne jest to rozwiązanie ale nie takie jakie mnie by interesowało - ciekawy jestem po prostu dlaczego pojawia się taki komunikat ..? Zawsze stosowałem najprostsze rozwiązanie czyli "załącz plik" i dotychczas sprawdzało się to w 100% (prosto i niezawodnie) - dlaczego będę musiał zmieniać przyzwyczajenia . I jeszcze jedno u mnie bardzo długo otwierają się zdjęcia umieszczane na fotosiku i innych imageshakach irytujące ...
Jak piszesz nowy post,to poniżej masz ramkę załącz plik,wybierasz w pasku przeglądaj,ściągasz z kompa dane zdjęcie a póżniej wciskasz załącz.Musi się udać,powodzenia.
no i to chyba najprostsze rozwiązanie o które tak się dopytuję - podczas tej operacji pojawia się poniższe info ...
adamodg napisał/a:
zawsze można wrzucić miniaturki na forum bez konieczności otwierania w nowej karcie
no właśnie - czy mówimy o tym samym sposobie co powyżej czy to coś innego ?
ja miałem na myśli wklejenie linku np z fotosika który powoduje pojawienie sie na forum zdjęcia w wersji mini
np. jak u mnie http://www.forum.alfaholi...urok-vt9386.htm
jest mini na forum a dopiero po klik w fotke otwiera w nowej karcie w pełnym rozmiarze
ale jest tez dostepny link do umieszczenia na forum w pełnym rozmiarze
no właśnie i klikając na Twe zdjęcia (fajne!) pojawia się tym razem info - "Konserwacja Systemu" ... ja jestem nerwowy (po ojcu ) i takie rzeczy często mnie stresują , a najprostsze rozwiązania zawsze są najlepsze . Dlatego też pragnąłbym dociec cóż oznacza ten max upload ..? Czy to już na zawsze tak będzie (pozostaje tylko fotosik i inne serwery) czy za dużo wysłałem zdjęć np. w tym miesiącu i już nie będę mógł tego robić aż do pierwszego ? Czy ogólnie - za dużo wysyłam i nigdy nie będę miał takich możliwości (jak powiedziałem - najprostszych w formie) ? A może coś znowu dzieje się niedobrego z forum i więcej osób ma ten problem ?
Istotna dla mnie kwestia .
zmniejszylismy limit z powodu ograniczen serwerowych, a raczej duzego wzrostu nowych uzytkownikow czy samym zalaczanym plikow. jak bedziemy sie rozwijac w takim tempie to niedlugo bedzie trzeba kupic taki serwer jak wp.pl
Mamy 2644 zarejestrowanych użytkowników pomnozyc to przez 2 mb to wychodzi 5 GB, sami rozumiecie, ze to troche duzo... tymbardziej, ze czesc ludzi zalacza np. swoje emotki czy zamiast podawac linka do tuningowanych alf zalacza cale zdjecie.
tzn. ja mam skasować swoje zdjęcia żeby zrobić miejsce na nowe ? czy administracja w oparciu o jakieś kryteria kasuje to co "się nie podoba" ?
ciekaw jestem jak i kiedy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum