Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Gadżety..
Autor Wiadomość
wera
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-16, 18:51   

Paweł - zestawy i gadżety to tyko przykłady były, najpierw trzeba ustalić co zamawiamy ;)

Yoopi - jaknajbardzej!
Każdy chętny do pomocy mile widziany - a jednocześnie mniejszy nakład i mniej pracy dla mnie :) Chodzi o klub przecież, przynależność i rozpoznawalność ;)

Jeśli kilka osób zajęłoby się załatwianiem gadżetów to nawet lepiej - jedna osoba "od naklejek", druga "od ramek", trzecia "od kubków, breloków" etc :D

Tylko wtedy proponowałabym zebranie gotowych gadżetów i tak "do kupy" żeby je porozsyłać w jednej paczce - żeby każdy Alfaholik nie musiał płacić 3x kosztów poczty polskiej.
U mnie miejsca na to pod dostatkiem w razie czego, no i spot przy okazji by szło zrobić ;)

A.R.T.S. 
Dwusuwowiec

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1.6 TS
Rocznik: 1997
  Wysłany: 2007-05-16, 22:10   

Oczekiwałem na rozwiązanie sytuacji z poprzednimi gadżetami bo też jestem zainteresowany. Oferuje swoją pomoc przy tworzeniu gadżetów. Jak ktoś ma logo Alfaholicy.net w corelu to mogę zająć się np. nalepkami, oczywiście jak oferta cenowa którą znajdę będzie dobra. Miałwm zaproponować coś takiego wcześniej ale jestem tu nowy, nie chciałem się wychylać :mrgreen: Tym bardziej że niektórzy mają przykre przejścia z jedną z koleżanek.

Yoopi 
Pirat drogowy
www.ti-amo.net.pl

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.4 BOXER
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-05-17, 06:00   

...dlatego trzeba sie za to wziasc raz a dobrze...nagrac sprawe i jak juz bedzie wszystko pewne w 100% to najwyzej zbierac kaske...albo jak ktos bedzie wolal to bedzie mozliwosc zaplaty za pobraniem...ale to wszystko sie uzgodni jak juz bedzie cos wiadomo...

DDEvil 
Romeo

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2,4 JTD
Rocznik: 2003
Wysłany: 2007-05-17, 15:47   

no ja to bym sie rzucil chyba na wszystko ramki koszulki brelok kubki i co tam jeszcze bedzie a co jak szalec to szalec pozdrawiam :lol:

A.R.T.S. 
Dwusuwowiec

Model: Alfa Romeo 155
Rocznik: 1997
Wysłany: 2007-05-17, 18:00   

Ja też wezmę wszystko, nawet dwa razy :D Moja żona też łapie wirus :!: A jak synek podrośnie to pewnie i dla niego. Już teraz woli się bawić kluczykami od Alfy niż grzechotką :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez A.R.T.S. 2007-05-17, 18:07, w całości zmieniany 1 raz  

rigobert 
Romeo
145 i 147

Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-05-17, 18:34   

Ja mogę się zadeklarować do pomocy przy zrobieniu kubków i innych rzeczy ceramicznych/szklanych.

Wera napisz mi na priva w jakiej cenie jesteś Ty w stanie załatwić kubki i ja się wtedy zorientuje czy będę w stanie taniej.

"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"

I miał racje..

Paweł156 
Romeo

Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 1999
Wysłany: 2007-05-17, 21:06   

Ja moge zorganizowac wszelaki druk, mam to na codzien :)
Projekt nowego loga autorstwa mojej graficzki jest w trakcie akceptacji w Alfie, wiec jak zaakceptuja to poprzesylam je Wam.

wera
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-17, 23:20   

fajnie że tylu ludzi się dołączyło :)

ale chyba najrozsądniej będzie zaczekać najpierw na konkretne logo i pozwolenie na korzysanie z loga AR, co nie?

Pierwsze primo to chyba jednak "badanie rynku", czyli ile by tych cudeńków było trzeba zamówić, aby nie było ani za mało, ani za dużo.

rigobert> zależy od ilości, ale już zleciłam stworzenie przykładowej oferty cenowej dla 50 sztuk dla:

- kubki
- naklejki (facet ma też podać wymiary)
- koszulki
- koszulki "polo"
- breloczki (jakieś 'łobrotowe' :) )
- smycze (haftowane, ewentualnie jakaś inna trwała metoda, nie farba)

Jak mi gostek odpisze to opublikuję Wam listę.
Jak wiadomo - im więcej danych gadżetow, tym taniej wychodzi detal.

wisiol 
Romeo

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1,9 TD
Rocznik: 1996
Wysłany: 2007-05-18, 17:48   

Ale wymiar to chyba nie na naklejki :?: :DDD

Cipiur 
Maniak resoraków

Model: Alfa Romeo 75
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1987
Wysłany: 2007-05-18, 18:44   

Ja też bym się pisał na zestaw 1. Ale dobrą koszulkę też bym chętnie zakupił.

wera
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-18, 18:53   

wisiol napisał/a:
Ale wymiar to chyba nie na naklejki :?: :DDD

no właśnie na naklejki :>>>

chcesz naklejkę o długości 10 cm czy 30 cm?

no właśnie, wszystko trzeba ustalić ;-)

wisiol 
Romeo

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1,9 TD
Rocznik: 1996
Wysłany: 2007-05-18, 19:30   

No chyba naklejka musi być na tyle duża żeby ją można było przeczytać więc 10 cm to za mało :P

rigobert 
Romeo
145 i 147

Wysłany: 2007-05-18, 20:05   

Moim zdaniem najlepszym wyjściem byłoby gdyby narobić takich gadżetów więcej, żeby potem jak ktoś sobie będzie chciał dokupić dodatkowy gadżet, czy pojawi się ktoś nowy na forum, to będzie mógł sobie kupić.
Niestety pojawia się tu problem kasiory, którą ktoś musiałby wyłożyć.
A może ruszyła sie już sprawa z zarejestrowanie klubu. Wtedy te gadżety można by sfinansować z budżetu klubu, zrobić jakąś małą marże i czerpać niewielkie zyski np na poczet zakupów następnych gadżetów.

"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"

I miał racje..

wera
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-18, 20:16   

no pisałam w pierwszym poście, że coś tam mogę wyłożyć ;)

co do finansowania adżetów z klubu i kupowania naprzód - to jest to ok w przypadku 10, 15 sztuk z każdego gadżeta, ale mrozić więcej kasy to chyba szkoda. Wtedy najlepiej dodatkowo zamówić co jakiś czas dodatkowe gadżety, np. zapisy na kubki co 3 miesiące, na naklejki co 2 miesiace, lub do uzbierania wystarczającej ilosci chętnych na dany stuff.

Poza tym klub na samym pczątku też chyba od razu nie będzie miał niewiadomo jakich funduszy. Dojdą koszty rejestracji w KRS, rózne urzędu i inne skarbówki ;-)
Nie szukajmy od razu wydatków dla klubu który jeszcze nie istnieje, najpierw trzeba mieć wpływy aby tworzyć koszty :D

Wracając do tematu, jak już pisałam w pierwszym poście - ileś tam kasy będę mogła wyłożyć. Kokosy to może nie będą, ale jakieś 2k - 3k PLN mogę zamrozić. Myślę że to powinno wystarczyć. Jeśli się okaże, ze nie wystarczy na wszystkie gadżety naraz, to można zrobić gadżety na dwie tury - np. najpierw kubki, smycze, naklejki, koszulki, a potem - po odebraniu i spłatach od klubowiczów - drugą turę w postaci np. breloków, polarów, poduszek... czego tam jeszcze.

DDEvil 
Romeo

Silnik: 2,4 JTD
Rocznik: 2003
Wysłany: 2007-05-18, 22:33   

koszulki polo polarki i kubki to ja bardzo chetnie moja dama pewnie tez sie na to zapisze :D Pozdrawiam

Tuti 
Romeo

Model: Inny
Silnik: 250 cm3
Rocznik: 1988
Wysłany: 2007-05-19, 00:35   

Cytat:
A może ruszyła sie już sprawa z zarejestrowanie klubu. Wtedy te gadżety można by sfinansować z budżetu klubu, zrobić jakąś małą marże i czerpać niewielkie zyski np na poczet zakupów następnych gadżetów.

Ruszyla jakis czas temu, na razie stanelo na sadzie...

Jak cos to ja moge zalatwic stringi koniakowskie :D Tylko zbyt duzo bym ich nie zalatwil, bo to reczna, szydelkowa robota... :)

Sprzedam części do AR 145 1.8 TS

Yoopi 
Pirat drogowy
www.ti-amo.net.pl

Silnik: 1.4 BOXER
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-05-19, 05:54   

...dostalem odpowiedz w sprawie ramek od firmy z ktora sie kontaktowalem - koszt to mniej wiecej 10 zlociszy za pare...do wyboru sa dwie szerokosci 18mm lub 23 mm...projekt AR_156 zamieszczony w temacie "ramki pod tablice" moglby byc ale niestety nie ma mozliwosci by kazdy user mial swoja indywidualna ramke - moze byc tylko jedna ogolna...realizacja powiedzieli ze bedzie trwac od 15 do 20 dni...teraz tylko pozostaje czekac na wiesci kto sie by pisal na to wszystko bo znajac odpowiednia ilosc zaainteresowanych osob moze daloby sie cos utargowac :wink: ...

Sysio166
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-19, 07:21   

Yoopi napisał/a:
...dostalem odpowiedz w sprawie ramek od firmy z ktora sie kontaktowalem - koszt to mniej wiecej 10 zlociszy za pare...do wyboru sa dwie szerokosci 18mm lub 23 mm...projekt AR_156 zamieszczony w temacie "ramki pod tablice" moglby byc ale niestety nie ma mozliwosci by kazdy user mial swoja indywidualna ramke - moze byc tylko jedna ogolna...realizacja powiedzieli ze bedzie trwac od 15 do 20 dni...teraz tylko pozostaje czekac na wiesci kto sie by pisal na to wszystko bo znajac odpowiednia ilosc zaainteresowanych osob moze daloby sie cos utargowac :wink: ...

Cholercia szkoda :cry: To ja chyba zostane przy zamówieniu indywidualnym. Tylko prosiłbym o przesłanie mi na maila tego wzoru, a nicka już sobie dorzucei sam zamówie. Pzdr.

phantom71 
Romeo
Top Sprzedawca

Silnik: 1.8 TS
Wysłany: 2007-05-19, 08:56   

torby, czapki, polary, kurtki zmowe,parasolki :P
Oki, koniec zartów ;)
Mnie na razie wystarczyły by takie pikne nalepeczki w/g wzoru AR_156 ;)
no nie muszą być z nickiem, sam sobie domaluję.

Garos 
Romeo
Rosso proteo

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 1999
Wysłany: 2007-05-19, 09:02   

phantom71 napisał/a:
czapki, polary, kurtki zmowe

to nie jest głupi pomysł,lato szybko zleci i znowu długo będzie zimno a jesienią też trzeba jakoś wyglądać :D

AR 166 2.4 JTD :-D
http://www.polskajazda.pl...Romeo/166/33883

www.alfisti.tnb.pl

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu