Paweł - zestawy i gadżety to tyko przykłady były, najpierw trzeba ustalić co zamawiamy
Yoopi - jaknajbardzej!
Każdy chętny do pomocy mile widziany - a jednocześnie mniejszy nakład i mniej pracy dla mnie Chodzi o klub przecież, przynależność i rozpoznawalność
Jeśli kilka osób zajęłoby się załatwianiem gadżetów to nawet lepiej - jedna osoba "od naklejek", druga "od ramek", trzecia "od kubków, breloków" etc
Tylko wtedy proponowałabym zebranie gotowych gadżetów i tak "do kupy" żeby je porozsyłać w jednej paczce - żeby każdy Alfaholik nie musiał płacić 3x kosztów poczty polskiej.
U mnie miejsca na to pod dostatkiem w razie czego, no i spot przy okazji by szło zrobić
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1.6 TS
Rocznik: 1997
Wysłany: 2007-05-16, 22:10
Oczekiwałem na rozwiązanie sytuacji z poprzednimi gadżetami bo też jestem zainteresowany. Oferuje swoją pomoc przy tworzeniu gadżetów. Jak ktoś ma logo Alfaholicy.net w corelu to mogę zająć się np. nalepkami, oczywiście jak oferta cenowa którą znajdę będzie dobra. Miałwm zaproponować coś takiego wcześniej ale jestem tu nowy, nie chciałem się wychylać Tym bardziej że niektórzy mają przykre przejścia z jedną z koleżanek.
...dlatego trzeba sie za to wziasc raz a dobrze...nagrac sprawe i jak juz bedzie wszystko pewne w 100% to najwyzej zbierac kaske...albo jak ktos bedzie wolal to bedzie mozliwosc zaplaty za pobraniem...ale to wszystko sie uzgodni jak juz bedzie cos wiadomo...
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1.6 TS
Rocznik: 1997
Wysłany: 2007-05-17, 18:00
Ja też wezmę wszystko, nawet dwa razy Moja żona też łapie wirus A jak synek podrośnie to pewnie i dla niego. Już teraz woli się bawić kluczykami od Alfy niż grzechotką
Ostatnio zmieniony przez A.R.T.S. 2007-05-17, 18:07, w całości zmieniany 1 raz
Ja moge zorganizowac wszelaki druk, mam to na codzien
Projekt nowego loga autorstwa mojej graficzki jest w trakcie akceptacji w Alfie, wiec jak zaakceptuja to poprzesylam je Wam.
wera [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-17, 23:20
fajnie że tylu ludzi się dołączyło
ale chyba najrozsądniej będzie zaczekać najpierw na konkretne logo i pozwolenie na korzysanie z loga AR, co nie?
Pierwsze primo to chyba jednak "badanie rynku", czyli ile by tych cudeńków było trzeba zamówić, aby nie było ani za mało, ani za dużo.
rigobert> zależy od ilości, ale już zleciłam stworzenie przykładowej oferty cenowej dla 50 sztuk dla:
- kubki
- naklejki (facet ma też podać wymiary)
- koszulki
- koszulki "polo"
- breloczki (jakieś 'łobrotowe' )
- smycze (haftowane, ewentualnie jakaś inna trwała metoda, nie farba)
Jak mi gostek odpisze to opublikuję Wam listę.
Jak wiadomo - im więcej danych gadżetow, tym taniej wychodzi detal.
Moim zdaniem najlepszym wyjściem byłoby gdyby narobić takich gadżetów więcej, żeby potem jak ktoś sobie będzie chciał dokupić dodatkowy gadżet, czy pojawi się ktoś nowy na forum, to będzie mógł sobie kupić.
Niestety pojawia się tu problem kasiory, którą ktoś musiałby wyłożyć.
A może ruszyła sie już sprawa z zarejestrowanie klubu. Wtedy te gadżety można by sfinansować z budżetu klubu, zrobić jakąś małą marże i czerpać niewielkie zyski np na poczet zakupów następnych gadżetów.
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
I miał racje..
wera [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-18, 20:16
no pisałam w pierwszym poście, że coś tam mogę wyłożyć
co do finansowania adżetów z klubu i kupowania naprzód - to jest to ok w przypadku 10, 15 sztuk z każdego gadżeta, ale mrozić więcej kasy to chyba szkoda. Wtedy najlepiej dodatkowo zamówić co jakiś czas dodatkowe gadżety, np. zapisy na kubki co 3 miesiące, na naklejki co 2 miesiace, lub do uzbierania wystarczającej ilosci chętnych na dany stuff.
Poza tym klub na samym pczątku też chyba od razu nie będzie miał niewiadomo jakich funduszy. Dojdą koszty rejestracji w KRS, rózne urzędu i inne skarbówki
Nie szukajmy od razu wydatków dla klubu który jeszcze nie istnieje, najpierw trzeba mieć wpływy aby tworzyć koszty
Wracając do tematu, jak już pisałam w pierwszym poście - ileś tam kasy będę mogła wyłożyć. Kokosy to może nie będą, ale jakieś 2k - 3k PLN mogę zamrozić. Myślę że to powinno wystarczyć. Jeśli się okaże, ze nie wystarczy na wszystkie gadżety naraz, to można zrobić gadżety na dwie tury - np. najpierw kubki, smycze, naklejki, koszulki, a potem - po odebraniu i spłatach od klubowiczów - drugą turę w postaci np. breloków, polarów, poduszek... czego tam jeszcze.
A może ruszyła sie już sprawa z zarejestrowanie klubu. Wtedy te gadżety można by sfinansować z budżetu klubu, zrobić jakąś małą marże i czerpać niewielkie zyski np na poczet zakupów następnych gadżetów.
Ruszyla jakis czas temu, na razie stanelo na sadzie...
Jak cos to ja moge zalatwic stringi koniakowskie Tylko zbyt duzo bym ich nie zalatwil, bo to reczna, szydelkowa robota...
...dostalem odpowiedz w sprawie ramek od firmy z ktora sie kontaktowalem - koszt to mniej wiecej 10 zlociszy za pare...do wyboru sa dwie szerokosci 18mm lub 23 mm...projekt AR_156 zamieszczony w temacie "ramki pod tablice" moglby byc ale niestety nie ma mozliwosci by kazdy user mial swoja indywidualna ramke - moze byc tylko jedna ogolna...realizacja powiedzieli ze bedzie trwac od 15 do 20 dni...teraz tylko pozostaje czekac na wiesci kto sie by pisal na to wszystko bo znajac odpowiednia ilosc zaainteresowanych osob moze daloby sie cos utargowac ...
...dostalem odpowiedz w sprawie ramek od firmy z ktora sie kontaktowalem - koszt to mniej wiecej 10 zlociszy za pare...do wyboru sa dwie szerokosci 18mm lub 23 mm...projekt AR_156 zamieszczony w temacie "ramki pod tablice" moglby byc ale niestety nie ma mozliwosci by kazdy user mial swoja indywidualna ramke - moze byc tylko jedna ogolna...realizacja powiedzieli ze bedzie trwac od 15 do 20 dni...teraz tylko pozostaje czekac na wiesci kto sie by pisal na to wszystko bo znajac odpowiednia ilosc zaainteresowanych osob moze daloby sie cos utargowac ...
Cholercia szkoda To ja chyba zostane przy zamówieniu indywidualnym. Tylko prosiłbym o przesłanie mi na maila tego wzoru, a nicka już sobie dorzucei sam zamówie. Pzdr.
torby, czapki, polary, kurtki zmowe,parasolki
Oki, koniec zartów
Mnie na razie wystarczyły by takie pikne nalepeczki w/g wzoru AR_156
no nie muszą być z nickiem, sam sobie domaluję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum