Wysłany: 2007-02-10, 21:14 "Zielony listek" w Alfa Romeo ... ??
Witam,
sprawa jest taka: dzisiaj byłem pierwszy raz na kursie prawa jazdy no i tam dostałem taki ładny zielony listek klonu który powinienem przykleić w swoim samochodzie na tylnią szybę jak dla mnie to troche taki listek nie pasuje do Alfy Co wy na to Bo jak dla mnie nie zakoniecznie
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 3065 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-02-10, 21:24
A dlaczego nie , ja staram się pomóc kazdemu listkowi a szczególnie jesli chodzi o kierownika Alfy Romeo ( Dorób jeszcze jeden płatek i będziesz miał Alfoska kończynkę)
Ja dostałem taki listek jak kupiłem sobie zestaw do nauczania dla kursantów(książka + płyta CD). Naszczęście nie było jeszcze wtedy naklejania go na szybę(póki co też nie ma, ale próbóją znowu wprowadzic obowiazek naklejania go). Pozatym ja mam dwie koniczynki na kierunkowskazami więc niech się odczepią
Ja dostałem taki listek jak kupiłem sobie zestaw do nauczania dla kursantów(książka + płyta CD).
no ja też w takim zestawie dostałem ale nie bede jej raczej nigdzie naklejał co najwyżej koniczynki hehe. Aaa i mam nadzieje ze nie wprowadza takiego obowiazku !!
Obowiazek zielonego liscia to ja raczej ... no nie wiem. Z jednej strony to dobrze, bo czasem jak się człowiek gdzieś spieszy a przed nim stoi auto gdzie jest niedosiwadczony kierowca i robi jakies dziwne rzeczy i jego jazda nie jest czytelna to troche czlowieka szlak trafia, co niektorzy trąbią mrygają światłami, a jak sie zobaczy lisc to juz wiadomo, że cudów wymagac nie można. To jest zaleta, bo wada to nie wiem co by można było zaliczyć. Dla niektórych to może być dyshonor, ale jak (z tego co czytałem) maja wprowadzić specjalne ograniczenia dla tych którzy dopiero zdali prawko no to nie ma innego wyjścia.
listek oznacza ,,swiezo upieczonego'' kierowce i uwazam ze to jest dobra sprawa z wielu wzgledow. ale co oznacza ryba na samochodzie? spotkalem kilka samochodow z taka naklejka i dalej niewiem o co chodzi. wie ktos?
_________________ łukasz155
Ostatnio zmieniony przez łukasz i kasia 2007-02-11, 20:42, w całości zmieniany 3 razy
ale co oznacza ryba na samochodzie? spotkalem kilka samochodow z taka naklejka i dalej niewiem o co chodzi. wiew ktos?
to symbol chrzescijan... w czasach rzymian malowali rybe na domach czy cos takiego czemu akurat najklejaja je na autach? nie wiem moze to jakies blogoslawienstwo czy cos
z listkiem to dobry pomysl... lepiej, zeby starsi kierowcy trzymali odstep za mlodymi niz zeby potem mieli ich w nerwach z auta wywlekac
lepiej zaloz ten listek, zwlaszcza ze mieszkasz w miescie, a tam wjechac komus w du... nietrudno a mlodym czasem sie zdarza zapomniej spojrzec w lusterko
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 3065 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-02-11, 20:58
Tak to jakies tam wyznanie i oni się tak rozpoznaja kiedyś na stadionie Gwardii W-wa mieli taki zjazd jechowych czy jakiś tam i mieli ryby naklejone na autach. Za moich młodych czasów listka nikt się nie wstydził oprócz mnie
Tuti listki byly kiedys a pozniej o nich zapomnieli a "za naszych czasow" chodzilo o to ze wtedy jak zdawalismy na prawko bo chyba mi sie wydaje ten sam rocznik jestesmy ;] A rybka jest dla chrzescijan ze w razie wypadku to znak ze mozna im krew przetoczyc bo niektore wyznania tego zabraniaja :] wydaje mi sie ze to o to lotto ;]
Tuti listki byly kiedys a pozniej o nich zapomnieli a "za naszych czasow" chodzilo o to ze wtedy jak zdawalismy na prawko bo chyba mi sie wydaje ten sam rocznik jestesmy ;] A rybka jest dla chrzescijan ze w razie wypadku to znak ze mozna im krew przetoczyc bo niektore wyznania tego zabraniaja :] wydaje mi sie ze to o to lotto ;]
jak chodzilem do podstawowki to myslalem,ze to auta przywiezione z kanady
ja rocznik 86... nie wiem jak Ty bo nie wpisales w profilu
Ja jestem synem zawodowego kierowcy i bylem troche pod presją na samym poczatku. Ale ze jezdzilem caly czas z ojcem obserwowalem jak to jest. To do dzisiaj mi zostało, że w lusterka patrze dość często, niektórzy twierdzą że więcej patrze w lustra niż do przodu. Kierunkowskaz na 100 metrów do skrzyżowania to obowiązek, bo pamiętam jak ojciec sie wkurzał na ludzi co nie używają kierunków. Ogólnie płynność jazdy to u mnie musi być, bo też pamiętam jak ojciec najeżdżał na kolesi co raz jechali 120 gdzie nie bylo zakazu wyprzedzania a jak sie pojawil zakaz to nagle 60.
No ale nie wszyscy mają ojców - kierowców zawodowych i moim zdaniem zielony lisc dębu jest dobrym pomysłem i nie ma sie czego wstydzić. Bo tak jesli cos sie nabroi na drodze to trzeba mieć porządny klucz do kół z ciężarówki w razie jak jakis agresor wyjdzie z auta, a tak.. facet zobaczy lisc debu i da se spokój
Ja jestem synem zawodowego kierowcy i bylem troche pod presją na samym poczatku. Ale ze jezdzilem caly czas z ojcem obserwowalem jak to jest. To do dzisiaj mi zostało, że w lusterka patrze dość często, niektórzy twierdzą że więcej patrze w lustra niż do przodu. Kierunkowskaz na 100 metrów do skrzyżowania to obowiązek, bo pamiętam jak ojciec sie wkurzał na ludzi co nie używają kierunków. Ogólnie płynność jazdy to u mnie musi być, bo też pamiętam jak ojciec najeżdżał na kolesi co raz jechali 120 gdzie nie bylo zakazu wyprzedzania a jak sie pojawil zakaz to nagle 60.
No ale nie wszyscy mają ojców - kierowców zawodowych i moim zdaniem zielony lisc dębu jest dobrym pomysłem i nie ma sie czego wstydzić. Bo tak jesli cos sie nabroi na drodze to trzeba mieć porządny klucz do kół z ciężarówki w razie jak jakis agresor wyjdzie z auta, a tak.. facet zobaczy lisc debu i da se spokój
jak już to listek Klonu nie dębu a jak sie chwalimy to ja jeżdże samochodem od dziecka i kilometrów już troche nabiłem nawet po mieście i twierdze ze sobie daje bardzo dobrze za kółkiem ale wszystko sie okaże jak zaczne naprawde jeżdzić. Ale wątpie zeby mi sie listek przydał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum