Wysłany: 2007-05-14, 12:26 Zakupilem samochód z zagranicy opłaciłem ...
Zakupilem samochód z zagranicy opłaciłem na siebie akcyze czy jakby to zwał w urzedzie celnym+ vat 25 w urzedzie skarbowym, potem nie rejestrowałem samochodu i obecnie chce go sprzedac mineły 8 m-cy chce go sprzedac znajomemu ale jezli ja juz placilem akcyze i vat 25 to on by nie musiał tylko czy wiaza sie z tym jakies papierki w skarbówce od zbogacenia czy cos musze gdzies zgłosci bo przeciez go nie zbłaszam zbycia auta bo sprzedałem jak by był to krajowy
a teraz AR 156 SW 1.9 JTD 115KM Progression
jezeli masz juz zaplacone VAT-25 to niczym sie nie martw mozesz sprzedawac smialo on juz tych bajerow nie bedzie placil..
tylko nie zapomnij mu dac tych dokumentow, aha i umowa kupno-sprzedaz ma byc na tego kto dokonywal tych oplat jak vat, akcyza...
_________________ 0-100km/h--- 9.73 s
1/4 mili --- 17.43 s
Trzy osoby na pokladzie czyli Potencjal jest.
ALFA sprzedana teraz czas na Lancia 2.0 T
0-100km/h---6.8s
1/4mili --- 15.15s Czas na Virusa...
Oj bedzie sie działo
...i oczywiscie uprzedz kolege ze bedzie musial zaplacic tzw. oplate recyklingowa w wydziale komunikacji - koszt to 500 zeta...i juz bedzie wszystko ok...daj mu wszystkie dokumenty i przetlumaczona karte pojazdu razem w wymeldowaniem go z poprzedniego panstwa...i powodzenia dla kolegi w wydziale komunikacji bo jak wiadomo tam sa urzednicy na panstwowej posadce wiec im sie nigdzie nie spieszy i ludzi maja gdzies...
ja jak poszedlem do US z tym formulazem to pani powiedziala ze nic nie place mi szczeka opdla (oczywiscie zadowolony) bo jak to w skarbowym i kasy nie chcą
_________________ Jeżdżę tak żeby nie martwić się swoim cholesterolem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum