Czy jeśli w umowie zawarty jest zapis że kupowane auto jest uszkodzone mogą się z tym wiązać jakieś dodatkowe wydatki czy formalności ?
Samochód jest zarejestrowany w Polsce. Cena oscylowała by w okolicach 950zł a rynkowa cena sprawnego egzemplarza to ok 3000zł
Dla bezpieczeństaw zrób zdięcia uszkodzeń i w umowie wpisz że pojazd jest uszkodzony.
Ja jak kupowałem swojego dawcę to miałem przeboje ze skarbowym bo chcieli mi naliczyć podatek od wartości według Eurotaxu ,ale napisałem odwołanie i załączyłem zdięcia i nie kwestionowali już wartości podanej na umowie.Przy wartości umowy do 1000 zł. ni płaciszpodatku
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Szary [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 10:23
Ja chcę własnie zrobi to z alfą. Rozbita nie jest. Mogę jedynie z silnikiem coś wymyślić, ze skrzynią może zawieszeniem ? Poprostu nie chce płacić podatku. Ale nie chcę np zamiast 60zł podatku zapłacić 120 za przegląd
Ostatnio zmieniony przez Szary 2007-04-05, 10:30, w całości zmieniany 1 raz
Szary [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 11:08
Sprawdziłeś tą metodę w praktyce ?
W urzędzie różnie bywa
Szary [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 17:02
A jak byś mi powiedział jeszcze pod który urząd skarbowy podlegasz ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum