Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 768 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2007-02-05, 19:23 Wyznanie milosci do Alfy
alfa 156 jest moim pierwszym wlasnym autem gdy jade swoja alfa i gdzies przedemna jedzie rowniez alfa to staram sie byc jak najblizej niej gdy podjezdzam na parking pod hiper market szukam na parkingu alfy aby stanac obok niej...
powiedzcie mi czy wy rowniez macie taki dziwne objawy posiadania alfy kompletnie mi odbilo na pukcie mojej belli.(bo czasami zastanawiam sie czy to jest normalne,czy ja moze zachorowalem na chorobe Alfaholik
i wlasnie korzystajac ze sposobnosci pragne wyrazic na tym forum milosc do mojej Alfuni Kocham Cie moja 156 stko
Ja mam troche gorzej, bo jak mialem wczesniej 156 to wydawalo mi sie to takie normalne, potem po przerwie zanim nie nabylem 166tki myslalem ze moze z wiekiem mi przeszlo...
A gow...o prawda
Dalej jestem swirniety, macham wszystkim Alfom a nikt mi nie odmacha..
Tu musze pochwalic Niemcow, bo Deutsche Alfisti maja lepsza kulture na drodze
Zawsze i wszedzie machaja, nigdy jeszcze nie bylo tak zeby mi ktos nie odmacham
Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 768 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2007-02-05, 21:40
marcins737 napisał/a:
w okresie letnim to zdarza mi sie myć 3 razy w tygodniu
a ja kiedys sobie moja ukochana alfunie umylem a dzieciaki podlecialy kak auto stalo pod blokiem i opony bialo kreda cale zamalowaly...a ja wyczernilem je ze lsnily jak psu j.j.
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD+ fiat coupe 2.0 TURBO
Rocznik: 1999
Wiek: 22 Dołączył: 17 Maj 2006 Posty: 381 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2007-02-05, 22:08
ja mam troche inaczej mianowicie strasznie drazni mnie ze w moim miescie pojawia sie coraz wiecej alf kiedys w stalowej 100 tys mieszkancow bylo tylko dwie alfy 156 w tym moja a teraz gdzie nie popatrze tam 156 drazni mnie to ze alfa stala sie tak pospolita jak bmw3 czy maluch jeszcze jak widze jakie buraki siedza za kierownica to mnie roznosi alfa byla kiedys samochodem jedynym w swoim rodzaju bo bylo bardzo malo egzemplarzy w polsce lecz niestety sie to zmienia
_________________ alfa romeo 156 & fiat coupe 2.0 turbo
LUKE [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-06, 01:58
A ja tam przed moją kobietą ukrywam moją drugą miłość,moją "kochankę". Jakby wiedziała jak Alfa potrafi kieszeń przetrzepać... A tak nie wie to i nie jest zazdrosna.A ja czasem do mojej maszyny w garażu coś szepnę,oczywiście sam na osobności co by moja pani nie zaczęła czegoś podejrzewać.Ileż to razy czegoś zapomniałem z auta i "musiałem" schodzić do grażu... tylko by oczkiem popieścić te kształty...
sylvii [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-06, 16:33
nieźli jesteście, to teraz wypowiedź płci piękniejszej
mój chłopak jest zazdrosny o alfę, ale to potwornie, nawet coś bąkał, że pewnie szybciej jego wymienię, jak moje sreberko, ale co tam, coby się kochanie nie denerwowało, dałam mu z ciężkim sercem poprowadzić, tak jakby na chwilkę ucichło.
ale gdy widzi, jak myję alfę i ją woskuję, to ma wątpliwości, co do moich uczuć chyba
Jak czytam te wypowiedzi to az sie serce cieszy ze nie jest człowiek sam w tej miłości do AR
Ja zawsze jak jade do marketu to stawiam auto na strzezonym i tak zeby nic obok nie stało, są trzy powody: 1 zeby nikt nie przywalił mi drzwiami w blachy 2 zeby ładnie wyglądalo 3 zeby sie nikt nie pokusił cos zakosic
Latem tez staram sie jak najczesciej myc, nawet jak jest tylko zakurzona. Oczywiscie polerowanie jest trzy razy w roku samodzielnie, ale w tym roku zafunduje jej polerowanie u lakiernika co by było profesjonalnie
No i chyba normalka ze wiekszosc forsy idzie na auto a nie np. na ubrania, cos do domu czy cos w tym stylu
Wiec inwestycje na ten rok mam juz zaplanowane dla Alfki
mój też jest zazdrosny, ale w tą drugą stronę...
rano zanim pójdzie do pracy pyta czy będę jeździłam Alfką,jakbym jej miała jakąś krzywdę zrobić.
a myć to by jej wogóle nie mył, bo się lakier rysuje
A najlepsze jest jak zamyka drzwi pilotem, obchodzi ją i ciągnie za wszystkie klamki, jak w starym polonezie
Pozdrawiam Współwłaścicielka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum