a skoro vw maniacy są tak uparci to mogę iść o zakład że postawie seryjną alfę 156 a on swojego german styla i ludzi pytać które auto ma ładniejsza linie...ok pewnie zaraz ktoś napisze że test nie ma sensu bo golf jest o niebo starszy no dobra to postawmy passata rok 2000 i 156 też 2000 i co i moje na wierzchu
passata rok 2000 i 156 też 2000 i co i moje na wierzchu
wystarczy sie przejechac tymi autami, prowadzenie alfy daje o wiele wiecej radości z jazdy, bo o designie to nie ma co dyskutowac, włoskie samochody sa projektowane przez ludzi ze smakiem i wyszukanym gustem, vw,skoda przez drwala siekierą. Na pewno te auta mają sporo zalet, ale nie takich na których mi zalezy.
Miedzy innymi vw jest tak czesto poddawany stylingowi, bo w tych aytach trzeba cos zrobic aby choć troche sie wyrózniały, a sposoby są rózne jak sami wiecie (świecące antenki, kostki pluszowe na lusterku, wydech wielkości rury kanalizacyjnej i inne takie) prawdziwym cudem jest mozliwość spotkania starszego vw zadbanego i zrobionego z gustem.
prawdziwym cudem jest mozliwość spotkania starszego vw zadbanego i zrobionego z gustem.
no i tu się z Tobą zgodzę aczkolwiek spotkanie starej Alfy która stała 20 lat w garażu i wyjechała dopiero teraz tak jakby opuściła fabrykę jest już mega cudem
Nawet spotkanie AR z 91 roku w super stanie graniczy niestety z cudem....
Może nie w super stanie, ale w stanie przyzwoitym, to jeszcze parę sztuk się znajdzie
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Bo ja wiem panowie, kwestia statystyki, po prostu VW w Polsce jest więcej i statystycznie łatwiej znaleźć "rodzynka", nawet w zalewie tego wyjeżdżonego szrotu. Zajrzyjcie na allegro, vw jest tyle co fiatów,alf i lancii razem wziętych. Wydaje mi sie ze na włoskich ulicach szybciej zobaczymy zadbaną AR z połowy lat '80 niż zadbanego golfa z tego okresu.
Bo ja wiem panowie, kwestia statystyki, po prostu VW w Polsce jest więcej i statystycznie łatwiej znaleźć "rodzynka", nawet w zalewie tego wyjeżdżonego szrotu. Zajrzyjcie na allegro, vw jest tyle co fiatów,alf i lancii razem wziętych. Wydaje mi sie ze na włoskich ulicach szybciej zobaczymy zadbaną AR z połowy lat '80 niż zadbanego golfa z tego okresu.
Hh.... a co powiecie na mojego starego Fiata 132 2.0 DOHC i mocy 120 KM z 1977 roku ???
Silnik co prawda jest z 81 ale czy ktoś zna jakiegos VW z 81 roku ze 120 KM mocy i z dwoma wałkami ????
Szkoda gadać
_________________ "Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Wystarczy jedna chwila by zgasić je,
Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."
przez okres 2 lat miałem okazje najeździć sie passatem z 91 vr6 2,8 rodziców (spalanie strach mówić), powiem że auto nie miałem wcale takiego kopa, ale za to miało dużo siły, czy było zaladowane czy puste to nie było czuć różnicy i powiem szczerze ze golf III vr6 miał by ciężko z 33 1,7 16v QV
P.S brat co całe życie smiga golfem I z silnikiem od golfa III 2,0 (chyba 115koni) stwierdził sam że dużo lepsze odczucia dawała mu moja 33 imola 1,4 90koni
_________________ AR 33 1,3 - była
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 8v - była
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie
Model: Inny
Silnik: lepszy niz AR
Rocznik: 1961
Wysłany: 2008-03-24, 19:17
Strzala_1 napisał/a:
przez okres 2 lat miałem okazje najeździć sie passatem z 91 vr6 2,8 rodziców (spalanie strach mówić), powiem że auto nie miałem wcale takiego kopa, ale za to miało dużo siły, czy było zaladowane czy puste to nie było czuć różnicy i powiem szczerze ze golf III vr6 miał by ciężko z 33 1,7 16v QV
P.S brat co całe życie smiga golfem I z silnikiem od golfa III 2,0 (chyba 115koni) stwierdził sam że dużo lepsze odczucia dawała mu moja 33 imola 1,4 90koni
No vr6 przy wyzszej predkosci by lepiej ciut szla ale roznice napewno nie beda ogromne.
Ale dzwiek vrki jest fajny.
A co do golfa 1 z 2.0 115KM a 1.4 90KM odczucia moga byc rozne ale jak wszystko z jednym i drugim ok to napewno golf 1 bedzie szybszy.
Lecz przyjemnosc z jazdy mysle ze bedzie lepsza w alfie.
Ostatnio zmieniony przez tomiscorpio 2008-03-25, 02:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum