Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-07-25, 14:56
A ja z kolei polecam Canona, a dokladniej model pixma mp510. Sam jakis czas temu(ponad pol roku) szukalem urzadzenia do 400zl i wybor padl na canona(tak radzili inni, a ja nie zaluje).
Tusz orginalny czarny to koszt 45zl i wystarcza na 300stron(kserowalem 2 ksiazki wiec wiesz sam ile tuszu potrzeba na to, bo sa rysunki itp)
Jedyne co denerwuje, to dlugi czas oczekiwania zeby bylo mozna drukowac. Zaraz po wlaczeniu trzeba odczekac jakies 2 minutki, a pozniej juz leci bez problemu. Juz drugie uruchomienie w tym samym dniu i czekac nie trzeba.
ja tez mam canonka ale MP160 klasa nizsza ale narzekac nie moge,drukuje rewelacyjne zdjecia...i ma bardzo dobra rozdzielczosc skanera...do mojego kombajnu tusze tez sa drozsze ale moze stanialy...jeszcze nie zmienialam mimo ze minal rok...o wysychaniu tez nie ma mowy...jestem zadowolona... aha no i wizualnie jest milion razy ladniejszy od HP,jesli komus zalezy na wygladzie...
_________________ bija22 i Alfa156 V6
są powody do mrruczenia
Ostatnio zmieniony przez bija22 2008-07-25, 17:45, w całości zmieniany 2 razy
Czytałem gdzieś w necie, że dobrym wyborem będzie Epson DX8450, co o tym myślicie ? Co polecacie ?
Jednak stawiam na HP - są bardziej trwałe. I skaner z pewnością lepszy. Co do epsona to radzę zwrócić uwagę na profil wydruku kolorów - ma nieco inne barwy. Znam paru plastyków, którym to nie pasuje.
Czytałem gdzieś w necie, że dobrym wyborem będzie Epson DX8450, co o tym myślicie ? Co polecacie ?
A ja mam Epsona i bardzo jestem z niego zadowolony, i przy najbliższej zmianie chyba zdecyduję się na tą firme.
Z tego co pamiętam kiedyś Agfa miała najlepszy sprzęt drukarski, ale już chyba się wycofali z produkcji urządzeń do amatorskiego użytku.
Model: Inny
Silnik: inny
Rocznik: 2007
Wysłany: 2008-07-27, 12:00
Mam HP tą jedną z pierwszych 1315, teraz robi jako skaner i koloroe ksero, ma juz z 5 lat i jeszcze nie było z nia żadnych problemów, tylko tusz i papier trzeba wkładac
Zreszta jak chodi o drukarki to wg mnie liczy się tylko HP. Mam dodatkowo laserową kolor a4, atrament a3+ i ploter a0. Wszystko HP i wszystko jest bezproblemowe. Znajomy ma ploter oce i miesieczne koszty ma o jakies 30 % wieksze niż HP.
PS HP są wg mnie najładniejsze
_________________ Hipokryzja i konformizm cechuje wszystkie społeczności.
Ja mam stary kombajn Canon SmartBase MPC200. Zaletą jest to, ze wkłady z tyszem kosztują po 3zł na allegro. Drukowanie jest więc jak za darmo, porównując z nowymi drukarkami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum