Wysłany: 2007-02-12, 20:44 Super sposob na kontrole kosztow zwiazanych z paliwem
Hey
Dzis odkrylem super stronke,niestety po niemiecku ale co nie co znam i sie zarejestrowalem.
Mozna sie tam zalogowac, podac swoje auto, pozniej monitowac spalanie podajac dokladne rachunki za paliwo i przebieg od-do tankowania.
Sami zobaczcie i ocencie.
Moze ktos cos takiego zrobi w PL?
Tutaj mozecie sprawdzic jak wychodzi spalanie w poszczegolnych modelach i wersjach silnikowych ALFA ROMEO:
Wiesz ale nie mow bo bardziej przydatna jest od tego co ma Autocentrum.pl, jakies raporty spalania z kosmosu, tu masz czarno na bialym, z datami tankowan...
Ja uwazam ze bombastic i dolaczylem do kolegow z DE
Wkrotce tam beda tez moje wydatki
No tak masz racje...lepsze niz autocentrum ale też nie za bardzo miarodajne...bo w końcu zurzycie paliwa w dużej mierze zalezy od ciężkości prawej stopy...
A ja mam plik w Excelu gdzie wpisuje sobie kolejne tankowania i moge szybko i łatwo zobaczyć i obliczyć ile, której benzyny, z której stacji benzynowej mi auto spaliło. Mam podział na rodzaj benzyny, koncern paliwowy, a nawet na konkretną stacje.
Średnia z ostatnich 20kkm 7.77
Ostatnio zmieniony przez rigobert 2007-02-17, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
A ja mam plik w Excelu gdzie wpisuje sobie kolejne tankowania i moge szybko i łatwo zobaczyć i obliczyć ile, której benzyny, z której stacji benzynowej mi auto spaliło. Mam podział na rodzaj benzyny, koncern paliwowy, a nawet na konkretną stacje.
Średnia z ostatnich 20kkm 7.77
No tak, ale nikt tych danych nie zna procz Ciebie...
Na Spritmonitor.de, mozesz pokazac swe wydatki, nie tylko paliwo, jest tez opcja jezyka angielskiego, naprawde polecam
No tak, ale nikt tych danych nie zna procz Ciebie...
OK.
Ale przecież ja nie zanegowałem sensu tej strony.
Ja tylko się pochwaliłem swoim "programikiem". W ten sposób też świetnie dokumentuje sobie przebieg.
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum