czy ktoś z was dostał fotke na którym czytelne są numery a nie widać twarzy ?
co z tym zrobić ?
mick [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-25, 22:18
kolega dostał takie zdjęcie i mandacik 300 zl + 6 pkt.
w dołaczonym pisemku wyczytał że jeśli nie wskaże kto prowadził musi zapłacić 150 zl bez pkt.
długo sie wahał którą opcje wybrać ale po dokładnym skalkulowaniu wybrał tą drugą.
tak sobie pomyślałem czy nie warto skorzystać z tego doświadczenia i uzbroiłem się w odpowiedni instrument:
teraz ile bym nie jechał zapłace tylko 150 za niewskazanie sprawcy.
na fotoradar jest jedna dobra rada nie odbierac listow poleconych Jakies ponad pol roku temu,kiedy jechalismy do rodziny,zlapaly nas dwa radary ( wkoncu alfa nie da sie wolno jezdzic ) listy polecone nie zostaly odebrane i cisza,zadnego odzewu ze strony policji,kompletnie nic
No to żebyś się nie zdziwił, bo zgodnie z prawem, nie odebranie listu poleconego, nie uchyla Cię od odpowiedzialności.
_________________ Życie z pasją!
Ostatnio zmieniony przez Brzoza 2007-09-26, 12:22, w całości zmieniany 1 raz
Model: Inny
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2007-09-26, 14:10
Brzoza napisał/a:
No to żebyś się nie zdziwił, bo zgodnie z prawem, nie odebranie listu poleconego, nie uchyla Cię od odpowiedzialności.
Zdaje sobie z tego sprawe,tylko ze w przypadku kiedy nie odbieram listu poleconego,bo w koncu moge akurat byc na urlopie np. to policja powinna sie do mnie zglosic,tylko ze oni sa za leniwi na to...
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
Zdaje sobie z tego sprawe,tylko ze w przypadku kiedy nie odbieram listu poleconego,bo w koncu moge akurat byc na urlopie np. to policja powinna sie do mnie zglosic,tylko ze oni sa za leniwi na to...
mój Tato kiedyś dostał wezwanie na komendę ze względu na foto z radaru przy drodze iż na co dzień zajmuje się akwizycją po całej Polsce musi czasem busem przekroczyć prędkość tu akurat było na liczniku 86km/h przy ograniczeniu do 60 gdy był na komendzie sam policjant dał mu taką rade "proszę pana wystarczy liść przyklejony na jedną cyfrę z rejestracji i My już nic nie możemy zrobić "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum