Cytat:
A jak to jest z tymi głowicami R6? Bo z tego co słyszałem lubią pękać(co prawda jak sie leje olej do gorącego silnika).
Wiesz, a ja slyszalem, ze Alfy sie psuja
Nie chcecie, zeby po Was jezdzili stereotypami, a sami zadajecie takie pytania...
EOT
Jak nie masz nic do powiedzenia na dany temat to siedź cicho, ja już nie będe mówił do czego się kwalifikuje twoja odpowiedź.
bimski napisał/a:
Znajomy mi mówił, że w dieslach jeszcze z pompą wtryskową (tds bodajże) troszkę źle był zaprojektowany system chłodzenia i podczas nieumiejętnej eksploatacji lubiły po przegrzaniu sobie pęknąc (charakterystyka zastosowanego stopu aluminium, które pękało podczas chłodzenia w wyniku nierównomiernego kurczenia się, ALE łapy sobie uciąc nie dam).
325tds bodajże- jeśli lało się wode zamiast pełnowartościowego płynu to zakamieniały się kanały i nie było już odpowiedniego przepływu. Chyba o to chodzi. Ale słyszałem o przypadłości benzynówek- coś z konstrukcją było nie tak i olej lany na gorący silnik działał na głowicę destrukcyjnie.
Model: Inny
Silnik: lepszy niz AR
Rocznik: 1961
Wysłany: 2008-05-15, 19:18
2.5 tds to porazki a nie silnik. Ten sam syf w omedze i bmw.
Zreszta wiekszosc diesli z tamtych czasow to porazki tak jak VW w scorpio , wloskie badziewie takie ze szkoda gadac. Wszystko w tym silniku sie sypalo.
2.5 tds to porazki a nie silnik. Ten sam syf w omedze i bmw.
Zreszta wiekszosc diesli z tamtych czasow to porazki tak jak VW w scorpio , wloskie badziewie takie ze szkoda gadac. Wszystko w tym silniku sie sypalo.
VM był jeszcze w Jeepie, AR 155 troszkę mniejszy w 33 podobno to szwajcarski motor który służył do odpalania silników statku przerobiony przez włochów na samochodowy ...
Panowie. Tak się zastanawiem... Czy dzwięk silnika nie jest uzależniony od wydechu.Bo chyba po to jest tłumik i on gra głowną rolę co słyszymy, a przede wszystkim tłumi chałas powstający w komorze spalania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum