Postanowilem założyć taki temat na naszym forum, bo go nie znalazłem tutaj, ale też chciałem sie dowiedzieć jak można tanim sposobem zregenerować "buciki w naszych alfach" ja osobiście mam w średnim stanie, farba schodzi i chciałbym poprawić im wygląd. ( głównie chodzi mi o malowanie! ale tez mozecie pisac jak sie pozbyliscie obskrobań po krawężnikach)
Czy ktoś to juz robił ? Czym? Za ile? Jak ? I efekt jaki uzyskaliście to by mnie najbardziej interesowało !
Sam tego nie robiłem.Mamy tu takiego gościa,który wszystko potrafi z felami zrobić.Prostowanie,spawanie,malowanie itp.Odbierasz jak z fabryki - prościutkie,śliczniutkie.
Też bym Ci radził poszukać firmę,która się tym zajmuje,bo samemu to nie za bardzo chyba zrobisz.A proste to one pewnie już nie są - po naszych drogach
No moj kolega to robil sam i ladnie mu to wyszlo tylko ze wyjechal i nie jestem w stanie sie go o to spytać wiec zapytalem tu wsrod braci i siostr ;P Czekam jeszcze na jakies propozycje No wiem ze mozna oddac do jakiejs firmy ale to chyba troszke kosztuje? napewno efekt super bo profesjonalisci tym sie zajmuja, ale nie chce inwestowac "za duzo"...
Ja regenerowałem fabryczne Speedline'y do 145.
Oddałem do serwisu, zostały wyprostowane, wypiaskowane, wypełniono ubytki i polakierowano. Koszt to 80zł od sztuki. Tutaj mniej więcej widać efekt:
http://www.fotosik.pl/pok...c1f445ed66.html
Jak ktos chce sobie odnowic felgi to w sumie najlepiej je oddac do serwisu, ktory sie tym zajmuje. No i gwarancja jakby cus to tez jest
Kiedys bylam w takim serwisie, normalnie oczy wywalilam jak zobaczylam jakie krzywe i poszarpane felgi naprawiaja. Normalnie
przyklad serwisu :
http://www.regeneracjafelg.waw.pl/index.php
O właśnie u nich dowiadywałem się o koszt renowacji i spawałem jedną felgę.
Silver156 [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-15, 00:33
Mi raczej chodzi o zrobienie czegos takiego w swoim garazu czy cus ;P wlasnorecznie , a nie zeby tak komus dac bo jak wczesniej powiedzialem ze nie chcialbym inwestowac " za duzo " bo mam zamiar zmienic swoja belle (oczywiscie pozostaje w rodzinie ! nie wiem jeszcze dokladnie kiedy... )
Mi raczej chodzi o zrobienie czegos takiego w swoim garazu czy cus ;P wlasnorecznie , a nie zeby tak komus dac bo jak wczesniej powiedzialem ze nie chcialbym inwestowac " za duzo " bo mam zamiar zmienic swoja belle (oczywiscie pozostaje w rodzinie ! nie wiem jeszcze dokladnie kiedy... )
szukałem kiedyś poradników z cyklu "zrób to sam" i znalazłem np. takie
80 zł za sztukę to nie jest aż tak dużo,a będą jak nowe.Zaczniesz robić sam, coś Ci nie wypali i koszt możesz mieć większy.Ale mimo to życzę powodzenia.
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
Oddałem do serwisu, zostały wyprostowane, wypiaskowane, wypełniono ubytki i polakierowano.
A jak mocno miałeś pokrzywione felgi Jaką metodą miałeś prostowane
Bo ja niestety swoje Speedline'y pokrzywiłem, prawdopodobnie wtedy kiedy nie zauważyłem jednego naszych "uroczych" progów zwalniającyh.
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
Oddałem do serwisu, zostały wyprostowane, wypiaskowane, wypełniono ubytki i polakierowano.
A jak mocno miałeś pokrzywione felgi Jaką metodą miałeś prostowane
Bo ja niestety swoje Speedline'y pokrzywiłem, prawdopodobnie wtedy kiedy nie zauważyłem jednego naszych "uroczych" progów zwalniającyh.
Felgi nie były mocno pokrzywine. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaką metodą były prostowane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum