Moim zdaniem mają rację- 1200EUR na włoskie warunki to raczej niewiele, po za tym chodzi o reforme transportu co i u nas by się przydało. Ponoć dzisiaj rząd włoski się złamał-puste sklepy, przestoje w fabrykach, brak paliwa na stacjach.
Za to eleminacja łamistrajków jest dość prosta- kolega mi opowiadał że nie wyłamuje się, bo widział jak portugalczykowi obrzucili samochód kamieniami i wybili mu wszystkie szyby, a jednemu polakowi poprzebijali wszystkie opony.
Ojciec mi opowiadał jak kiedyś w Hiszpanii rzucali kolczatki pod koła i spuszczali paliwa z baków w ziemie(na dnie zbiornika jest śruba).
W Polsce pewnie by się to nie udało- dużo jest niestety takich co by się wyłamali, a brakowało by eleminatorów- chociaż kiedyś na kolejkach granicznych pamiętam, że jak ktoś się wbijał bez stania to spuszczali mu powietrze z zaworów, a raz jeden rosjanin wział młot i rozwalił facetowi lusterka (i dobrze!)-ale to rzadko sie zdarzało. Po za tym związki transportowców w Polsce sie boją.
wsumie nie będe się wypowiadał bo do końca niewiem o co tam chodzi...bo mało kiedy oglądam tv bo wsumie sam jestem kierowcą ciężarówki...i czasu mało na takie przyjemnosci.. z tego co wiem toi Francuscy kierowcy tez zaczeli strajkowac....
Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-12-13, 19:31
moja mama jest we wloszech...miala przyjechac za tydzien a byc moze przyjedzie pozniej przez te protesty niewiem dokladnie ale cos tak mowila jak dzwonila...
Wiec mnie to nie na reke
Przyznam się szczerze, że popieram ich.
Wczoraj strajkowali polscy kierowcy TIRów blokując bodajże obwodnicę Trójmiasta, ponieważ zakazano im na niej wyprzedzania!
Bo to jest poprostu śmieszne, a najwięcej o fachu kierowcy mają do powiedzenia ci co dziennie robią maksymalnie 20 km z pracy do domu i na odwrót i urzędasy, któremuś chyba nie przypasowało że chwilke musiał poczekać aż ciężarówki się wyprzedzą.
Wczoraj strajkowali polscy kierowcy TIRów blokując bodajże obwodnicę Trójmiasta, ponieważ zakazano im na niej wyprzedzania!
Bo to jest poprostu śmieszne, a najwięcej o fachu kierowcy mają do powiedzenia ci co dziennie robią maksymalnie 20 km z pracy do domu i na odwrót i urzędasy, któremuś chyba nie przypasowało że chwilke musiał poczekać aż ciężarówki się wyprzedzą.
Zgadzam się z Tobą. Szlag mnie trafia kiedy np. na interii czytam jaki to jest konflikt między kierowcami TIRów, a osobówek, nie wspominając o tym, że wina leży po stronie tych większych!
Najciekawsze jest to, że wcale takiego konfliktu nie ma! Są oczywiście małe nieporozumienia, ale jest ich chyba nawet mniej niż. pom. kierowcami samych małych "mobilków". Sporo kilometrów spędzam za kierownicą i to nie tylko samochodów osobowych. Bardzo często posługuję się radiem CB i nigdy nie zauważyłem bym był przez kierowców TIRów jakoś dyskryminowany, zwłaszcza kiedy siedzę za kierownicą osobowego samochodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum