Wysłany: 2008-04-14, 17:30 Potrzebna Krew!!! - Warszawa
Słuchajcie, jest sprawa.
Mój bliski przyjaciel i członek rodziny jest poddawany hemioterapii na Szaserów w Warszawie - białaczka ostra.
Jeśli ktoś z Was jest honorowym dawcą krwi (zbliża się termin oddania krwi), lub chciałby pomóc to bardzo prosze o pomoc.
Co parę dni Piotrkowi (może ktoś z Was go zna - uczestnik sylwestra-zlotu Alfaholików w Czechach 2006-2007 - zielone seicento)potrzebne są płytki krwi a szpital wojskowy na Szaserów z tego co zrozumiałem po rozmowie z lekarzem bardzo niechętnie "wchodzi w interesy" z Centrum Krwiodawstwa, więc krew dla Piotrka może być oddana tylko i wyłącznie w szpitalu na Szaserów (dla mnie to jakaś potworna paranoja że tylko tam).
Najważniejsze są płytki, grupa krwi nie gra już tak dużej roli (Piotrka krew AB Rh+), ale to lekarz na Szaserów decyduje czy osoba nadaje się na oddanie płytek (zabieg dłuższy i bardziej wymagający dla osoby oddającej), jednakże zwykłe oddanie krwi również jest bardzo ważne.
Jeśli ktoś zechce pomóc, to prosze zgłosić przy ankiecie Piotrka dane:
Piotr Celiński Oddział Hematologii
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum