wiecie, ja oprócz Alfy mam BMW i czuję się obażony z wyśmiewania z właścicieli tych aut. Owszem, są różni, ale czy w Alfach tacy też się nie zdarzają? Ludzie, po co szerzyć nienawiść między markami?! Czy mam się czuć gorszy, bo jakiś debil, który też ma BMW szaleje nim? A nie czuje się wcale gorszy, bo ja tak nie jeżdzę, choć naprawdę mam czym depnąć w tym aucie... I nie jedenego zatyka fakt, że moje BMW ma 17 lat i stan jak z salonu, bo to moje hobby-podobnie jak Alfa....
Osobiście odebrałem to jako humor a nie naśmiewanie się z kogokolwiek.
Równie dobrze fani tuningu mogliby odebrać to: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Tuning jako obrazę.
Stereotypy niestety (fani BMW mają paski na dresie, a Alfiści nie mówią sobie "dzień dobry" po południu bo......, chyba wiesz )
Tuning mechaniczny, gdzie właściciel dokonuje znaczących modyfikacji zawieszenia, robi z samochodu deskorolkę (jeśli chodzi o wysokość nad asfaltem / drogą gruntową i twardość zawieszenia)
Mialem malucha zawieszonego dosc nisko nad ziemia+utwardzone amorki, ale przez to prowadzil sie w zakretach rewelacyjnie
Ostatnio zmieniony przez AlfaFAN 2008-05-25, 21:03, w całości zmieniany 1 raz
Świetny tekst
opisuje tak zwany - typowy przypadek kliniczny
Starscream napisał/a:
wiecie, ja oprócz Alfy mam BMW i czuję się obażony z wyśmiewania z właścicieli tych aut.
Podziwiam iż umiesz pogodzić te marki- ale to tylko dobrze świadczy o tobie
Musisz niestety liczyć się z tym jaka jest "ogólna" opinia na temat właścicieli bmw- niestety tak to wygląda- i nie da się wlaczyć ze stereotypami - tak samo jak się nei wytłumaczy że alfa to wcale nie jest psująca się włoszczyzna
_________________ Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
a dla mnie ten artykuł to dno. i raczej piszący go jest "wieśniakiem" i to nie w sensie ze pochodzi ze wsi...
nie dość ze napisany językiem prostackim, (nie mylić z prostym) to jeszcze na początku pisze że cytaty z forum marki BMW a więc chyba zapomniał ich do tekstu dołożyć bo ja tam się nie dopatrzyłem cytatów
a ja się nie dziwię Starscream że potrafi pogodzić dwie marki bo stałem kiedyś na parkingu miedzy BMW a VW i po powrocie nie zauważyłem aby samochody się pobiły, to raczej niektórzy właściciele tych marek mają źle w głowach to samo dotyczy się innych marek czy to opel czy fiat czy jakiś innym ford zza oceanu...
Ja tam nie wiem co ludzie wy macie z tymi markami, każda marka ma coś w sobie, u mnie w domu jest 5 różnych marek(fiat cc, vw passat, bmw 850, weteran volvo 740, i moje alfki) i każdym autkiem mogę śmigać bez żadnych problemów i wcale nie czuje sie gorszy.
Nie marka auta robi problem, a w większości problemem jest właściciel danej marki
P.S. jestem w 100% pewien ze każdy z was zwrócił choć raz uwagę na inna markę z fascynacja i również ma znajomych co nie śmigają alfa, a jakimś VW czy BMW itp. i są spoko ludźmi
_________________ AR 33 1,3 - była
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 8v - była
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie
Ostatnio zmieniony przez Strzala_1 2008-05-26, 09:48, w całości zmieniany 1 raz
np Ja tego nie traktuje jako wysmiewania sie, poprostu ktos sie nudził i opisał typowego drecha z łysa pałą i brakiem karku Ale wiadomo ze postrzeanie marki kreują uzytkownicy, ale nie wszyscy są przecież dresami ...choc sam czasami w dresie ide po bułeczki
Starscream napisał/a:
czuję się obażony z wyśmiewania z właścicieli tych aut
Nie bierz tego do siebie Stary...kochasz swoje autka czy to BMW czy to Alfa Romeo...wazne że sa Twoja pasją i tak trzymać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum