Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
POLICJA - http://www.9marca.prv.pl/
Autor Wiadomość
zwiezu 
Ogier

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1.9 td
Rocznik: 1996
Wysłany: 2007-02-13, 13:49   POLICJA - http://www.9marca.prv.pl/

http://www.9marca.prv.pl/
jesli ktos rozumie sytuacje jaka jest opisana w tym linku niech wpisze sie na liste...
Ostatnio zmieniony przez zwiezu 2007-02-14, 17:17, w całości zmieniany 1 raz  

Wołek 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo Giulietta 116
Silnik: 1.8 DOHC
Rocznik: 1982
Wysłany: 2007-02-13, 14:18   

To co jest tam napisane t jedna strona medalu bo jak wiadomo są dwie strony medalu. Myslę, że większość młodszych policjantów z takich działów jak prewencja czy drogówka nawet nie myśli o ryzykowaniu życia, ale myśli za to o tym jak być mega nadgorliwym, jak uprzykrzyć życie innym, a także jak być ponad innymi i nnawet nie podejmować rozmów. Sorki , ale nic nie jest jednoznaczne.... Poza tym z mojego doświadczenia wynika, że policji nigdy nie ma tak gdzie być powinna, że są zwykłymi tchórzami i cwaniakami....
Ostatnio zmieniony przez Wołek 2007-02-13, 14:19, w całości zmieniany 1 raz  

zwiezu 
Ogier

Wysłany: 2007-02-13, 15:58   

przykro tego sluchac... nie jest dokonca tak jak myslisz... a jesli mowisz ze mlodzi nie ryzykuja to jestes w bledzie... robisz swoje, nie znasz dnia ani godziny kiedy mozesz nadstawic karku z tytulu wykonywania tego zawodu...a to ze nie ma wystarczajacej liczby patroli to inna sprawa, nie moga byc wszedzie kiedy jest ich za malo... a to ze zachowuja sie tak jak piszesz...? spotkal bys sie z kilkoma na ulicy i tez mozliwe ze stalbys sie taki sam... to spoleczenstwo i ludzie z wiejskiej kreuja taki wizerunek...

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2,0
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-02-13, 19:21   

Wołek napisał/a:
są zwykłymi tchórzami i cwaniakami....

tak, tacy tez sa... A biora sie wlasnie stad, ze gliniarze, ktorzy mieli leb na karku i cos soba reprezentowali, juz gliniarzami nie sa. A po policji trafiaja ex-poborowi, skuszeni stala robota i szybka emerytura.
Ze nie nadstawiaja karku? A ty byc za 1500 nadstawil? Ja nie. Jakby kraweznik zarabial ze 3000 - to ide o zaklad, ze bylby idealem gliny.
Niedawno bylem na komisariacie na okolicznosc wlamania do kumpla - i jak gosc wyskoczyl z maszyna do pisania - to az usiadlem.
Kiedy ma ochote jednego giniarza z drugim kopnac w tylek - od razu staje mi ta maszyna przed oczami. Jak pracuja w takich warunkach - to co sie dziwic, ze sie opieprzaja....

zwiezu 
Ogier

Wysłany: 2007-02-13, 19:28   

widze ze niektorzy potrafia to zrozumiec....

Marek 
Alfa i Omega

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1,6TS
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-02-13, 22:48   

zwiezu napisał/a:
przykro tego sluchac... nie jest dokonca tak jak myslisz... a jesli mowisz ze mlodzi nie ryzykuja to jestes w bledzie... robisz swoje, nie znasz dnia ani godziny kiedy mozesz nadstawic karku z tytulu wykonywania tego zawodu...a to ze nie ma wystarczajacej liczby patroli to inna sprawa, nie moga byc wszedzie kiedy jest ich za malo... a to ze zachowuja sie tak jak piszesz...? spotkal bys sie z kilkoma na ulicy i tez mozliwe ze stalbys sie taki sam... to spoleczenstwo i ludzie z wiejskiej kreuja taki wizerunek...

Zgadzam się z Tobą w 100%...:)

Wołek 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo Giulietta 116
Silnik: 1.8 DOHC
Rocznik: 1982
Wysłany: 2007-02-14, 11:40   

Ja mówię na PODSTAWIE WŁASNYCH DOŚWIADCZEŃ :!: poza tym zanaczyłem, że nie dotyczy to wszystkich policjantów a tylko ułamka, ale niestety wiekszość tych, z którymi ja miałęm styczność jest niefajna.... :roll: Nawet ten Anglik Kevin w "Europa da się lubić" kiedyś mówił, że zawsze zastanawiał się, dlaczego polacy sa tak negatywnie nastawieni do stróżów prawa, dopuki sam nie zapytał się patrolujących miasto policjantów: "Przepraszam, może wiedzą panowie jak dotrzeć tu i tu...." a w odpowiedzi usłyszał: " A czy mu kur.. wyglądamy jak informacja :?: :!: ". I wszystko jasne.... :lol:

I przykład z życia: Siedzim y sobie na Placu Krakowskim w Gliwicach, godzina około 22. Nagle na plac włazi banda pijanych gnojów i zaczyna rzucać butelkami, nie patrząc, że chodza tu ludzie. Kumpel się zdenerwował i zadzwonił na 997. Komisariat mieści się 50m o tegoż placu. Przyjechali za 25 min, zgasili światła w polonezie i schowali się w lokalnym skwerku. Gówniaże rozbili jeszcze parę butelek i poszli, a władze zapalili samochód i pojechali spowrotem na komisariat.

ad.2
Zadzwonisz, że koleś jezdzi pijany po mieście to nie uświadczysz ich za żadne skarby, ale jeśli zadzwonisz i powiesz: "Chciałem zgłosić, że jakiś gówniaż wyżywa się ciemnym 2-drzwiowym samochodem z głośnym tłumikiem dookoła ronda (23 godz. ani jednego auta), to wyjadą na 2 transportery i poloneza (kolesia już dawno nie ma) i zgarną jakieś auto, które wygląda podobnie, a porostu sobie jedzie. TO TEŻ Z ŻYCIA WZIĘTE....
Ostatnio zmieniony przez Wołek 2007-02-14, 11:51, w całości zmieniany 3 razy  

Marek 
Alfa i Omega

Wysłany: 2007-02-14, 12:37   

cóż ja mam całkiem inne doświadczenia z policją...zawsze mili przy kontroli

zwiezu 
Ogier

Wysłany: 2007-02-14, 16:33   

nie wiem w szczecinie tak nie jest... moze dlatego ze widzi sie to tak czesto i to nie pozwala czlowiekowi pozostac obojetnym... wiem ze wielu policjantow ma czasem to gdzies ... ale zastanowcie sie( jesli czytaliscie linka ...) czy warto ryzykowac wlasne zycie i zdrowie za 1500 zl?? ryzykowali byscie za taka kase i takie posznowanie spoleczenstwa?? gdyby choc w polowie tak bylo u nas jak chociazby w niemczech...

piotriix 
Romeo
Nokimochishi

Silnik: 2.5l v6
Wysłany: 2007-02-14, 21:57   

ja sie wpisalem .zycze im powodzenia !ja gliniarza nie musze kochac ale moge go szanowac/ a chcialbym wszystkich ale czasami nooo nie da sie/

Marek 
Alfa i Omega

Wysłany: 2007-02-15, 16:46   

No ja na pewno bym nie ryzykował.....
Ostatnio zmieniony przez Marek 2007-02-17, 10:08, w całości zmieniany 1 raz  

DDEvil 
Romeo

Silnik: 2,4 JTD
Rocznik: 2003
Wysłany: 2007-02-17, 10:05   

Co do policji mam rozne doswiadczenia mam paru kumpli gliniarzy i sa ok ale mialem juz sytuacje gdzie normalnie zajechalbym na ten posterunek i dalbym tam komus w morde bo normalnie szlo wytrzymac:
1. sytuacja.
Moja kolezanke moaz wyrzucil z domu o 2 w nocy wiec poszedlem tam z kumplami zeby chociarz ciuchy sobie mogla wziasc bo zimno bylo koles dzieci zastraszyl zeby mamie nie otwieraly i jej tez nie chcial wpuscic to sie wkurzylem i dzwonie na komende i mowie jak jest sprawa. A on mi na to ze do takich pierdol nie beda jechac. Dopiero po puszczeniu wiazanki lacinskiej raczylo sie zjawic 2 panow.
2. sytuacja
Zachodze na komisariat zglosic pewna sprawe a mianowicie: moja dziewczyna lezala w szpitalu bo koles w nas wjechal jak przechodzilismy na pasach ( oczywiscie prawidlowo ) ja mialem troszke szczescia i mnie sie nic ciezkiego nie stalo, ale moja wyladowala w szpitalu i od tego samego dnia zaczely sie jakies glupie telefony na komorke po 200 razy i to po nocach wiec sie wkurzylem i zostawilem jej moj telefon a wzialem jej i dalej to samo tylke ze jakis koles zaczal sie wkoncu odzywac ze kiedys sie spotkamy itp. To nie wytrzymalem nerwowow ide na policje to zglosic po wczesniejszej konsulatacji z kumplem policjantem, a ten cymbal co tam siedzial za okinkiem mi mowi " niech pan idzie do domu bo i tak z tym nic nie zrobimy " to mnie normalnie zagrzalo i mowie mu ze po nochach moja nie umie spac w szpitalu itp a on " a moze to pomylka " to ja do niego mowie ze pomylic sie mozna 1 - 2 razy anie ponad 200 na dzien i ze pomylka bylo to ze k$#$#@$# do was przysze3dlem to zglosic. A ten debil sie mnie pyta czy ja wiem kto to dzwoni to mu mowie ze jakbym wiedzial to bym nie przyszedl i sam bym se to zalatwil i normalnie tak zwyzywalem tego kolesia ze myslalem ze mnie zamkna za obraze policjanta. To wszystko chyba uslyszal jakis normalny facet na tym komisariacie i dopiero wytlumaczylem mu o co chodzi i sprawe dalo sie zalatwic od tamtej pory jest spokoj.
Czyli to dowodzi ze sa tacy policjanici ktorym sie chce cokolwiek robic ( co prawda za malo zarabiaja i tez bym zycia za 1500 nie ryzykowal ) ale sa i tacy ktorzy to maja wszystko w d**** tak jak ten burak ktory zawsze tam za szybka siedzi i nawet na ulice nie wychodzi.
a tak na marginesie bo mi przypomnialo :)
kiedys zlapalem kolesia jak obrabial auto to dzwonie na policje mowie ze mam kolesia na garacym uczynku zlapalem a koles mi na to " to niech pan poczeka 40 minut bo teraz nie mamy czym podjechac" - i czego to dowodzi :) juz pomijajac fakt ze powiedzialem ze mu nogi polami i przywiaze do drzewa to nie ucieknie bo 40 mit nie mam czasu czekac to przyjechali prywatnym samochodem normalnie paranoja.
Zem sie rozpisal :D Pzdrawiam

Marek 
Alfa i Omega

Wysłany: 2007-02-17, 10:12   

Masz rację...różni sa policjani tak jak i różni są ludzie......

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu