Model: Inny
Silnik: 1,2
Rocznik: 2007
Wysłany: 2008-07-24, 02:09
Superjahu007 napisał/a:
A adres gdzie parkujemy samochody też podać ???
to nie jest śmieszne bo ja uważam że to fajny temat kolega zapodał. Ja naprzykład w sowjej 147 nie wiem gdzie umiescic CB by było praktycznie i nie zawalało
_________________ Alfa jest jak kobieta, zawsze trzeba o nią dbać i podchodzić do niej z sercem
to nie jest śmieszne bo ja uważam że to fajny temat kolega zapodał. Ja naprzykład w sowjej 147 nie wiem gdzie umiescic CB by było praktycznie i nie zawalało
dokladnie w tym temacie takze problemy dotyczace sprzetow
ja np mam problem w swojej 155
zakupilem cb i antene i na postoju odbiera ladnie ale po zapaleniu jest problem
i na forum cb mnie skasowali bo pisza ze w alfie niebedzie dzialac jest to dla mnie smieszna rzecz
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - †Colin McRae- Jarek Zabiega
zakupilem cb i antene i na postoju odbiera ladnie ale po zapaleniu jest problem
Kolego trzaski i szumy podczas pracy silnika w aucie pochodzą od zakłóceń elektromagnetycznych wytwarzanych przez każde urządzenie w aucie podpięte do prądu( alternator, wycieraczki, wentylatory), po prostu Twoja antena wyłapuje te zakłócenia a radio traktuje je jako zwykły sygnał. Czasami pomaga zastosowanie filtra na przewodzie zasilającym jeżeli zakłócenia pochodzą ze źródła zasilania.
Lepszej klasy CB radia posiadają wbudowane filtry redukujące zakłócenia od anteny i to naprawdę działa. Niestety jest wiele modeli sprzedawanych po niskich cenach w marketach, które takowej funkcji nie posiadają wcale lub mają dumnie opisany przełącznik który niczego nie przełącza .Zazwyczaj są to radia najniższej jakości i niestety z nimi jest najwięcej problemów. To samo dotyczy również anten.
Ja osobiście od 5 lat używam radia President Johnny ( w tej chwili już niedostępne w oficjalnej sprzedaży) i anteny President Maryland. Z radiem i z anteną nie miałem żadnych problemów - wymieniłem tylko przewód mikrofonowy gdyż oryginalny nie wytrzymał długo. Zestaw kosztował jak na moją wtedy kieszeń niemało ale uważam że było naprawdę warto.A i tak nie jest to sprzęt najwyższej klasy.
Wracając do tematu to spróbuj przenieść antenę w inne miejsce lub założyć ten filtr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum