Jako, że na różnych forach widziałem różne tematy to może założe na naszym forum temat dotyczący piwa.
Zapewne większość z nas pije piwo i jestem ciekaw jak wyglądają wasze gusta. Ja mam dość pokaźną kolekcje butelek po piwie i puszek które leżą w szafie.
Oczywiście gusta są różne- jeden lubi piwo o słodkim smaku inny o kwaskowym, ja akurat lubie piwa gorzkie.
Także jeśli ktoś lubi goryczke to polecam piwo:
-Radeberger z Niemiec
-Pilsner Urquell
i z włoskiego piwa które zaczełem testować:
-Peroni Nastro Azzurro
A wy? Jakie pijecie piwa i co możecie o nich powiedzieć?
Z polskich piw to ze wzgledu na patriotyz lokalny oraz smak to najlepsze dla mnie jest Tyskie, choć Żywiec tez lubie.
Z zagranicznych najlepsze sa czeskie i słowackie: Gambrinus, Zlaty Bazant, ale również bardzo dobre są belgijskie, zwłaszcza ze jest u nich tysiące róznych marek i jest w czym wybierac, polecam Grimbergen reszty nie pamietam
Tak jak z jedzeniem taki z piwem lubie eksperymentowac wiec piłem juz sporó róznych marek, tyle ze piwa południowców sa jakies takie słabe, wodniste.
Acha dobre piwo pszeniczne tez nie jest złe np. w Krakowie w CK Browarze lub na rynku wrocławskim w Spiżu-rewelacja!
Polecam miejscowym i przyjezdnym. Browaro-bar. Metr piwa pszenicznego kosztuje koło 60PLN- mamy w tym 11 piw(1 gratis) w kuflu 0.5. Do tego zagrycha pod postacią chleba ze smalcem. No i lepiej jest liczyć przy płaceniu rachunku bo mniejwięcej wiemy ile wipiliśmy.
bardzo dobre piwa.
Z czeskich jeszcze lubię Zloty Bazant,Staropramen.Często kiedyś piłem Carlsberga ale jak dla mnie się zchrzanił. W Niemczech czeskie piwa są lepsze bo oryginalne a w Polsce czeskie rozlewają w naszych browarach.
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
Pijam raczej rzadko.
Z uznanych marek Warka Jasne (lubie raczej słodsze), rzadziej Pilsner Urquell lub Zlaty Bazant (czeski, w PL nie miałem okazji kupować).
Najczęściej jednak eksperymentuję z różnymi markami i rodzajami. Nie smakują mi piwa palone czy mocne. Typowo słodkie jak Reed's czy Freeq też.
Bardzo zasmakowało mi piwo Leżajsk Pełne (biała puszka).
Całkiem dobry jest Heineken , ale polecam spróbowanie piwa ,,Wojak " za moich czasów w CPN pamiętam jak kupowane było głównie przez młodzież . Podobno nieźle do głowy uderzało
Model: Inny
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-01-27, 18:54
-tyskie
-zywiec
-zubr
-tatra
Do tego trcohe zieleni,jakies dobre wino i zabawa murowana
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
Mi smakują słodkie takie jak Reeds i inne owocowe. Ale tego trzeba za dużo wypić więc dodatkowo bardzo często sie piło Żubra. Pozatym Carlsberg i Haineken.
No ale to sie piło a od września od kiedy odebrałem prawko wypiłem może 3 to max. Cięzka rola kierowcy
Po mimo tego, że jestem rodowitym Pyrą preferuję Żywca
Ale przed Żywcem jest Budweiser, oczywiście ten z Czech a nie jakiś Amerykański szajs
Po za tym, pijam:
Lecha Pilsa
Tyskie
Pilsner Urquell
Paweł156 napisał/a:
ale również bardzo dobre są belgijskie
Dokładnie tak, lubię Red Erika
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Model: Inny
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-01-28, 10:20
Cytat:
Chodzi o czterolistne koniczynki ?
Chodzilo mi o lono natury zielona trawka...zielone drzewka,kwiatuszki Peace
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
Chodzilo mi o lono natury zielona trawka...zielone drzewka,kwiatuszki Peace
Które po takim "Peacowaniu" powoduje, że całe łono natury łącznie z drzewami machają do Ciebie i chcą uścisnać Twoją dłoń..... ja w czymś takim nie gustuje. Wole piwo, piłem Hemp Valley, które jest z domieszką konopii- żadna rewelacja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum