nawiązując do tematu, to jest u mnie w miejscowości jakiś człowiek którego nie znam, widziałem go tylko pare razy, mieszka na nowym osiedlu. Raz byłem świadkiem jak swoją 325 w coupe E30 popularny kwadrat, robił niezłe rzeczy. Ten koleś ma tak opanowane to auto ze pozazdroscic, jechalismy za nim przez dluzszy czas w pancerwaganie kolegi, caly czas go nagrywalem, ale na koncu okazalo sie ze nie nagrywalem (byłem lekko nie tego...) łuki bokiem, boczną drogą (moją kochana gdzie jest fajna szykana swoją mała tam testuje) pokazal ze wie o co chodzi, w miedzy czasie zrobił pare kólek w miejscu, i caly wiadukt w odległości 2 metry od tira na spalonym laku. Ogolnie niektorzy fani tej marki, mam takiego przyjaciela wiedzą o co biega, i mozna fajnie poszalec tego typu sprzętem.
_________________ póki co wciąż się uczę, ogarniam człowieczeństwo choc czasami najpiękniejsza prawda to szaleństwo...
Model: Inny
Silnik: lepszy niz AR
Rocznik: 1961
Wysłany: 2008-04-01, 15:00
za 3500zl to kupisz wmiare niezla e30 z 6 cylindrami. A nie rekina zardzewialego.
Ja wiem ze fani zycie itp rozumiem to bo ja mam inna marke tak wycelowana , ale nie przesadnie ze alfa do wszystkiego jest najlepsza. Alfa 75 jest duzo lepsza do driftu niz np e30 pod jakim wzgledem? Troche konkretniej czasami pisac. bo takie lepsze bo lepsze to tak vw zajezdza.
Jeśli nie jest zjedzone przez rdzę to kupuj, pamiętaj tylko ze samochód ma juz swoje lata (mozna rejestrować go na żółtych tablicach-czyli upłynęło 25 lat od końca produkcji) i z pewnością będzie sie psuł dość często. Tych koników to tez już z pewnością spro ubyło.
Tak typowo do zabawy to mi do głowy przyszedł taki projekt: bierzemy FSO 125p, wsadzamy silnik Rovera 1.4 16V+hamulce z poldka, lekka kosmetyka, kubełkowy fotel i mamy machinę do driftu
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-04-01, 19:19
A ja kupilem merca z tylnim napedem i nie zaluje!! co prawda jest wolniejszy od alfy,ale daje wiecej frajdy z jazdy(RWD) i jest lepiej wyposazony,ma webasto,tempomat i klimatyzacje 2 strefowa i co mnie najbardziej cieszy to silnik o mocy 110KW i poj. 2,2l,ktory spala tyle co alfa z silnikiem 1,6 inne samochody tez sa fajne!! Zwlaszcza tylnio napedowe
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
Stare samochody też dają troche frajdy z jazdy.Miałem kiedyś fiata ritmo w wersji abarth. Waga piórkowa, silnik 2.0 dohc z fiata 131 jeśli pamietam.Zawieszenie to istne przeciwieństwo 156.Z tyłu resor w poprzek:)Trzymał sie zakrętów mimo to jak alfa:) a w siedzenie wciskał nawet lepiej Nie psuł się wcale i sprzedałem za 1500zł
za 3500zl to kupisz wmiare niezla e30 z 6 cylindrami. A nie rekina zardzewialego.
Ja wiem ze fani zycie itp rozumiem to bo ja mam inna marke tak wycelowana , ale nie przesadnie ze alfa do wszystkiego jest najlepsza. Alfa 75 jest duzo lepsza do driftu niz np e30 pod jakim wzgledem? Troche konkretniej czasami pisac. bo takie lepsze bo lepsze to tak vw zajezdza.
Ja kilka lat śmigałem dwiema pod rząd ALFAMI 75 TURBO i miałem okazję przejachać się kilka razy BMW nawet mocniejszym od mojej 75 i wiem co piszę w przeciwieństwie do Ciebie bo jak myślę Alfe 75 znasz tylko z fotek Mam szacunek do BMW i do innych marek TY swoją domyślnością i przepisywaniu mi zaślepienia marką Alfa Romeo pokazujesz jak bardzo tej marki nienawidzisz i szukasz na siłę sprzeczki
U nas spoko,ale na Onecie był jakiś dym po tym jak podali rano,że nie będziemy organizowali ME 2012.Jeszcze dobrze wiadomość nie ostygła,a oni juz pisali sprostowanie,że to nie prawda.Coś ten wkręt był komuś nie wsmak
Wysłany: 2008-04-02, 00:02
pikero napisał/a:
tomiscorpio napisał/a:
A co do andrewa , w kazdym temacie piszesz ze wszystko jest gorsze od alfy. ktos sie pyta o bmw , stary kup alfe ma lepszy tylni naped niz bmw. Podaj mi co takiego mial ten naped alfy takiego lepszego.
A tak na koniec ja nie jestem wrogiem alfy bo nie po to sie tutaj zapisalem , nie lubie vw a mnie na ich forum nie ma , bo bym tam po wszystkim jechal.
jak ktos tam pisze ze woli afle bo jest ladniejsza , jak najbardziej OK , ale pisane ze cos jest lepszego a jakikolwiek dowod, argument na to jest zerowy. Tego nie lubie.
ktos tam pisze ze woli afle bo jest ladniejsza , jak najbardziej OK , ale pisane ze cos jest lepszego a jakikolwiek dowod, argument na to jest zerowy. Tego nie lubie.
A jaki ciebie dowód zadowoli ??? parametry techniczne ,wyliczenia komputerowe??? Napisałem że jeżdziłem Bardzo długo 75 i kilkakrotnie BMW i moje odczucie jest takie jakie napisałem i co mam jeszcze napisać>Podaj TY jakiś dowód że BMW z linka jest lepsza od 75 znowu bedziesz wertował internet żeby udowodnić jaka Alfa jest kiepska???? Tak myślę że jednak pomyliłeś Forum Mnie na innych forach nie ma poza Alfoskimi
Wysłany: 2008-04-02, 00:39
75andrew155 napisał/a:
tomiscorpio napisał/a:
ktos tam pisze ze woli afle bo jest ladniejsza , jak najbardziej OK , ale pisane ze cos jest lepszego a jakikolwiek dowod, argument na to jest zerowy. Tego nie lubie.
A jaki ciebie dowód zadowoli ??? parametry techniczne ,wyliczenia komputerowe??? Napisałem że jeżdziłem Bardzo długo 75 i kilkakrotnie BMW i moje odczucie jest takie jakie napisałem i co mam jeszcze napisać>Podaj TY jakiś dowód że BMW z linka jest lepsza od 75 znowu bedziesz wertował internet żeby udowodnić jaka Alfa jest kiepska???? Tak myślę że jednak pomyliłeś Forum Mnie na innych forach nie ma poza Alfoskimi
A ja nie musze przedstawiac nic bo nie pisalem ze bmw jest mega lepsze od alfy.
Ty nie widzisz roznicy , ja nigdy nie staralem sie udowodnic ze alfa jest kiepska, ja chce pokazac ze alfa nie jest idealna tak jak Ty to przedstawiasz a szczegolnie piszac ze ma cos lepsze od innych a jest zupelnie inaczej.
Stwierdziles w innym temacie ze alfa ma duzo lepsze rwd niz bmw, mi sie wydaje zeby takie cos pisac trzeba czyms to potwierdzic. Bo na calosc odczuc danego samochodu ma tylko wplyw jedna rzecz czy calosc. Mi sie wydaje ze calosc, a wymieniasz pojedyncza rzecz stwierdzajac ze jest duzo lepsze , to ja bardzo chetnie poznam dlaczego.
A tak myslac dalej mysle ze niepotrzebnie sie zrywamy , zycie i tak jest wystarczajaco meczace , kazdy ma swoje problemy , wiec jak wczesniej Cie urazilem , unioslem to serdecznie przepraszam andrew. Wydaje m isie ze takie podejscie nasze bedzie duzo milsze i lepiej na zdrowko wyjdzie. Piwko
Ostatnio zmieniony przez tomiscorpio 2008-04-02, 00:51, w całości zmieniany 1 raz
oj po prostu przyjemniej mu sie prowadzi alfe
ja tez wolalem odczucia jakie dawala mi 145 od odczuc jakie dawalo audi a4. nawet odcuzcia ze skody favorit byly lepsze od audi
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-04-02, 08:30
tomiscorpio napisał/a:
Stwierdziles w innym temacie ze alfa ma duzo lepsze rwd niz bmw, mi sie wydaje zeby takie cos pisac trzeba czyms to potwierdzic.
Nie "ma" niestety w obecnych modelach, ale wczesniejsze z Transaxle-mowi Ci to cos?Mnie wczensiej tez nic nie mowilo, ale poczytalem i zrozumialem dlaczego lepsze niz BMW
Chociaz obecnie to BMW ma lepszy naped niz Alfa(z racji tego, ze BMW na tyl)jednak gdyby powrocili do Transaxle to...no wlasnie niewiem, bo nie jechalem dluzej ani tym, ani tym
Jednak taki naped jak kiedys w Alfie zapewnia idealny rozklad masy czego o niektorych BMW powiedziec nie mozna(podkreslam wyraz NIEKTORYCH)
I tyle odemnie
pomysl zasugerowal mi bobryt i widze ze ciekawa dyskusja sie wywiazala
No nie wiem, prawie po mordzie od coniektórych dostałeś i lincz był tuż tuż
_________________ Była Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic oraz Honda Civic 1.4i EJ9
Jest Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed oraz wierna Honda Civic 1.4i EJ9
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum