No cóż, wyjdzie na to, że w przyszłym roku Lambo wypuści Pickupa
Świat się do góry nogami przewraca
Szkoda słów
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
IK@R_1886
To już widzieliśmy kilka tematów wcześniej:
Ale był to samochód wyprodukowany na życzenie bardzo bogatego gościa.
Kto wie, może niedługo będą go produkować seryjnie, potem jakiegoś sedana, aż dojdzie do tego że Ferrari zrobi auto miejskie typu Corsa, Golf, 106, Aygo, albo jeszcze gorzej Smart.
Załamałem się.
Dojdzie do tego że nikt nie będzie zwracał uwagi na markę bo wszyscy będą produkować całą gamę pojazdów. A co z duchem marki? Pooleeeciii gdzieś daaaaaaleeeeekooooooo.......................
Co jeszcze?
Ferrari ekologiczny diesel?
Ferrari hybryda z elektrycznym silnikiem idealnym do miasta?
A może Ferrari z kratką z tyłu na homologację ciężarówki?
Dla mnie wtopa na miarę Alfy Romeo ARNA.
Nie, wróć... Dwa razy gorzej!
Enzo Ferrari pewnie nawiedza w snach jegomościa który wymyślił tę pokraczność uterenowiona.
Nie powinien go nawiedzać, tylko odrazu powinien wystraszyć go na śmierć
IK@R_1886
Na TVN Turbo widziałem krótka wzmiankę o tym Ferrari.
Napęd na 4 koła, 600-konny silnik, 100km/h osiąga w czasie poniżej 5 sekund.
Podobno mają go pokazać w 2010 roku.
Orientacyjna cena 230tys Euro
...mnie niewiedziec czemu tez jakos ten projekt nie przeraza...dlaczego - bo mimo ze to niby SUV to nadal sportowy, wkoncu 600 kucy, mniej niz 5 sekund do setki, itd...porshe wprowadzilo Cayenne i jakos sama marka na tym nie stracila...zobaczymy co z tego wyjdzie - ja napewno nie bede potepial panow z Ferrari za ten pomysl bo moze okazac sie wbrew pozorom ze wyjdzie z tego calkiem niezly sportowy suv...
Mie tam się podoba...
a Porsche też wypiusciło do produkcji Caymana i jakoś się przyjoł...więc i ta produkcja zapewne też się powinna zlnalezc swoje uznanie..
...mnie niewiedziec czemu tez jakos ten projekt nie przeraza...dlaczego - bo mimo ze to niby SUV to nadal sportowy, wkoncu 600 kucy, mniej niz 5 sekund do setki, itd...porshe wprowadzilo Cayenne i jakos sama marka na tym nie stracila...zobaczymy co z tego wyjdzie - ja napewno nie bede potepial panow z Ferrari za ten pomysl bo moze okazac sie wbrew pozorom ze wyjdzie z tego calkiem niezly sportowy suv...
Sam projekt też mnie nie przeraża a wykonanie- to jakaś dziwna hybryda,zlepek kilku modeli.
Jeżeli Ferrari zacznie myśleć żeby nie stracić (czytaj więcej zarobić) to za chwilę zobaczymy w sprzedaży jakieś tanie dziwolągi. TWR też chciał zarobić i firma na granicy bankructwa już kilka razy zmieniła właściciela.
_________________ Alfa Romeo to tańsze Ferrari ale tak samo Boska
Najgorsze jest to, że na ulicach Cayenne widać kilkanaście razy częściej niż jakiekolwiek inne Porsche. To już powinno boleć, jeżeli model nijak przystający do wizerunku marki sprzedaje się najlepiej.
A może chodzi o coś innego? Zwykłe Porsche to nie jest samochód użytkowy, a takim Cayenne można już prawie wszystko. Podejrzewam, że z tym Ferrari jest podobnie - szukają możliwości zaistnienia na rynku - bo co z tego, że 90% ludności świata wie, że Ferrari to super samochód, skoro nikogo na nie nie stać, a widzieć będą max. 2 razy w życiu?
A z tym silnikiem bym się nie podniecał. Zrobią coś za pół ceny, żeby się sprzedawało.
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: a po co mi... jeżdżę bez :)
Rocznik: 1993
Wysłany: 2007-10-28, 00:29
jeżeli chodzi o samochody to jestem konserwatysta i uważam, że w niektórych kwestiach odchodzenie od tradycji to zabijanie marki.
Ludzie kupują Ferrari przede wszystkim ze względu na jego prestiż i sportową historię. Nie może się ono zatem kojarzyć z czymś, co najlepiej się sprawdza przed hipermarketem, bo ma pojemny bagażnik i można w nim zmieścić pięcioro dzieciaków. Auta typu Ferrari muszą mieć w sobie coś oryginalnego, egzotycznego, czego na pewno nie znajdzie się w SUVie.
A jeżeli Ferrari koniecznie chce przejmować rynek, to niech zrobi tak jak Toyota. Japończycy wiedzieli, że luksusowa wersja Toyoty nie przypadnie do gustu zamożniejszym ludziom, bo jest to auto raczej pospolite. Dlatego z Toyoty zrobiono Lexusa. I taka strategia się sprawdziła.
Niech więc i Ferrari zrobi tak samo ze swoim SUVem, jak tak bardzo chce przejąć ten segment rynku. Niech wypuści go pod jakąś inną marką typu Cavallo Nero czy coś podobnego. Ludzie i tak będą wiedzieć z jakiej stajni to pochodzi, a przy okazji nie naruszy to sportowego image autka z Maranello.
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 3076 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-10-28, 00:35
Ferrari auta swoje składa recznie a te dodatkowe SUVy bedzie produkowac pewnie z tasmy aby tym razem mogli sprostać na popyt klientów bo ze sportowymi autami sie nie wyrabiają atakich sportowych cacuszek na tśmie składać przecież nie będą to dopiero byłaby profanacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum