Model: Inny
Silnik: V6
Rocznik: 1961
Wysłany: 2008-05-10, 10:46
Fajne, ale ostatnie ujęcie dałbym inne, gdzie byłoby lepiej słychać dźwięk silnika. Zresztą nie rozumiem tego całego szumu wokół niemieckich samochodów. Nie liczy się samochód lecz człowiek (przynajmniej dla mnie), co tam, że tuningują sobie golfy itd., niech sobie tuningują i krzyżyk na drogę, Alfy też tuningują wieśki, już parę takich na allegro widziałem. Niemieckie samochody też potrafią być fajne, też potrafią być porządnie jeździć i nie znaczy to, że mamy negować ludzi za to, że nimi jeżdą, w końcu mamy demokrację i wolny wybór. Jeden woli Samsunga, a drugi Sony. Prosta sprawa jak dla mnie.
Kto to stworzył i w jakim celu? Takie patologie, jak ten filmik tylko zaostrzają potencjalne konflikty między posiadaczami Alfy romeo i innych samochodów..
Jednym słowem nie dość, że stylu w tym brak to jeszcze mocno prymitywne to jest! Żenuje mnie takie podejście do tzw "wieśniakowozów". Osobiście widziałem kilkadziesiąt alf romeo totalnie sprofanowanych takim właśnie "tjuningiem", który tutaj można było zobaczyć i nikt z tego afery nie robił.
Faktem jest natomiast, że szczególnie ulubionymi markami do takich przeróbek są auta zza Odry. Niestety nie wszyscy mają dobry gust i smak a biorąc pod uwagę, że żyjemy w "kraju golfa" nic dziwnego w tym nie widzę, że najczęściej te auta są w ten sposób upiększane przez domorosłych speców.
_________________ Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Ostatnio zmieniony przez Belfer27 2008-05-10, 11:49, w całości zmieniany 2 razy
Autor filmu przesadził... Nie rozumie zupełnie CuoreSportivo. Co innego jest duma z posiadania nietuzinkowego samochodu, a co innego wyśmiewanie się z innych
P.S. a co do dźwięku na samym końcu, to rzeczywiście, nie ma nic piękniejszego
robiąc taki filmik i operując obrazami i stylem właścicieli panzerwagonów autor znizył się do ich poziomu...
alfa romeo to tez alfisti za kierownicą i w głowie - a obrażanie idei cuore sportivo to już przesada... i ten alfaclub.pl - ech tworzy się konflikty zamiast w nich po psotu nie uczestniczyć- no chyba że "killujac" golf'ika na światłach...
_________________ Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
Model: Inny
Silnik: lepszy niz AR
Rocznik: 1961
Wysłany: 2008-05-10, 13:51
lepiej sobie wystawic swoja 33 czy 145 zatankowac i wyjechac , pokazac samochod , pokazac chloptasią w golfie ktory ma stozek i mysli ze jest super jak sie startuje , ale robienie takich filmikow to jakas paranoja , auto jest debilem i tyle.
Tak samo fan niemieckich aut moze zrobic filmik , vw phaeton , porsche , bmw emki merce slr amg a kontra postawic alfe 156l czerwona made by plug i innego tego typu kwiatki, bo w kazdej marce trafią sie debile co przyczepia 3 spojlery diode i plyte.
Co za osioł z tego autora , buras cukrowy ze nawet najwieksze zel betony z calibr wysiadaja przy tym.
Przyznam że ja jestem autorem tego filmu.
Pozwole sobie sprostować-film nie ma w sumie na celu pokazania komuś że jest burakiem czy totalne poniżenie go - chodzi mi o to żeby właśnie tacy tuningowcy z firmy szopa spojrzeli na swoje auta i naprawde ocenili czy im się to podoba. A po drugie film ma też na celu pokazanie piękności naszych wozików
No właśnie są tacy którym ten filmik będzie sie podbał i zobaczą w pewnym sensie morał...
morał? przeciez to aksjomat i takie filmy niepotrzebne
wstyd by mi bylo porownywac moje autko z takimi jak na poczatku filmu - trzeba porownywac sie z lepszymi, a nie ze slabszymi - w innym wypadku bedzie regres!!
Taki wytwór robi nam (alfistom) jedynie złą prasę... Być moze cel był inny (?) ale efekt jest jaki jest.....
Robert napisał/a:
chodzi mi o to żeby właśnie tacy tuningowcy z firmy szopa spojrzeli na swoje auta i naprawde ocenili czy im się to podoba. A po drugie film ma też na celu pokazanie piękności naszych wozików
Można to było zrobić w inny sposób. Przynajmniej bez tych komentarzy. Same zdjęcia mówiły by dostatecznie wiele.
_________________ Ik@r 1111
AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
AR 145 2.0 TS 2008-...
Ostatnio zmieniony przez williamdrake 2008-05-10, 17:46, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum