Na podstawie moich doświadczeń z nawigacjami powiem jedno. Najlepsza mapa do Automapa. Nie dajcie sobie wmówić, że jakaś MapaMap, Destinator, TomTom sa dobre.... One działają jedynie poprawnie poza granicami kraju. W Polsce często zdarza się że nie rozróżniają ulic jednokierunkowych. Na TomTomie jezdzilem po Niemczech i było ok, ale w Polsce mizernie.
Generalnie nawigacje różnią się odbiornikami GPS. Oryginalna Navi TomTom XL ma bardzo fajny odbiornik-nawet w pomieszczeniach błyskaiwcznie łapie sygnał.
Jednak myślę że dobry rozwiazaniem jest kupienie Nawigacji tak za ok 500zł,
odblokowanie jej a nastepnie wgranie automapy.
Ja na Nawigacji Tracer z Windowsem CE 4.2 Core mam Automape 5.0 i jest wporządku.
podniose temacik ;]
jako ze jezdze po europie to z doswiadczenia doradzm wszystkim
Navi na PL Mio P350 (lub nowsze) + karta SD 2GB + AutoMapa PL
Navi na EU Mio tak jak wyzej + karta minimum 2GB + Igo My Way 8 (pelne 3D)
lub TomTom moze byc w skrzyneczce z serii TomTom One ;]
pozdro all
_________________ Już wkrótce posiadacz błękitnej AR 145 ;]
polecam Mio P360. W pamięci wewnętrznej (1GB) można zainstalować jedną nawigację, a na karcie SD drugą. Wg mnie jest to optymalne rozwiązanie. Co prawda nie ma WiFi, ale do nawigacji się sprawdza:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum