witam na dniach w sklepach biedronka bedzie nawigacja AKIRA i mam pytanie czy jest ona cokolwiek warta. Domyslam sie jakie beda opinie osób które nie korzystały (badziew itd itp). Może jednak ktoś probował
i sie podzieli dośw??
miejsce zakupu nie jest dobra rekomendacja.... kiedys kupulem tam papier toaletowi i.... niewazne.
Ta nawi to zapewne bedzie brandowanych chinski kadlubek, wystepyjacy tez np. jako trek w innym markecie.
pokaz zdjecie (najlepiej naklejki znamionowej), to sie co powie. Sprawdz warunkki gwarancji, i podtawowe pytania: co za mapa w srodku?
Hymm a wiesz moze cos wiecej , wlasnie jaki to bedzie model i ile bedzie kosztowal, bo mi w sumie navi by byla tylko potrzebana do poruszania sie po wawie a tam to raczej kazka mapa jest dosc dokladna, a wydawac 1200 zl na navi to mi sie nie wiedzi ( jak to powiedzial moj kolega " kupisz mape za 5 zl i tez dojedziesz" ) ale jkaby byla w przystepnej cenie i forowicze sie o niej dobrze wypowaidali to moze sie skusze , no i kiedy maja ja "rzucic" do biedornki ? " OCH jak dobrze ze biedronka jest tak blisko"
Skąd wiesz że to akira bo na stronie biedronki ze zdjęcia tego nie widać. Jeśli to akira to 300zl jest bardzo dobrą ceną, bo na allegro chyba po 450, lecz juz odblokowane i można wgrać każdą mapę. Jeśli to będzie akira ja kupię nawet dwie:) i nic nie szkodzi że biedronka bo dostajemy przecież paragon i mamy tym samym gwarancję na dwa lata.
No tak.Ze zdjecia wynika że byc może faktycznie będzie to Akira. Ceny spadły bardzo bo jeszcze miesiąc temu widzidziałem na allegro po 450 a teraz są po 360. Tak czy inaczej opłaci się kupic z biedronki za 299zl bardziej niz z allegro bo taniej i gwarancja pewniejsza. Po odblokowanie windowsa mamy za małe pieniądze palmtopa z wbudowanym GPSem
Ta na zdjęciu wygląda na model Akira 512.
Czyli ten, który ja posiadam.
Można ją śmiało polecić. Używam ją jakieś pół roku.
Żadnych awarii. Odblokowanie śmiesznie proste. Po czym można używać dowolnego oprogramowania chodzącego pod Win CE. W tym dowolnych aplikacji nawigacyjnych i map.
Współpracuje z kartami SD.
To mowicie ze generalnie za ta kase to w rece calowac? a jakie jeszcze daje mozliwości po odblokowaniu to cudo, filmy muzyka itp? Pytam bo generalnie ja sie na tym tak znam jak na fizyce kwantowej ( wiem ze takie cos istnieje )
Procesor ma jak się nie mylę 300MHz i 64mb pamięci RAM, więc raczej zwykłe filmy DIVX odpadają. Swoją drogą miałem kiedyś komp. o takich parametrach i filmy śmigały:).Jeśli ktos chce oglądać filmy to trzeba je przerabiać na mniejsza rozdzielczość pod ten monitorek czyli 320x240. Teledyski polecam przerabiać na 3gp. W tej rozdzielczosci nawet nie tracą wiele na jakosci za to nie zajmują wiele miejsca na karcie pamięci. Z 60mb wychodzi 18mb a jakosc prawie taka sama.Akira ma to do siebie że jest bardzo popularna z racji że można odblokować windowsa.Stąd jest dobrze rozwiniete forum na jej temat, gdzie o wszystkim można poczytać.
Lepiej kupić na allegro Palmtopa i wykorzystać go jako nawigację. kosztuje ok 350zł a posłuży jako komputer kieszonkowy, nawigacja , pod dołożeniu karty WIFI można po necie szaleć. Ja kupiłem pare dni temu MIO 168 z automapą 4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum