ladna akcja, wręcz wzorowo przeprowadzona, zwłaszcza takim policyjnym sprzetem ze koles tak ladnie prowadził... pewnie jeszcze silnik jakas fordowska kupa 1,6..
nie zebym szczegolnie darzył Policje sympatią bo mialem juz pare z nimi bezsensownych przejść to jednak powinni miec same takie samochody typu najlepsza wersja vectry (bo pewnie jest jedna na wojewodztwo??) czy jakies innej marki w sportowych wersjach, juz nie wspomne o lepszym szkoleniu.. chołota niestety w naszym kraju sie szerzy a na rzeczach ktore odpowiadają za nasze bezpieczenstwo nie powinno sie oszczedzac...
A co? Z policji jesteś? Jesli tak to sorry,ale wyraźnie napisałem,ze nie wszyscy. No niestety,ale większość policjanów z którymi miałem do czynienia to przygłupy. Przykład z tego miesiąca - Zatrzymała mnie policja i pan władza ze wściekłym wzrokiem zapytał mi sie dlaczego LPG nie jest wbite w dowód. Jeszcze nie zdążyłem nic powiedziec ,a on już mi prawił paragrafy... Jednak co najdziwniejsze,ze ja nie mam LPG,no ale pana władze zmyliła zatyczka na zderzaku od mocowania linki... Przygłup? Stuprocentowy!
Ostatnio zmieniony przez Tiga 2007-11-27, 10:11, w całości zmieniany 1 raz
ja przy kontrolach staram sie być uprzejmy i usmiechniety zawsze wychodzi mi to na plus przykład jechałem 130 na zabudowanym kiedy zasiadałem na tylnych fotelach w octavi zapytałem rzecz jasna jaki dziś był rekord ale tylko 160 miałem dostać gruby mandat i pkt a skończyło sie za zaśmiecanie drogi przez szybe i czarne szyby z przodu których nie mam
jesli chodzi o glupote to nie zapomne jak bylem w Kazimierzu nad Wisla. W tej miescinie jest ogolny zakaz jazdy chyba ze jestes miejsowym, lub masz specjalny papierek upowazniajacy Cie do jazdy po miescie. Ja nic takiego nie mialem i wjechalem do centrum. Podczas wyjezdzania widze, ze stoi sobie jakis polonezik. Wiec stanalem za nim, bo on stal przy samej ulicy - prostopadlej. Po dluzszym czekaniu trabnalem na niego bo ile mozna czekac. I chlopaki wysiedli, podeszli do auta i zaczela sie rozmowa:
- dzien dobry - policjant
- dzien dobry
- czy wie pan dlaczego podeszlismy do pana?
- bo zatrabilem
- nie, czy wie pan co oznacza KWADRATOWY ZNAK BIALY W SRODKU Z CZERWONA OBRAMOWKA?
- nie znam takiego znaku !!!!
- to prosze sie obrocic.....to znaczy OKRAGLY ZNAK......
Zaczalem sie smiac, a Pan P powiedzial, ze za to wykroczenie powinnienem dostac 500 zl mandatu i 10 pkt. Ale skonczylo sie na upomnieniu i zyczeniach udanego pobytu w miescie
Stalem na skrzyzowaniu na czerwonym swietle w momencie gdy mi zapalilo sie zolte z lewej strony na skrzyzowanie wjechala policyjna [cenzura - pies płci damskiej] ( musieli miec juz czerwone ) wlaczajac sie w moj kierunek ruchu ( ja lewym pasem oni prawym )
Gdy bylem jakies 10 m za nimi Panowie tak zwolnili ze ledwo sie toczyli Pomyslalem ze parkuja na poboczu Po dluzszej chwili samochod przede mna ich wyprzedzil a ja za nim
I TO BYL BLAD
Okazalo sie ze Panowie w ten sposob dotaczali sie do pasow a my ich wyprzedzilismy przed samymi pasami
Na nastepnym skrzyzowaniu zostalismy zatrzymani
MI usilowano wsadzic 500 zl i 11 pkt karnych Chcac zalagodzic sytuacje przeprosilem powiedzialem ze nie mam tyle pieniedzy na mandat bo jestem studentem i to byl moj blad
Starszy pan policjant tak sie tym zdenerwowal ze zacza na mnie wrzeszczec ze on mnie jezdzic nauczy ze jak nie mam kasy to trzeba bylo takiego samochodu nie kupowac i jezdzic autobusem :/
Dzieki Bogu jego mlodszy pomocnik ktory sie mna zajmowal wpisal mi tylko 100 zl za to przewinienie ale 11 pkt zostalo :/
Wedlug mnie to bylo ewidentne szukanie jelenia i my sie nadzialismy :/
_________________ Renault Laguna Powered by 1.6 16v
Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum