Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Majówka
Autor Wiadomość
Kosiar 
Romeo

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 2001
Ostrzeżeń:
 1/10/15
Wysłany: 2008-05-03, 12:53   Majówka

Chciałem napisać o fajnej rzeczy jaka mnie spotkała na majówce :) otóż przebywałem w Szczawnicy , Sromowcach Wyżnych/Niżnych , Nidzicy , idę sobie spacerkiem a tu jedzie orszak Volvo z flagami Volvo club Polska super to wyglądało około 30 samochodów , góry auta , potem wszystkie stały na parkingu a w tle zamek :) Może my w wakacje też coś zrobimy w tym stylu 3 dni w górach z naszymi alfami :) i oczywiście osobami towarzyszącymi :)

BiG_G 
Dwusuwowiec

Silnik: 1.9 JTD
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-05-05, 08:45   

ja jestem chętny na taki wypadzik w góry, nigdy nie byłem jako kierowca w górach autem wiec tez jakis dodatkowy silny aspekt! ja jak dobrze pojdzie to ze dwie alfy ode mnie z miejscowosci moglyby wyjechac...

tomkap 
Romeo

Silnik: 1.8
Rocznik: 1999

Wysłany: 2008-05-05, 18:49   

Mnie dla odmiany spotakała nie miła przygoda. Korki na drodze Warszawa- Zakopane jakich jeszcze nie widziałem. W powrotnej drodze jescze gorsze.Podczas drogi od czasu do czasu slyszałem jakieś popiskiwanie z koła i ciągle tym sie denerwowałem.Za Krakowem w Myslenicach podczas kolejnego zatrzymanie sie w wyprzedziła mnie chmura dymu, okazało się że dymi się z tylnej szczęki hamulcowej.Zdenerwowało mnie to do tego stopnia ze obiecałem alfie że zamienię ją na golfa. Poradziłem sobie jednak z klopotem:) Okazało sie że klocki wcale nie odbijały w tylnych kołach i ciężko je było ruszyć. Wystarczyło wyjąc klocki i przeczyścić zardzewiałe prowadnice.Dziwne czemu tak to pordzewiało, bo nie tak dawno były wymieniane.Musze teraz sprawdzic jeszcze na przodzie żeby nie spalić felgi jak na tyle.
Ostatnio zmieniony przez tomkap 2008-05-05, 18:54, w całości zmieniany 1 raz  

Kosiar 
Romeo

Ostrzeżeń:
 1/10/15
Wysłany: 2008-05-06, 13:58   

dlatego ja z zakopca wracałem w sobotę i korków nie było :) cały czas jechałem , potem A4 do katowic leciałem jak burza potem na wawe i jestem w dabrowie :mrgreen:

Lopezius 
Alfa i Omega

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,3 Boxer
Rocznik: 1996
Wysłany: 2008-05-06, 15:50   

BiG_G napisał/a:
nigdy nie byłem jako kierowca w górach autem wiec tez jakis dodatkowy silny aspekt!

Uwierz mi baaaardzo silny :) , nie omieszkałem pojeździć sobie po górkach w zeszły weekend Szczyrk - Wisła - Istebna - Koniaków (w końcu mam góry na rzut beretem), gdyby jeszcze tylko wszędzie były dobre drogi :roll: , niestety miejscami jest źle, ale dobre kawałki rekompensują stratę.

Frajda z jazdy Alfą po górskich serpentynach jest po prostu niesamowita !!!
Jak to się drogi trzyma to masakra :D , bardzo często jeżdżę w góry dla samej przyjemności prowadzenia mojego autka po tych drogach :D .

Polecam góry wszystkim którzy nie próbowali swojej niuni w takich warunkach, przeżycia i widoki na pewno lepsze niż na torze, no i miny pozostałych uczestników ruchu niezapomniane :mrgreen: . Zawiechę Alfy chyba jakiś góral projektował :DDD

oto ona: http://lopezius.fotosik.pl/albumy/277020.html

adi599 
Maniak resoraków

Model: Inny
Silnik: do DU.. !
Rocznik: 1981
Wysłany: 2008-05-06, 20:48   

Kosiar napisał/a:
dlatego ja z zakopca wracałem w sobotę
no ladnie tak kolege nie poinformowac :roll: a swoja droga fajnie by bylo do Szczawnicy na weekend pojechac,niedawno natknalem sie na chlopakow http://pl.youtube.com/watch?v=EJoa8yH6AXs ,troche ich zdenerwowalem :P

BiG_G 
Dwusuwowiec

Wysłany: 2008-05-07, 14:29   

Lopezius napisał/a:
BiG_G napisał/a:
nigdy nie byłem jako kierowca w górach autem wiec tez jakis dodatkowy silny aspekt!

Uwierz mi baaaardzo silny :) , nie omieszkałem pojeździć sobie po górkach w zeszły weekend Szczyrk - Wisła - Istebna - Koniaków (w końcu mam góry na rzut beretem), gdyby jeszcze tylko wszędzie były dobre drogi :roll: , niestety miejscami jest źle, ale dobre kawałki rekompensują stratę.

Frajda z jazdy Alfą po górskich serpentynach jest po prostu niesamowita !!!
Jak to się drogi trzyma to masakra :D , bardzo często jeżdżę w góry dla samej przyjemności prowadzenia mojego autka po tych drogach :D .

Polecam góry wszystkim którzy nie próbowali swojej niuni w takich warunkach, przeżycia i widoki na pewno lepsze niż na torze, no i miny pozostałych uczestników ruchu niezapomniane :mrgreen: . Zawiechę Alfy chyba jakiś góral projektował :DDD

domyślam się jak to musi być przyjemne... :) jak gram w Gran Turismo to jest taka jedna trasa która przypomina mi Szwajcarskie Alpy i slynny filmik 146 TI bodajze!

ale teraz mam chcice na góryyyyyy!!! ojojoj

Kosiar 
Romeo

Ostrzeżeń:
 1/10/15
Wysłany: 2008-05-07, 15:37   

no to myślcie chłopaki np nad szczwnicą czy coś weekend w lipcu jakiś :) w ciagu dnia gdzieś pojedziemy fotki , a wieczorem porządzimy przy grillu :)

BiG_G 
Dwusuwowiec

Wysłany: 2008-05-09, 15:23   

no ja mam troszkę daleko więc trzeba bedzie to rozpatrzyć. jeszcze jest troche czasu! bo jeszcze czechy mi po głowie zaczeły chodzić...

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu