Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Liberty Direct
Autor Wiadomość
b.pawelek
Romeo

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.8 ts
Rocznik: 1999
Wysłany: 2007-12-15, 14:01   Liberty Direct

Pozdrawiam
W dniu wczorajszym użytkownik gazu marki polonez cofając żeby zatankowąc na stacji LPG uderzył mi w zderzak przedni. W aucie porysowany jest zderzak i od poniedziałku zaczną parowac reflektory bo i tak są do wymiany.
W środku siedział kawał chama i małomiastczkowego wyrwikufla więc na uspokojenie nerwów sciągnąłem policje.
Poldolot ubezpieczony był w Liberty Direct. Czy ktoś z sznownych forumowiczów probował odzyskiwac pieniądze z tej firmy???
Bo straszono mnie już że może być cięzko.
pozdrawiam

luciano 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1,4 IMOLA
Rocznik: 1993
Wysłany: 2007-12-15, 19:42   Re: Liberty Direct

b.pawelek napisał/a:
Pozdrawiam
W dniu wczorajszym użytkownik gazu marki polonez cofając żeby zatankowąc na stacji LPG uderzył mi w zderzak przedni. W aucie porysowany jest zderzak i od poniedziałku zaczną parowac reflektory bo i tak są do wymiany.
W środku siedział kawał chama i małomiastczkowego wyrwikufla więc na uspokojenie nerwów sciągnąłem policje.
Poldolot ubezpieczony był w Liberty Direct. Czy ktoś z sznownych forumowiczów probował odzyskiwac pieniądze z tej firmy???
Bo straszono mnie już że może być cięzko.
pozdrawiam

Ja mam w Liberty polisę AC i OC. Musisz do nich zadzwonić i zgłosić szkodę problemów nie powinno być tak mnie sie zdaje. :wink:
Przyślą Ci niezależnego rzeczoznawce i wypłacą odszkodowanie. Będę śledzić ten post bo mam nadzieje ze amerykańcom można ufać 8)

smuz 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 3,0 v6
Rocznik: 1961
Wysłany: 2007-12-15, 20:23   

hahaha amertykancom mozna ufac zobacz co wyprawiaja u siebie te trefne zamach na Wtc walka o rope i zarobki z produkcji zbrojen-im nie mozna ufac to chciwi bezmozgowcy!!mam nadziej ze niewszyscy i koledze sie uda cos skrobnac

zawigrze 
Rowerzysta

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 1996
Wysłany: 2007-12-15, 20:52   

Tez będę śledził wątek. Powinno być wszystko ok, chyba że koleś który cię tak urządził zacznie się wykręcać. Najpewniej będzie musiał potwierdzić to co zgłosiłeś, chyba że jest notatka policyjna. Pamiętaj, że z OC sprawcy możesz rościć do firmy o wszystkie straty związane ze zdarzeniem, np utracone zarobki i wiele innych. Oczywiście jeśli masz na to dowody. Przy OC obowiązuje zasada pełnego wyrównania szkody. Musisz uważać przy wycenie szkody. Najprawdopodobniej będą próbowali potrącić ci amortyzację części (stara sztuczka). Jak tak zrobią to pisz odwołanie. Powinni zapłacić za wszystko. Nawet gdybyś wpadł na pomysł że naprawiasz w ASO to powinni wszystko pokryć. W razie problemów odezwij się, to pomogę jak będę mógł.
Pozdrawiam

fiergloo 
Redaktor

Silnik: 3.0 V6 12V Automat
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-12-15, 20:56   

Też będe śledził wątek- także napisz jak cała sprawa sie zakończyła bo myśle o ubezpieczeniu w LD.
Blog o Alfa Romeo i nie tylko : http://www.fierglu.blog.interia.pl/

Garos 
Romeo
Rosso proteo

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2.4 JTD
Wysłany: 2007-12-15, 21:13   

Jeszcze trochę i Liberty Direct będzie musiał naszemu klubowi zapłacić za reklamę :-)

AR 166 2.4 JTD :-D
http://www.polskajazda.pl...Romeo/166/33883

www.alfisti.tnb.pl

luciano 
Pirat drogowy

Wysłany: 2007-12-15, 21:23   

Garos napisał/a:
Jeszcze trochę i Liberty Direct będzie musiał naszemu klubowi zapłacić za reklamę :-)

No myślę ze obędzie sie bez opłaty ;) A tak poważnie moja 33 jest z '92 roku i mam AC co w innym towarzystwie wołają ok 800zl a ja mam za 1300 cały pakiet :) Każdy z nas szuka oszczędności, a z ich polisy jestem zadowolony bo już miałem okazje wzywać pomoc w malej niedyspozycji mojej belli. :cry:

Pozdrawiam Łukasz
Ostatnio zmieniony przez luciano 2007-12-15, 21:33, w całości zmieniany 1 raz  

luciano 
Pirat drogowy

Wysłany: 2007-12-15, 21:29   

smuz napisał/a:
hahaha amertykancom mozna ufac zobacz co wyprawiaja u siebie te trefne zamach na Wtc walka o rope i zarobki z produkcji zbrojen-im nie mozna ufac to chciwi bezmozgowcy!!mam nadziej ze niewszyscy i koledze sie uda cos skrobnac

Kolego nie bądź takim pesymistą ;) Bo w w naszym kraju do nie dawna było nie ciekawie trza mieć choć krztynę nadziei 8)

grzelutek 
Romeo

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.0 TS 16v
Wysłany: 2007-12-15, 21:47   

smuz napisał/a:

Nic dodać,nic ująć.Pięknie powiedziane.

Gość witam i pozdrawiam.

fiergloo 
Redaktor

Silnik: 3.0 V6 12V Automat
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-12-15, 21:50   

Jak ktoś w dzisiejszych czasach emigruje do USA to równie dobrze może mówić, że emigruje do Rosji- dwa mocarstwa i są do siebie bardzo podobne.
Blog o Alfa Romeo i nie tylko : http://www.fierglu.blog.interia.pl/

luciano 
Pirat drogowy

Wysłany: 2007-12-15, 22:12   

fiergloo napisał/a:
Jak ktoś w dzisiejszych czasach emigruje do USA to równie dobrze może mówić, że emigruje do Rosji- dwa mocarstwa i są do siebie bardzo podobne.

Racja! Ogólnie to temat rzeka :>>
Ostatnio zmieniony przez luciano 2007-12-15, 22:17, w całości zmieniany 1 raz  

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Silnik: 2,0
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-12-15, 22:41   Re: Liberty Direct

luciano napisał/a:
amerykańcom można ufać 8)

Dawno sie tak nie usmialem.
Amerykache chca wydymac wszystkich.
Firmy ubezpieczeniowe chca wydymac swych klientow i osoby przez nich "zalatwione:.
Na banki jestes w plecy, pytanie tylko - ile.
A juz firmom typu link4, samopomoc czy libert tudziez inna tam AXA, nie nalezy ufac z zalozenia. Ja po roku bledow i wypaczen wracam do PZU. Tez zlodzieje, ale przynajmniej polscy zlodzieje.

pikero 
Romeo

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 v6
Rocznik: 1992
Wysłany: 2007-12-16, 11:06   

ja miałem ostanio z wartą romas - typu oddajcie mi chociaż 1/10 część kasy za szkodę którą spowodował koleś u was ubezpieczony - odjęli mi 986 zł za zużyte opony auto wycenili na 4 tyś oddadzą mi 2,5 tyś szkoda całkowita rzecz jasna dla wszystkich którzy kozystaja z usługi :) rzeczoznawcy niezależnego polecam zmienic koła przed (opony) na idealne, zamalowac wszytskie ubytki rdze itd przed wyceną - nie ufajcie firmom ubezpieczeniowym to są złodzieje i sk......y

b.pawelek
Romeo

Silnik: 1.8 ts
Wysłany: 2007-12-16, 11:22   obsługa kl

obsługa klienta w Liberty pracuje tylko od pon do pt od godz 9 - 17 tak więc dopiero w poniedziałek zgłosze. ale bde na bieżaco relacjonował co i jak,
Pozdrawiam

zawigrze 
Rowerzysta

Wysłany: 2007-12-16, 11:47   

Fuj! To bardzo nieładnie pracują! W innych firmach w dzień powszedni dłużej i w soboty też przez pół dnia chociaż. To leniuchy!!!

arturo
Rowerzysta

Silnik: 2,4 JTD
Rocznik: 2001
Wysłany: 2007-12-16, 15:21   

luciano napisał/a:
A tak poważnie moja 33 jest z '92 roku i mam AC co w innym towarzystwie wołają ok 800zl a ja mam za 1300 cały pakiet :) Każdy z nas szuka oszczędności, a z ich polisy jestem zadowolony bo już miałem okazje wzywać pomoc w malej niedyspozycji mojej belli.
Pozdrawiam Łukasz

a ja za 156 z 2001 płacę w pakiecie OC+AC+NW+Asist-1270zł :)
a firma? Jakżeż by inaczej jak nie grupy FIAT czyli BENEFIA24 :D

adasco napisał/a:
Ja po roku bledow i wypaczen wracam do PZU. Tez zlodzieje, ale przynajmniej polscy zlodzieje.

a ja po ostatnich ośmiu latach doświadczeń w Allianz,Warcie i Hestii a ostatnio w Benefii nigdy nie wrócę do PZU !!

luciano 
Pirat drogowy

Wysłany: 2007-12-16, 23:17   Re: Liberty Direct

adasco napisał/a:
luciano napisał/a:
amerykańcom można ufać 8)

Dawno sie tak nie usmialem.
Amerykache chca wydymac wszystkich.
Firmy ubezpieczeniowe chca wydymac swych klientow i osoby przez nich "zalatwione:.
Na banki jestes w plecy, pytanie tylko - ile.
A juz firmom typu link4, samopomoc czy libert tudziez inna tam AXA, nie nalezy ufac z zalozenia. Ja po roku bledow i wypaczen wracam do PZU. Tez zlodzieje, ale przynajmniej polscy zlodzieje.

No nie jestem w plecy i tu Cie zaskoczę... Składka oc wynosiła ny mnie na wrzesień tego roku (10% znizek) np w PZU około 1100zł dodaj sobie jeszcze NW i AC za które zapłaciłbym dodatkowo 700 do 800zł w zależności na jaka kwotę bym chciał ubezpieczyc. Wiec sie śmiej dalej a ja i tak wiem swoje! 8)

W AXA tez miałem polisę nie narzekałem. Za nim wybrałem LB to szukałem najtajniejszej polisy we wszystkim co sie dało, znalazłem Mbanku maja bardzo tanie ale bez AC do 33.

A propos PZU nie jest 100% Polska firma bo EUREKO ( Holendrzy ) są akcjonariuszami w PZU :DDD
Ostatnio zmieniony przez luciano 2007-12-16, 23:32, w całości zmieniany 3 razy  

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Silnik: 2,0
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-12-16, 23:31   

Pisalem do poszkodowanego b.pawelka....

ale skoro juz tak zaczeles - to zobaczymy, czy bedziesz sie smial, gdy przyjdzie do likwidacji szkody w LD :D - oczywiscie nie zycze, bo wiem, ze wowczas pozalowalbys swojej pozornej oszczednosci. I powtorze - ZADNA firma ubezpieczeniowa nie gra uczciwie. A jesli ktos ma mnie okradac, to z dwojga zlego lepiej, kiedy ropbi to rodzimy kapital, a nie faszysci zza oceanu :D

luciano 
Pirat drogowy

Wysłany: 2007-12-16, 23:46   

adasco napisał/a:
Pisalem do poszkodowanego b.pawelka....

ale skoro juz tak zaczeles - to zobaczymy, czy bedziesz sie smial, gdy przyjdzie do likwidacji szkody w LD :D - oczywiscie nie zycze, bo wiem, ze wowczas pozalowalbys swojej pozornej oszczednosci. I powtorze - ZADNA firma ubezpieczeniowa nie gra uczciwie. A jesli ktos ma mnie okradac, to z dwojga zlego lepiej, kiedy ropbi to rodzimy kapital, a nie faszysci zza oceanu :D

Nie będę sie kłócić z TOBĄ a tym bardziej upierać przy swoim. To jest mój wybór i nie żałuje.
A swoja droga to każdy szuka jak by tu drugiemu coś zabrać i dop....ć. PZU jak najbardziej nie gara fer miałem sie okazje przekonać. Z odszkodowania z Samopomocy bylem zadowolony za przytarty błotnik z małym wgnieceniem dostalem 1000zł.

zawigrze 
Rowerzysta

Wysłany: 2007-12-17, 00:12   

Czasem myślę że mam do czynienia z osobami mało inteligentnymi ale mam nadzieję, że jestem w błędzie. Jak jednak mam rozumieć wasze marudzenie na firmy ubezpieczeniowe. Jeśli zawieracie umowę AC (nie mówię o OC, które reguluje ustawa i w każdej firmie wszystko poza składką jest takie samo) to zawsze jest ona oparta na jakiś warunkach. Zanim ją zawrzecie macie OBOWIĄZEK (niemalże zasrany) przeczytać warunki takiej umowy. Jeżeli zawieracie taką umowę i w przypadku szkody coś wam się nie podoba to moi drodzy tak jest tylko i wyłącznie dlatego, że zgodziliście się na to podpisując wniosek i polisę i możecie mieć pretensje do siebie. MACIE OBOWIĄZEK PRZECZYTAĆ WARUNKI UMOWY PRZED JEJ ZAWARCIEM. Tylko kto to robi? Prawie nikt bo po co. W razie czego zwali się na złodziejską firmę. A ubezpieczenia AC mają różne warianty itd. więc nie musi być tak jak ma x bo on może mieć wariant okrojony. Poza tym zawsze macie prawo negocjować warunki szczególne. I jeszcze na koniec jedna uwaga. Na ubezpieczeniach nie da się oszczędzać. Obowiązuje prosta zasada tanie ubezpieczenie = pieniądze wyrzucone w błoto. Porządne firmy za podobny zakres ubezpieczenia wymagają podobnych składek. W takim przypadku dostaje się tyle ile trzeba i bardzo szybko. Wiem co piszę.

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu