Jestem jak najbardziej za tym
Myślę że jest to właściwa droga do poprawy bezpieczeństwa na naszych ulicach.
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Model: Inny
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-03-17, 10:02
Milano_155 czytaj uwaznie
"Już od przyszłego roku pierwsi kierowcy będą musieli regularnie poddawać się badaniom lekarskim - pisze gazeta "Metro"."
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
Przede wszystkim powinni badac zdolnosci psychomotoryczne kierowcow, a starsi, tak po 60-tce, powinni miec badania najrzeadziej co 2 lata.
Pomysl dobry - ale jak znam nasz kraj, to polegnie w wykonaniu przekupnych medykow. Skoro teraz bez problemu robiac prawko mozna bylo dostac beztermin majac -8 dioptrii, to co? Nagle wszystko sie zmieni? Bedzie tak samo, tylko kierowcy zostawia wiecej kasy w urzedach i kieszeniach bialej mafii w kitlach.
ja mam bezterminowe hehe a mam zdeka zeza
a takn pozatym to mam C jeszce a noi musz gnac robic E i dalej straszyc ludzi na miescie swoją ekstremalna jazda ciężarówka
a dla mnie to i może jest dobre ale kuzna mac kolejna kasa do wywalenia.,. jeden lekarz drogi lekarz potem kolejny i znów nowy plastik trza odebrac...
a ja niestety ale na pieniadzach nie spie ....
kolejny kretyn wpadł na "mądry pomysł" no cóż debilizm się szerzy jak nie prawko na motor od 24 to badania , wracając do sprawy motocykli to myślą że jak ktoś nie ma prawka to nie będzie jeździł śmiech na sali właśnie gro motocyklistów na ścigaczach jeździ bez prawka w gronie alfistów powiem cicho że wiem po sobie , a badania to beznadzijny pomysł jak mi wydali prawo jazdy czyli stwierdzili że umiem jeździć i koniec kropka
_________________ SPOT KRAKÓW 14.12.2008 DZIAŁ ->POŁUDNIE<- ZAPRASZAM
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-03-18, 08:25
Kosiar napisał/a:
kolejny kretyn wpadł na "mądry pomysł" no cóż debilizm się szerzy jak nie prawko na motor od 24 to badania , wracając do sprawy motocykli to myślą że jak ktoś nie ma prawka to nie będzie jeździł śmiech na sali właśnie gro motocyklistów na ścigaczach jeździ bez prawka w gronie alfistów powiem cicho że wiem po sobie , a badania to beznadzijny pomysł jak mi wydali prawo jazdy czyli stwierdzili że umiem jeździć i koniec kropka
Dokladnie wlasnie tak jest! po co motocykliscie prawo jazdy? Mnie tylko raz policja zlapala na motorze bez prawka,mialem w tedy 15 lat nie pytajcie co bylo dalej Juz wiecej nie udalo im sie mnie zlapac i nie uda,a prawka na motor dalej nie mam
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
Ja też jakoś w swoim kręgu nie znam motocyklistów jeżdżących z prawem jazdy. A nawet jakby mieli to i tak nikt na widok lizaka by się nie zatrzymał, gdyż byłoby to zbyt kosztowne;-)
Jeśli chodzi o badania lekarskie to owszem- dla każdego powyżej 65 roku mniej więcej co 2-3 lata.
Przede wszystkim powinni badac zdolnosci psychomotoryczne kierowcow, a starsi, tak po 60-tce, powinni miec badania najrzeadziej co 2 lata.
i Tu sie z Toba zgodze tez jestem za tym zeby nie bylo bezterminowego prawka.
Co do lapowek to jezeli ktos by przeszedl badania za lapowe i spowodowal kolizje (wypadek) to lapiduch powinnien isc siedziec jezeli by sie okazalo ze koles jest np slepy.
Kosiar napisał/a:
a badania to beznadzijny pomysł jak mi wydali prawo jazdy czyli stwierdzili że umiem jeździć i koniec kropka
Jezdic moze i umiesz co wcale nie oznacza ze jak bedziesz mial 65 lat to dalej bedziesz tak samo sprawny fizycznie jak jestes teraz.
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-03-19, 15:29
z tym prawkiem na motocykle to bedzie jeszcze gorzej jesli zrobia od 24.Tak przynajmniej ktos poszedl i zrobil, dopiero wsiadl na motocykl, a teraz beda jezdzic wszyscy bez prawka.Wiadomo, ze po tym kursie i egzaminie cos tam juz potrafi, a tak wsiadzie pierwszy raz i moze sie skonczyc tragicznie...wiemy jacy sa mlodzi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum