A możesz pokazać jak wyglądały przednie światła przed liftem? Mi 164 się podoba, jest niepozorna a nie jeden może sie zdziwić. No napewno można poczuć w tym aucie cuore sportivo cuore sportivo
Oby dwie co pokazujesz są przecież z przed liftingu, 164 po liftingu miała lakierowane zderzaki z listwami chromowanymi, a soczewki miały już co nie które przed liftingiem, tak jak tą ta którą pokazujesz.
Jeśli nie zauważyłeś to właśnie świateł dotyczyło pytanie. Poza tym lakierowane zderzaki wiosny nie robią . Światłą to największa różnica. Poza tym nie napisałem, że ta jest po lifcie tylko, że to nowsza wersja, bo tak jest.
_________________ AR Giulietta 1.8 i.e.
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale
Ostatnio zmieniony przez Wołek 2007-02-20, 17:09, w całości zmieniany 2 razy
Nic dziwnego skoro stylistą Peugeota jest Pininfaarina, który stylizował równiez 164.
Doskonale o tym wiem. Tylko widzisz, to był taki przykład na myślenie, że za wygląd zewnętrzny bardziej odpowiada stylista, niż baza techniczna.
Za to kolega Wołek ma, jak widzę, ostrą alergie na jakąkolwiek wspólną platformę ;->
Zdecydowanie pasja kolegi kończy się na modelach trans-axle, bo żeby w ogóle porównywać kanapę 605, do 164 i osiąganej w niej przyjemności prowadzenia. A na okrasę widzimy jeszcze argumenty o jakości wykonania wnętrza.
Żenada.
I jest to jak najbardziej w temacie: ile alfaholizmu jest w "alfaholikach"?
Próżno szukać Cuore Sportivo w Cromie czy Saabie 9000. Te auta naprawdę różnią się nie tylko opakowaniem.
Ze mojej strony EOT, proszę mnie już nie wywoływać do tablicy ;->
Za to kolega Wołek ma, jak widzę, ostrą alergie na jakąkolwiek wspólną platformę ;->
Przedstaw proszę argumenty skoro tak niemądrze napisałeś, bo wcale tak nie jest. Akurat alfa 155 podoba mi się, a nie chciał bym jej mieć ze względu na napęd. Natomiast o 164 sądzę to co napisałem. Mam pytanie, jezdziłeś alfą 164 i peugeotem 605 Bo ja miałem okazję podróżować i jednym i drugim. I nie wypowiadam swoich sądów w oparciu o jakieś mity czy o to, że mam alfę. Pozdrawiam
moja przygoda z AR zaczela sie od 33.. zawsze ten model mi sie podobal a jak stanial tak ze bylo mnie na niego stac - kupilem .. mysle ze duzo ludzi by sie zalamalo i sprzedalo ten sprzecik bo z czasem wymagal sporego wkladu finansowego (nadal wymaga) ale - pocieszam sie tym ze kiedys doprowadze ja do stanu idealnego
byly zamiary sprzedania 33 i kupienia 155/145/GTV ale - nie sprzedam 33.. jak juz odrestauruje ja to bede dokupywal reszte starszych modeli (tych prawdziwych Alf) a jak juz bede mial kolekcje kupie sobie Brerre
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
Jeśli nie odowiada Ci rodzaj napędu jaki ma do zaoferowania 155,i jesteś wyłącznie za napędem na tył to raczej nie przesiądziesz się już do żadnej nowszej alfy.
No ale zostają Ci germańce. Byle tylko do jazdy a nie palenia gumy.Bo nie mogę patrzeć na tych jełopów zażynających stare bawary, przy paleniu gumy przy publiczności i jakiejś muzie z remizy. A nieraz takie obrazki pokazywano w TVN turbo.
a moja przygoda z alfą zaczela sie poltora roku temu po wakacjach (akurat szczescie trafilo ze byla kasa po sezonie pracy w czasie wolnym od studiow) kiedy to kupilem przypadkowo gazete z ogloszeniami i nagle w dziale uszkodzone patrze alfa romeo 155 z uwalonym silnikiem za malą kase i wtedy sie zaczelo.. telefon do ojca zeby pojechal ze mna obejrzec auto i niestety nie bylo latwo, samochod byl bardzo zaniedbany do tego silnik kaput ale po dobie namyslu doszedlem do wniosku ze ją kupie bo te proste linie nadwozia i przepiekny, jedyny w swoim rodzaju klin nadwozia byly moim marzeniem od lat dzieciaka do tego akurat wersja na ktorej mi zalezalo, po lifcie, z jasną tapicerką drewnem i silnikiem 2,0 16v 150 koni
pozniej byl miesiac zbierania czesci, rozlozenia silnika i zorientowanie co trzeba wymienic. Po meczarniach z naprawą silnika, wkoncu udalo sie, byla wczesnia jesien, slonce, po raz pierwszy zapalilem moje wymarzone autko, ach ten dzwiek twin sparka, wtedy (jak i dzis) to byla dla mnie muzyka nie z tej ziemi, piekny szelest silnika, i jego praca bez zadnych drgan, mozna postawic kieliszek z najdrozszym winem a nic sie nie wyleje
obecnie technicznie auto jest prawie super, chcialbym odnowic cale nadwozie i zrobic auto tylko na sezon, szkoda ze u nas nie ma takich fajnych tablic jak w niemczech z datami na pasku od kiedy do kiedy mozna jezdzic..
troche wyluzujcie z tym wywyzszaniem jednej alfy nad drugą, bo to juz chore sie robi.. wiekszosc z nas te auta kosztowaly duzo pracy zeby je miec i drogo kosztują zeby je utrzymac wiec szanujmy siebie nawzajem
Każdy z nas wybrał jakiś model Alfy czy to ze względów estetycznych, finansowych czy innych. Nie ma co się sprzeczać, który model jest lepszy. Porównywanie Alfy do Peugot'a czy innego badziewia uważam za obrazę marki. Jeździłem różnymi autami, niemieckimi, francuskimi, polskimi, amerykańskimi i w żadnym nie znalazłem tego co we włoskich którymi miałem okazję jeździć.
_________________ "Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Wystarczy jedna chwila by zgasić je,
Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."
Porównywanie Alfy do Peugot'a czy innego badziewia uważam za obrazę marki
No może trochę przesadziłem faktycznie , ale nie ukrywam, że peugeot 605 to świetne auto i nigdy nmie zgodzę się z tym, że auta ten marki z tamtych lat to badziewie bo to BZDURY .
csscss napisał/a:
i jesteś wyłącznie za napędem na tył to raczej nie przesiądziesz się już do żadnej nowszej alfy.
No ale zostają Ci germańce. Byle tylko do jazdy a nie palenia gumy
Nie, nie zostają mi germańce, bo jestem FANEM ALFY. Prosukowali kiedyś takie samochody... nazywały się chyba alfa 75, a może mi się wydawało . Posądzasz mnie o to, że kupuję tylnonapędówki, żeby palić gumę Poza tym dla buraków nie ma różnicy na którą oś jest napęd> Przód jeszcze lepszy, bo zaciagasz ręczy i FAJA
Ogólnie rzecz biorąc samochody z końca lat 70 i początku lat 80 miały to "coś". Powiedzieć muszę tylko jedno, wtedy to Alfa czy nawet Fiat stały dużo wyżej od innych marek (nie mam tu na myśli amerykańców). Przykładem jest mój były Fiat 132 z 2.0 DOHC i 120 KM. Czy Niemcy bądź Francuzi mogą pochwalić się czymś podobnym ??? Nawet mój mechanik po przejechaniu się tym samochodem był w szoku, jak powiedział:
"Aż się wierzyć nie chce że to ma 30 lat"
_________________ "Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Wystarczy jedna chwila by zgasić je,
Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum