Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Hehe...:)
Autor Wiadomość
kaes 
Pirat drogowy
vive le sport

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,4 Boxer
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-08-20, 21:17   Hehe...:)

Poczytajcie sobie w wolnej chwili na poprawienie humoru :)
http://www.bmw-sport.pl/v...ll+alfa&start=0

Remek 
Ogier

Model: Inny
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2007-08-20, 23:29   

hehehe no coz sa ludzie i....... wiesniaki?? :mrgreen: ja osobiscie nie mam nic do BMW ale zwyczajnie w swiecie mi sie nie podobaja i mi osobiscie nie daja przyjemnosci z jazdy,a mialem przyjemnosc je prowadzic kilka razy...pokonywanie w szpanerskim stylu zakretow z napedem na tylna os to zaden problem wystarczy umiec wcisnac gaz i szybko krecic kierownica,a dajcie takiemu czlowiekowi auto z napedem na przod i powiedzcie -pojedz bokim ,to albo sie zabije albo stwierdzi ze auto jest beznadziejne,jego muzg nie potrafi wykonywac wiecej niz dwoch czynnosci na raz...i wlasnie dla takich ludzi sa te samochody (oczywiscie sa wyjatki od reguly) po za tym generalnie z tego co zauwazylem u siebie w okolicy to ludzie smigajacy tymi samochodami w ogole nie potrafia nimi jezdzic i wykozystywac tego ze maja naped na tyl...ale to juz inna historia :p
Alfa 145 1.6 Boxer

AR_33 
Romeo

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1.7 Boxer 16v
Rocznik: 1991
Wysłany: 2007-08-21, 08:09   

A oto cytat:
Bardzo dziwne,ze sie to tak posypało. Zaczynam miec uraz do wynalazków BMW, chyba sobie za jakis czas kupie E32 750 w stanie idealnym , gdzie nie znika wsteczny , nic nie telepie , nie walają sie wszedzie śrubki i nic sie nie urywa. Zaczynam miec dosyc powoli tych wszystkich niedoróbek.

Hehehe czasem warto poczytać takie forum :wink:
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA

Paweł156 
Romeo

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 1999
Wysłany: 2007-08-21, 08:40   

Hehe, coż..... zycie :lol:
zauwazyłem ze chłopaki cenią również Daewoo, mało awaryjne.... :shock: hmmm a jak to jeździ!!! :lol: no chyba padne ze śmiechu!! :lol:
Ale jeden z ziomali z bmw słusznie napisał ze trwałość róznych marek spadła, wg mnie chodzi tu szczególnie o marki niemieckie, japońce tez obniżyły loty ale nie az tak!
Powodzenia w zbieraniu śrubek po aucie i w pchaniu auta zeby cofnąć :) i do zobaczenia na drodze :mrgreen: po raz kolejny :lol:

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Silnik: 2,0
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-08-21, 09:03   

jeden woli rodzynki, inny lewatywe.

Nawet, gdyby bejce byly naidealniejszymi wozami swiata, i tak nie wiem, czy zdecydowalbym sie na zakup, dopoki nie zmienilby sie image marki.........
A tylny naped to nie wszystko. Maluch ma naped na tyl - i co?

A, ciekawe, ze nic nie pisza o intuicyjnym systemie pokladowym w najnowszych betkach :D :D :D

Rosik 
Romeo

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: a po co mi... jeżdżę bez :)
Wysłany: 2007-08-21, 09:15   

BMW byly niezawodne. Ale to juz przeszlosc do ktorej nalezaly modele z przelomu lat 80 i 90. Obecnie im nowsze, tym wadliwsze, poczynajac od e36. Na pewno duzo tu ma do czynienia sposob obchodzenia sie z tymi pojazdami przez niektorych wlascicieli :wink:
Kiedys tu http://www.bmwluksusowatandeta.pl/ bylo podsumowanie kogos kto kupil bodajze nowa siodemke i sie zawiodl :)

Nowych forumowiczów regionu zach.-pom. zapraszamy do naszego działu:
http://www.forum.alfaholi...orskie-vf31.htm

AlfaFAN 
Pirat drogowy
...WETERAN...

Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-08-21, 09:32   

a temu to sie juz wczesniej cos ujebalo z tym tekstem"marki ktora do dzis nie wyproduklowala nic szybszego od 25 letniego M5"(marki-chodzi o alfe)ten tekst czytalem na tym forum bmw chyba 20razy od tego samego goscia :lol:

wera
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-21, 09:36   

Rosik napisał/a:
Kiedys tu http://www.bmwluksusowatandeta.pl/ bylo podsumowanie kogos kto kupil bodajze nowa siodemke i sie zawiodl

Mój szefo ma 7-ke i szału dostaje, jadąc na warsztat żeby wymienić chociażby postojówkę - do tego trzeba zdemontować cały zderzak, a żeby zdjąc zderzak trzeba poodpinać wszystkie czujniki i inne pierdy, a żeby poodpinać pierdy trzeba odłączyć akku... i tak dalej :DDD

Ferrari-1 
Pirat drogowy
HANYS

Model: Alfa Romeo GTV
Silnik: 2,0 V6 Turbo
Rocznik: 1996
Wysłany: 2007-08-21, 10:07   

Ale jazda. Czyli to jednak prawda co ogólnie się mówi o właścicielach bmw ! :mrgreen:

Olowek 
Ogier

Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-08-21, 11:37   

Podobnie jak Paweł156 zauważylem, ze rodzice posiadający Daewoo mają dzieci, ktore fascynuja sie biemdablju. Jednak jabłko nie pada daleko od jabłoni :wink:

BartekL 
Pirat drogowy

Silnik: 3.2 V6
Rocznik: 2002
Wysłany: 2007-08-21, 14:36   

Paweł156 napisał/a:
Hehe, coż..... zycie :lol:
zauwazyłem ze chłopaki cenią również Daewoo, mało awaryjne.... :shock: hmmm a jak to jeździ!!! :lol: no chyba padne ze śmiechu!! :lol:
Ale jeden z ziomali z bmw słusznie napisał ze trwałość róznych marek spadła, wg mnie chodzi tu szczególnie o marki niemieckie, japońce tez obniżyły loty ale nie az tak!
Powodzenia w zbieraniu śrubek po aucie i w pchaniu auta zeby cofnąć :) i do zobaczenia na drodze :mrgreen: po raz kolejny :lol:

Jakość marek które są uważane za niezawodne rzeczywiście spadła. Jednak jest to jak najbardziej świadomy krok ze strony producentów. Obecnie produkowane auta mają starczać na 5 lat a potem powinno się kupić nowy.

www.forzaitalia.pl
http://www.motobart.carbonmade.com
http://bl.rdnet.waw.pl/

kaes 
Pirat drogowy
vive le sport

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,4 Boxer
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-08-21, 14:41   

Mnie osobiście rozłożył ten podpis:

CHOĆBY BEEMKI BYŁY Z GÓWNA,
ITAK IM ŻADNA MARKA NIE DORÓWNA

alfasound_mania 
Romeo
Pilot

Silnik: 1.8 TS 8v/Alfa ROmeo 145 1.7 Boxer 16v
Wysłany: 2007-08-21, 16:45   

zaraz się zaloguje na ich forum i rzuce wyzwanie żeby mi postawili jakiegoś 8 zaworowego szrota BMW nawet z silnikiem 2.0 i niech mnie objedzie....i krótka piłka .
A wiem że taki się nie znajdzie mam bardzo dobrego znajomego który jest pasjonatem BMW i wcale nie jestem debilem w dresie..........no dobra nie jest w dresie ale mniejsza z Tym pierw miał E - 36 zwykłe 1.8 110 KM zero szans no ale dobra miał mniej koni więc nie przesadzałem z radością lecz nie dawno sprawił Sobie 1.8 "is" usportowione silniki BMW które sygnował 30 konny przyrost mocy czyli łącznie 140 koni w modelu e-36 i moge powiedzieć tylko tyle że na dwójce już był o prawie całą długość auta przyznał wyższość mojej marki i stwierdził że hdyby 155 miała napęd na tył to by ją kupił od razu.
Ostatnio zmieniony przez alfasound_mania 2007-08-21, 16:52, w całości zmieniany 1 raz  

AlfaFAN 
Pirat drogowy
...WETERAN...

Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-08-21, 18:02   

adasco napisał/a:
A tylny naped to nie wszystko. Maluch ma naped na tyl - i co?

uwierz mi kolego ze to duzo, a nawet bardzo duzo jesli sie troszke podrasuje silnik(o 35KM niedlugo i koszty jak za wymiane rozrzadu,plynow i swiec w TS-ach), do tego obnizamy zawieszenie i utwardzamy domowym sposobem amorki lub bile-zabawa przednia i wcale nietrzeba sniegu dla mocniejszego silnika malucha :twisted: :twisted: :twisted: .
Nawet z seryjnym silnikiem i obnizonym zawiasem mozna poszalec :twisted: choc zapewne mniej ;//

Tylny naped to nie wszystko jednak sami musicie przyznac ze dla mocniejszych aut jest lepszy.Gdy masz duuuuuzo koni pod butem to mysle ze niezbyt mozna je wykorzystac w pelni na zakretach

I zauwazylem ze na forum alfy-chwali sie alfy
na forum opla-chwali sie opla
na forum bmw-chwali sie bmw :lol: dlaczego tak jest?? :idea:

I jeszcze meczy mnie jedno-dlaczego tak sie czepiacie bmw-ze to szroty..moze te wszystkie e36 "w idealnym stanie od kobiety z malym prezebiegiem z niemiec to tak" ale te nowsze trojki(e46)sa juz fajne.Pozatym bmw dzieki temu ze ma naped na tyl jest ciezsze przez co przegrywa w pojedynku z taka alfa o takiej samej badz niewiele mniejszej mocy.
BMW tez ma tradycje i moim zdaniem sa to samochody z prawdziwa tradycja-zawsze mialy, maja i beda mialy naped na tyl ewentualnie 4*4

P.S-kto widzial pojedynek alfy 159 2.4 diesel o mocy 200KM i bme 320 tez diesel o mocy 163KM??Kto wygral??Dlaczego??Bo alfa 159 wazy baaaardzo duzo

Te nowe beemki wcale mi sie nie podobaja i idealem by byly silniki i klasyczny tylny naped BMW w karoserji alfy :DDD

http://www.roadlook.pl/wr...-c-220-cdi.html
Dla niedowiarkow podaje link w ktorym alfa nie jest zbyt szybka w tym porownaniu i bmw mimo najmniejszej pojemnosci, najmniejszej mocy, najmniejszemu momentowi oraz wadze i cenie wspolnie z audi a4 rowniez najmniejszej wygrywa w wiekszosci testow :wink:
Jednak na tym tescie widac rowniez ze audi mimo wiekszej mocy, tej samej masy dostaje ostre lanie od BMW wiec prosze Was wszystkich uprzejmie PRZESTANCIE TAK JECHAC PO BMW !!!
Ostatnio zmieniony przez AlfaFAN 2007-08-21, 18:28, w całości zmieniany 4 razy  

alfasound_mania 
Romeo
Pilot

Silnik: 1.8 TS 8v/Alfa ROmeo 145 1.7 Boxer 16v
Wysłany: 2007-08-21, 19:11   

Kolega strofujesz Nas a to co piszesz nie jest prawdą dla przykłady napisałeś że cięższe BMW przegrywają otóż dla przykładu BMW serii 3 model e36 jest niespełna 200kg lżejszy od Alfy 155 waży mniej więcej tyle co alfa 145 czyli samochód o klase niżej, więc nic dziwnego że Alfy wygrywają mają mniejszą moc i większa wage:D a przyczepami się do dresów z BMW tylko wtedy gdy napiszą coś znowu o Alfie zauważ my żartuejmy Sobie z nich kpimy z nich ale nie piszemy o ich awaryjność bądź niezawodności bo nimi nie jeździmy a "Oni" nie jedząc Alfą wypowiadają się na jej temat jakei to złom i że wychodzi zepsute już z fabryki

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu