Wysłany: 2008-04-22, 21:42 Gdzie planujecie wakacje/urlop ???
Witam.Zakładam taki temat,bo jestem ciekaw gdzie Koleżanki i Koledzy wybierają się w tym roku na wakacje/urlop?
Ja planowałem w to lato odwiedzić nasze kochane morze i Kołobrzeg,ale znowu nie da rady.Żona w ciąży i za bardzo by ją/ich "wytłukła" taka podróż.Może znowu Bieszczady???
Zobaczymy.
Ja myślę udać się nad morze. Z południa Polski, to będzie ciekawa podróż Alfą Co prawda nie przepadam za morzem, piaskiem itp, znacznie wolę góry, ale moja druga połówka ma tam rodzinkę i postanowiliśmy, że przy okazji och odwiedzimy, a w górach, jako że mam rzut beretem bywam niemal co tydzień:)
To taki dłuższy urlopik o weekenowych wypadach np. na Słowację nie wspominając.
Pozdrawiam.
- Rafał
natomiast wakacje z racji iż jeszcze jestem uczniem technikum ale na szczęście coraz bliżej końca to miesiąc pracy a potem ze znajomymi 2 tyg nad morzem (chodź też morza nie trawie trochę) albo okolice Zakopanego myślę że obojętnie gdzie nie pojadę moja 156 mnie nie zawiedzie w weekend majowy już ma mały test
_________________ SPOT KRAKÓW 14.12.2008 DZIAŁ ->POŁUDNIE<- ZAPRASZAM
Italia w mojej Belli Fabryki Lambo i Ferrari, może też Alfy, oraz przejazd przez Alpy
autostradami, przez Austrie i Włochy to sama przyjemność jechac szykuje sie bardzo ciekawa relacje-bo bedzie z tej wyprawy?
ja natomiast jeszcze nie mam sprecyzowanych planów i terminu, narazie na majowe jedziemy do przyjaciół do Poznania pozniej w czerwcu do Berlina na koncert, no i mam nadzieje ze przełom czerwca i lipca nad jakies morze, Chorwacja czy cos podobnego ciepłego
Plan jest następujący:
- Mazury i żagle, jak co roku zresztą, ~10 dni
- potem jakieś 2 tygodnie w okolicach Schwarzwald'u,
- potem mam nadzieję na jakiś tydzień w Bieszczadach,
- potem jakieś kilka dni w Trójmieście 30min od Sopotu.
Dwa pierwsze punkty będą zrealizowane na 100%, pozostałe jeżeli będzie ochota, na razie jest.
_________________ Była Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic oraz Honda Civic 1.4i EJ9
Jest Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed oraz wierna Honda Civic 1.4i EJ9
1. lipca jadę do włoch na dwa tygodnie. Dokładnie gdzie i czy uda mi się odwiedzic miejsce, gdzie wszystko się zaczęło, tego nie wiem. Mam nadzieję, że będą chętni oprócz mnie.
Jak wszystko wypali czyli kupno Alfy to w sierpniu na 2 tyg. wybieram się nad morze ,prawdopodobnie do Mielna.Blisko Koszalina więc może uda mi się spotkać z Majkelem i Lukaszem A
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
Jak wszystko wypali czyli kupno Alfy to w sierpniu na 2 tyg. wybieram się nad morze ,prawdopodobnie do Mielna.Blisko Koszalina więc może uda mi się spotkać z Majkelem i Lukaszem A
Jak nie przyjedziesz Ty do nas to my przyjedziemy do Ciebie.To masz jak w banku
A ja z żoną i dwójką przyjaciół wybieram się w lipcu na Krym.
1900 km w jedną stronę po ukraińskich dziurach
To będzie dopiero test dla zawieszenia mojej Alfy...
Wysłany: 2008-04-24, 20:19 Re: Gdzie planujecie wakacje/urlop ???
grzelutek napisał/a:
Witam.Zakładam taki temat,bo jestem ciekaw gdzie Koleżanki i Koledzy wybierają się w tym roku na wakacje/urlop?
Ja planowałem w to lato odwiedzić nasze kochane morze i Kołobrzeg,ale znowu nie da rady.Żona w ciąży i za bardzo by ją/ich "wytłukła" taka podróż.Może znowu Bieszczady???
Zobaczymy.
Co roku w wakacje dużo km tłukę, Bieszczady zaliczone, Kołobrzeg rok temu i to był ostatni raz kiedy pojechałam byczyć sie nad nasze morze = byliśmy 10 dni z czego 2 dni było słońce (a 1 dn jeździłam załatwiać spawanie mocowania tłumika) reszta dni walił deszcz non stop! Uwielbiam Polskie morze ale trafić z pogoda tam to tak jak gra w lotka!
W tym roku wybieramy sie ze znajomymi do Chorwacji:)
tu mogę i tak jeździć za spawaniem i 3 dn bo resztę i tak sie wybyczę i po przyjeździe nie będę musiała zasuwać na solarium
pozdrawiam i życzę wszystkim udanych wakacji
ps> odradzam Kołobrzeg, miasto to nie ma klimaciku nadmorskiej miejscowości = typowe blokowisko !
_________________ "A przede wszystkim.... Czy Twój samochód ma duszę?"
A ja z żoną i dwójką przyjaciół wybieram się w lipcu na Krym.
1900 km w jedną stronę po ukraińskich dziurach
To będzie dopiero test dla zawieszenia mojej Alfy...
Jak to wygląda cenowo? Chodzi mi o wczasy.Bo koszt podruży raczej tani znając ceny paliwa na Ukrainie.Może to lepsze niż Chorwacja bo też ciepłe morze.
a ja nigdzie się nie wybieram....
taką mam prace porytą ze o urlop to chyba z siekierą do szefa i walczyc zaciekle bym musiał...
co mi pozostanie to wekendowe wypady nad morze...
Rowniez z zonka jedziemy do Cro... planujemy okolice Dubrovnika... Tylko troszke pozniej wyruszamy... bo pod koniec wrzesnia... ahhh ta praca...
Chorwacja jest piekna, pod koniec wrzesnia różnie moze byc z pogodą ale i tak warto, morze jeszcze powinno miec koło 23stopni, jesli jedziecie trasą na Ljubliane i pozniej na Zagrzeb i Split autostradą warto zjechac z autostrady i zobaczyc jeziora i wodospady w Plitvicach, coś niesamowitego! polecam.
weekend majowy to czechy a dokladniej morawy, wakacje to tylko turnieje rycerskie(trzeba troche powalczyc) we wresniu w bieszczady na jakis tydzien trzeba sie wybrac
A ja mam pytanie "od tyłu" ... czy ktoś był w Chorwacji pod koniec maja ? Chodzi mi o pogodę i zasadniczo ceny (czy już sezonowe - benzynka po 6 pln ?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum