A ja mam pytanie "od tyłu" ... czy ktoś był w Chorwacji pod koniec maja ? Chodzi mi o pogodę i zasadniczo ceny (czy już sezonowe - benzynka po 6 pln ?)
w maju nie byłem(po za sezonem tylko wrzesien) ale jest to zdecydowanie przed sezonem, ceny rosną w czerwcu i pozniej lipiec-sierpien to szczyt sezonu i cen ale odnosni sie to tylko do noclegów, bo reszta (knajpy, jedzenie, paliwo) to kosztuje tyle samo co poza sezonem.
ANN - mnie sie Kolobrzeg podoba.... bloki blokami, ale sa tez i ladniejsze tam miejscowki. Z okolic - to polecam Sianozety, kawalek w strone Koszalina. Spokojna miescina, bez tego calego nadmorskiego syfku. Zaleta to duza plaza i malo ludzi na niej. 8 km. pustej plazy bez osrodko zaraz za granica miejscowosci, wzdluz poradzieckiego lotniska. Dobre dla nudystow
Ja w tym roku zaliczam dla odmiany cos w okolicach Gdanska - nie wiem gdzie, kolega rezerwowal Ze 2-3 tygodnie se posiedzimy, zaleznie od pogody, bo jak skusznie tu zauwazono, jest ona loteryjna.
Gory niestety poczekaja do zimy. A reszte urlopu - dzialka.
rok temu i to był ostatni raz kiedy pojechałam byczyć sie nad nasze morze = byliśmy 10 dni z czego 2 dni było słońce
To musialas miec pecha. Ja w zeszlym roku w Dębkach bylem fajna malutka (przedewszystkim cicha miejscowosc) i pogode mielismy piekna - co prawda od wyjazdu z Żor do samych Debek padalo ale jak rozpakowlismy sie w pokoju to wyszlo slonce i tak juz prawie do konca 2 razy sie zdarzylo ze troszke mocniej wialo i tyle.
W tym roku na dlugi weekend Rzeszow.
Sierpien slub.
a w pazdzierniku jak sie uda to wlochy. na 2 tygodnie
_________________ Nie ważne ile pali i tak jest piękna
Ja smigam do Ustki od 14-27 lipca, w miedzyczasie mały wyskok na Bornholm + mysle na promem do Norwegii...Zapakuje swoją Alfe na promi i posmigam troche po Norweskich drózkach...czuję że to świetna zabawa
Bieszczady swietna sprawa, moi rodzice własnie sie tam wyprowadzają także zapewne w przyszłym roku własnie tam pojade na wywczasy
Widze że duzo ludzi śmiga w Bieszczady z forum...moze uda sie spotkac na "Colę" nad Soliną:)
Pozdro Maniacy:)
_________________ Alfa Romeo jest jak Media Markt ... Nie dla idiotów...
Alfa Romeo 33 1,4 IE boxer 90 KM - było
Alfa Romeo 156 2.0TS 155 KM - jest:)
A My w tym roku, wypad na Zlot Pomorza całą rodziną, dalsze plany pozostają w kwestii marzeń, urlop dopiero w okolicach września ( może uda się polecieć w jakieś ciepłe miejsce )
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
W czerwcu melduje sie jak co roku w Chorwacji na wyspie Hvar pogoda i morze super a potem ,,skok ,, do Italii do rodzinki troche tych kilometrow zrobimy lecz podroz i widoki niezapomniane
A ja mam pytanie "od tyłu" ... czy ktoś był w Chorwacji pod koniec maja ? Chodzi mi o pogodę i zasadniczo ceny (czy już sezonowe - benzynka po 6 pln ?)
nie byłem w maju ale wiem że to nie jest jeszcze sezon,
sam sezon zaczyna sie od połowy czerwca i trwa do połowy września, jeśli chodzi o ceny to jedyne co drożeje na czas sezonu to raczej "luksusy" jak noclegi, jedzenie w restauracjach, artykuły spożywcze.
paliwo z tego co pamiętam było po ok 4zł a bylem od początku sierpnia.
I ..... wracając do tematu dręczącej mnie ochoty ponownego podziwiania Dubrownika mam pytanie - czy Chorwaci pobudowali już swoją piękną autostradę dalej niż do Splitu ? W 2005r. właśnie tam się kończyła , ale wydaje mi się że plany były dużo dalej zmierzające (w południowym kierunku ) . Jeśli ktoś był w tych okolicach po sierpniu 2005r. proszę o info - czy można się spodziewać dalszych kilometrów czteropasmówki w kierunku "Jednego Jedynego" ?
http://www.fotosik.pl/pok...c2542e7eeb.html
Model: Inny
Silnik: .
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-05-19, 21:50
a ja mam na wakacje zupełnie inny plan...
jeśli tylko praca pozwoli i nie będzie innych przeciwwskazań (kobieta ) to mam w planach wyjazd na ok 2tyg nad morze. Nic dziwnego by w tym nie było gdyby to nie był wyjazd na rowerze Planuję wyjazd z Ciechanowa do Władysławowa (ok 320km w jedno stronę najkrótszą drogą) na rowerku, z namiotem itp, nocowanie na dziko po trasie, odpoczynek nad morzem i powrót góra 2 dni w jedną stronę będę jechał (ciężki rower bo cały sprzęt na nim będzie)
może ktoś chętny??
_________________ Bez Alfy ale też z pięknymi Włoszkami...
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.0 TS 16V
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-05-20, 15:52
Ja - nasze nadmorskie Łazy, 4-19 lipca Poprosze o słoneczko!
Bez Alfy Bo od jeżdzenia w trasy to mam diesla
Zresztą po przedwczorajszym utwardzeniu i obniżeniu oj byłby ból na trasie
_________________ Przemek_Docent
AR 155 2.0 TS 16V „Bella Nero”
i ani troche mniej
przemek_docent*post.pl GG:6500285
Wakacje za pasem, a Alfa jest niezastapiona po górskich drogach.Tylko gdzie by tu pośmigać:) W planie mam Czorsztyn lub Niedzicę nad zaporą bo lubię wodę. Uwagę też zwrociłem na Solinę, lecz Czorsztyn jakoś z tymi zamkami fajniej się prezentuje.
Może ktoś z Górali potrfi doradzić:)
Może lepiej pojechać na Słowację
wypad na Nurburgring lipiec sierpien nie ustalone...
a w czerwcu mamy zamiar z młodą dorwac jakieś Last Minute i wyfrunąc, ale nie wiem jak z budą jeszcze będzie, więc jeszcze nie ma planów jako tako, interesowało by mnie też jakaś trasa fajna z noclegami...
_________________ Planujemy wyjazd na Nurburgring - najbardziej wymagający tor świata, zarazem motoryzacyjny CUD ŚWIATA, info w dziale ZLOTY/SPOTKANIA!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum