Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Forum chamów a nie Alfistow???!!!
Autor Wiadomość
Korczu 
Romeo
TEL. 515- 268 -744

Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wysłany: 2007-02-24, 08:42   Forum chamów a nie Alfistow???!!!

od pewnego czasu na forum czyta sie tylko obelgi,wysmiewanie sie z aut swoich kolegow alfistow (falszywców) mineły czasy Radka,Rafala,Gosi z poczatku ich działalnosci.ech az przykro patrzec jak sie wszyscy sypiemy i gnoimy,wysmiewamy! niektorzy mysla ze sa jakimis disainerami,ba ambasadorami dobrego gustu i smaku-BZDURA w jakim wy swiecie zyjecie(ktos wam naopowiadał jakis bajek jak byliscie dziecmi a wy w to uwierzyliscie!!

ps.zastanawia mnie jak bedzie wyladal zlot czy wszyscy jak sie spotkamy damy sobie w morde?

wiekszosc z wypowiadajacych sie wogole nie bywa na zlotach a cwaniacza na maxa...a moze oni wcale nie maja alf?!i wkleili zdjecia super np.GT i uwazaja sie za jakies borzyszcze...hmmm moja opinia o forum z dnia dzisiejszego to DNO zrobmy cos z tym !!! pozdrawiam wszystkich znismaczonych taka sytuacja.

TYLKO REMIZA I SPOCONE KUCHARKI :DDD

ZAPISY NA GADŻETY KLUBOWE ALFA ROMEO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.forum.alfaholi...a-2-vt12388.htm

Alfa 147 1.9 JTDM pakiet "TI"
Alfa 156 2.0 Ts

Alfista 
Romeo

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.0 16v TS
Rocznik: 1996
Wysłany: 2007-02-24, 09:32   

dno sie robi dlatego ze duzo ludzi nie docenia ze administratorzy i moderatorzy są za bardzo pobłażliwi na rozne zachowania wynikające z ich kultury osobistej i niechęci do robienia konfliktow na forum. Ale widać ze spora czesc userow w ogole zapomniala o kulturze jaka powinna panowac gdziekolwiek sie udziela w necie..

pamietajmy o tym ze forum ma dopiero neico ponad rok a juz ma gwałtowny przyrost nowych uzytkownikow i odwiedzin..

atmosfera na forum napewno sie niedlugo wyklaruje i nie robilbym z tego takiego wielkiego problemu..

Tuti 
Romeo

Model: Inny
Silnik: 250 cm3
Rocznik: 1988
Wysłany: 2007-02-24, 10:13   

Alfista napisał/a:
dno sie robi dlatego ze duzo ludzi nie docenia ze administratorzy i moderatorzy są za bardzo pobłażliwi na rozne zachowania wynikające z ich kultury osobistej i niechęci do robienia konfliktow na forum. Ale widać ze spora czesc userow w ogole zapomniala o kulturze jaka powinna panowac gdziekolwiek sie udziela w necie..

zgadzam sie, chcieliscie liberalnego podejscia administratorow i gdzie nas to zaprowadzilo?
albo zaczniecie sie kulturalnie dogadywac, albo za kazde wykroczenie bedziemy karac ostrzezeniami. chcielismy ich uzywac w ostatecznosci, ale jak widac jak jest za duzo luzu to niektorym odbija...

ps korczu
w regulaminie jest napisane zeby takie sprawy zalatwiac na priv. jakby co to ta ikonka sluzy do zglaszania postu moderatorowi, jak bedziesz mial jakis problem to zglos post i zacytuj regulamin.

Sprzedam części do AR 145 1.8 TS

fr33 
Romeo

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: Super 2.0 TS 8V
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-02-24, 11:05   

zgadzam sie z tematem. sledze cale forum od dluzszego czasu i rzeczywiscie widac tutaj syndgomy tego o czym pisze Kroczu. Smutne to jest ze niektorzy nie potrafia sie zachowac ...

Tuti - dobrze ze Kroczu zrobil temat na forum. Moze Ci co nie zachowuja sie jak przystało na Alfaholikow to zobacza i sie zastanowia...

przeszłość:
33 1.4 8V boxer
145 1.6 8V boxer

marekm 
Pirat drogowy

Silnik: Srebrny Focus 1.6
Rocznik: 2001
Wysłany: 2007-02-24, 11:25   

fr33 napisał/a:
Kroczu zrobil

a miało być bez obelg :D

a tak na poważnie: prosząc o ocenę swojego auto trzeba się liczyć z krytyką, a nie wyzywać potem cały świat od bidnych frajerów.
I jeszcze jedno - tuning to przeróbki auta tak, żeby jeździło szybko, a nie wyglądało szybko :D

rwww 
Rowerzysta

Silnik: 1,7
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-02-24, 11:35   

bravo marekm
przylaczam sie

Tuti 
Romeo

Wysłany: 2007-02-24, 11:51   

Cytat:
Tuti - dobrze ze Kroczu zrobil temat na forum. Moze Ci co nie zachowuja sie jak przystało na Alfaholikow to zobacza i sie zastanowia...
to moze jeszcze kazdemu zrobie osobny dzial na jego zazalenia?

kazdy ma prawo wyrazic wlasne zdanie, dopoki nie bedzie lamac to regulaminu dopoty ja ani moderator nie mam prawa interweniowac...

skonczcie juz o tym calym tuningu - do oceny tuningu 156 jest temat w nasze belle.

Wołek 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo Giulietta 116
Silnik: 1.8 DOHC
Rocznik: 1982
Wysłany: 2007-02-24, 12:10   

Ja uważam, że każdy powinien znać granice po między krytyką a wyśmiewaniem. Osobiście walę prosto z mostu jeśli coś oceniam, jednak nigdy złośliwie ani prześmiewczo. Poprpstu nie lubię zachwalania wszystkiego czy jest ładne czy nie tylko dlatego, że jest do samochód danej marki.

Natomiast kolega :!: MARIUSZ :!: nie zna granic z tego co widziałem. Jego zachowanie najardziej przypomina chłopaków z wiejskiej potańcówki, nie ma za grosz dobrego gustu i w dodatku nie posiada taiej znakomitej zdolności jak weryfikacja włąsnych słów i czynów. Gdyby ją posiadał nie pisał by o innych FRAJERZY i nie jezdził samochodem, który wygląda jak ze złego snu :roll: . Okazuje się, że czasem po wyglądzie auta można wywnioskować nie tylko czy ktoś ma dobry gust, ale również czy jest skończonych chamem i prostakiem czy normalnym człowiekiem.

Przepraszam, że nawiążę, ale słowo TUNING oznacza w dosłownym tłumaczeniu usprawnianie. Także w przypadku przedmiotu, będącego sednem sporu nie można chyba mówić o tuningu :roll:
Ostatnio zmieniony przez Wołek 2007-02-24, 12:22, w całości zmieniany 2 razy  

Thomas 
Maniak resoraków

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: V6
Rocznik: 2007
  Wysłany: 2007-02-24, 12:20   

Słuchajcie trzeba coś z tym zrobić bo tak dalej być nie może !!!!! Będą jaja jak nasze forum obejrzą wielbiciele niemieckich pożal się boże cudów techniki i na swoich forach nas wyśmieją i powiedzą ,,Lubią włoszczyznę a zachowują się banda już nie powiem kogo i tacy z nich indywidualiści bo jeżdżą Alfami " .Trochę umiaru panowie .

williamdrake 
Alfa i Omega
-zawirusowany-

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: TS 2.0 QV
Wysłany: 2007-02-24, 12:36   

Fakt, określenie "frajer" padło po raz pierwszy na forum.....

75andrew155 
Romeo

Silnik: 2.5 V6

Wysłany: 2007-02-24, 13:52   

Za nazwanie uzytkowników Frajerami tylko dla tego że co niektórym sie jego auto niepodoba to odrazu bym go wywalił z forum

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Gullietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Korczu 
Romeo
TEL. 515- 268 -744

Wysłany: 2007-02-24, 14:01   

nie prowadzmy demagogi na temat tuningu i obelg kto kogo wiecej razy obrazil to nie ma sensu !!! tylko uderzmy sie w piers i zmienmy swoje postepowanie...tak robia prawdziwi faceci!

ZAPISY NA GADŻETY KLUBOWE ALFA ROMEO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.forum.alfaholi...a-2-vt12388.htm

Alfa 156 2.0 Ts

rafal_1974 
Rowerzysta

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.6
Wysłany: 2007-02-24, 14:06   

JA przyłanczam sie do słow KORCZA że te forum się zmienia za czasów Radka Gosi I Rafała te forum przypominało jedną wielką rodzine Alfoholików jak był organizowany zlot w bielsku to poprostu nie mogłem się doczekać żeby poznać wszysykich forumowiczów.A teraz wydaje mi się że te forum zboczyło troche z trasy! Wydaje mi się że potrzebny jest taki zlot jaki był w Bielsku zeby sie wszyscy z integrowali. POZDRAWIAM WSZYSTKICH ALFOHOLIKÓW

Korczu 
Romeo
TEL. 515- 268 -744

Wysłany: 2007-02-24, 14:40   

[quote="Tuti]to moze jeszcze kazdemu zrobie osobny dzial na jego zazalenia?[/quote]

To nie są moje zazalenia tylko spostrzezenia, na temat ogółu forum.

Alfa 156 2.0 Ts
Ostatnio zmieniony przez Korczu 2007-02-24, 14:41, w całości zmieniany 1 raz  

Brzoza 
Romeo

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.9
Wysłany: 2007-02-24, 19:58   

W każdej dobrej rodzinie są wzloty i upadki, nie unikniemy tego, oburzenie Mariusza nie powinno być uzasadnione, ponieważ nikt nie obraził jego belli i tak do końca to nie wiem czemu zaczął wyzywać nas od ........., pierwszy raz spotkałem się z czymś takim na forum.

Piotr_Z 
Dwusuwowiec

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 3.0 V6 12v
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-02-24, 20:11   

W każdej grupie ludzi są Ci dobrzy i Ci "inni". Nie mam zamiaru tu nikogo obrazić. W klubie FSO do którego należałem, sprawa była rozwiązana w bardzo prosty sposób. Otóż, każdy nowo zapisany na forum (klubu) nie ma dostępu do wszystkich działów forum. Są wydzielone działy tylko dla klubowiczów np. porady w sprawach napraw itp. Klubowiczem stawał się tylko ten kto był na przynajmniej jednym zlocie ogólnopolskim. Na takich zlotach tworzone były listy uczestników i dzięki temu tworzyła się grupa ludzi znających się z życia realnego. Można podobne zasady wprowadzić i tutaj. Piszę to pomimo, że nie byłem jeszcze na żadnym zlocie, co mam zamiar szybko nadrobić jak tylko uruchomię Alfę. Wiem, że wkurzy to niektórych ale tylko w ten sposób można w łatwo wychwycić osoby, którym zależy na tym forum czy ludziach tu skupionych.

Życzę Wszystkim spokoju ducha i spokoju. Emocje nie są dobrym sprzymierzeńcem, szczególnie gdy sprawa dotyczy własnego cacka a ktoś śmie z niego szydzić czy wyśmiewać. Najważniejsze jest by auto podobało się właścicielowi, w końcu to on będzie nim jeździł.
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."

Tuti 
Romeo

Wysłany: 2007-02-24, 20:18   

Piotr_Z napisał/a:
Wiem, że wkurzy to niektórych ale tylko w ten sposób można w łatwo wychwycić osoby, którym zależy na tym forum czy ludziach tu skupionych.

Zebys wiedzial... W jednym temacie juz doszlo do niezlej wojny jesli chodzi o kryteria przyjec do klubu.

piotriix 
Romeo
Nokimochishi

Silnik: 2.5l v6
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-02-24, 22:26   Forum chamów a nie Alfistow???!!!

co prawda nie czuje sie wywolany do tablicy ale raczej sprowokowany.korczu stwierdza fakt obnizenia kultury dyskusji lecz sam daje tytul ,,forum chamow itd,,,, ,, poniewaz chamem nie jestem dostaje ostrzezenie za ten tytul postu.korczu stwierdzil cos o co walczyl zawziecie ,ze powinna byc wolnosc na forum i administracja nie powinna tak czesto interweniowac.wolnosc owszem ale ograniczona regulaminem tylko ,ze oprocz regulaminu jest jeszcze dobre wychowanie a na to wplywu jako admin nie mamy mozemy tylko upominac lub tez kasowac cale posty.pomijam rowniez dyskusje z wycieczkami o preferencjach seksualnych wlascicieli niektorych modeli czyz to nie byl chamski tekst???? dlatego proponuje poszukac w swoim zachowaniu braku podstaw kultury dyskusji, braku taktu i kultury a potem dopiero brac sie za wychowywanie innych :evil:

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Silnik: 2,0
Wysłany: 2007-02-24, 23:33   

Piotr, to co sprawdza sie w FSO AK, nie zawsze sprawdzi sie gdzie indziej - patrz upadajacy LKP.... :(

Osobiscie jestem za "wolnoscia" forow, i jedynie niewielkimi przywilejami dla klubowiczow... Innymi slowy - jak na razie, wszelkie kluby zbytnio zamyklajace sie na nowych konczyly smutno.... autopsja.

Co do reszty dyskusji.... mnie tez oburza widok zburaczonych aut. Niemniej - nie potepiam ludzi jedynie za zly gust. Kilku chlopa, ktorych prywatnie szalenie lubie, jezdzi autami, do ktorych niewsiadlbym za zadne pieniadze.
Panowie, apeluje, troche luzu. Masz klasyka? Gratuluje, ciesz sie nim i dbaj o niego! Masz lambodrzwi? No fajnie, skoro ci sie to podoba i nie walisz sie w baniak przy wsiadaniu. Nie stac cie na nowe tarcze? No dobra, kup uzywane, byleby byly odpowiednio grube, niespekane i nie powichrowane... Nie kazdy musi lubic to co inni, nie kazdego musi byc stac na wszystko.
Pisze to facet, ktory woli auta klasyczne, a chwilowo nie majac kasy zastanawia sie, czy lakierowac ryse na drzwiach, czy lepiej zmienic rozrzad 15.000 przed terminem... Bo wariata czasem slychac.

Troche luzu, bawmy sie dobrze! plisssss..... :roll:

Paweł156 
Romeo

Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 1999
Wysłany: 2007-02-25, 00:26   

Niestety to co napisal Korczu to prawda, sa uzytkownicy forum ktorzy nie przebierają w słowach i nie licza sie z innymi. Wyrazic swoje zdanie mozna na rózne sposoby i jesli ktos w swoich wypowiedziach wysmiewa innych to jest to załosne. nie wiem z czego to wynika, czy z az tak niskiej własnej samooceny i zakompleksienia ze trzeba sie wyzyc na innych(a przez to podbudowac sie i probowac robic z siebie znawce) czy ze zwykłej złosliwosci. Nie podoba mi sie to bradzo. Z tego co zauwazyłem tak skrajne wypowiedzi pojawiają sie od osób ktore nie były na zlotach i chyba jeszcze nie rozumieja na czym polega uczestnictwo w alfaholikach. Wiec mała rada dla wszystkich krytykantów bez hamulców- opanujcie sie chłopaki, troche wiecej szacunku i wyrozumialosci!
Mam nadzieje ze po nastepnych zlotach bedzie inne podejscie na forum niektórych uzytkowników, jesli sie w ogole pojawia na zlotach.

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu