Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 768 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2007-02-24, 08:42 Forum chamów a nie Alfistow???!!!
od pewnego czasu na forum czyta sie tylko obelgi,wysmiewanie sie z aut swoich kolegow alfistow (falszywców) mineły czasy Radka,Rafala,Gosi z poczatku ich działalnosci.ech az przykro patrzec jak sie wszyscy sypiemy i gnoimy,wysmiewamy! niektorzy mysla ze sa jakimis disainerami,ba ambasadorami dobrego gustu i smaku-BZDURA w jakim wy swiecie zyjecie(ktos wam naopowiadał jakis bajek jak byliscie dziecmi a wy w to uwierzyliscie!!
ps.zastanawia mnie jak bedzie wyladal zlot czy wszyscy jak sie spotkamy damy sobie w morde?
wiekszosc z wypowiadajacych sie wogole nie bywa na zlotach a cwaniacza na maxa...a moze oni wcale nie maja alf?!i wkleili zdjecia super np.GT i uwazaja sie za jakies borzyszcze...hmmm moja opinia o forum z dnia dzisiejszego to DNO zrobmy cos z tym !!! pozdrawiam wszystkich znismaczonych taka sytuacja.
dno sie robi dlatego ze duzo ludzi nie docenia ze administratorzy i moderatorzy są za bardzo pobłażliwi na rozne zachowania wynikające z ich kultury osobistej i niechęci do robienia konfliktow na forum. Ale widać ze spora czesc userow w ogole zapomniala o kulturze jaka powinna panowac gdziekolwiek sie udziela w necie..
pamietajmy o tym ze forum ma dopiero neico ponad rok a juz ma gwałtowny przyrost nowych uzytkownikow i odwiedzin..
atmosfera na forum napewno sie niedlugo wyklaruje i nie robilbym z tego takiego wielkiego problemu..
dno sie robi dlatego ze duzo ludzi nie docenia ze administratorzy i moderatorzy są za bardzo pobłażliwi na rozne zachowania wynikające z ich kultury osobistej i niechęci do robienia konfliktow na forum. Ale widać ze spora czesc userow w ogole zapomniala o kulturze jaka powinna panowac gdziekolwiek sie udziela w necie..
zgadzam sie, chcieliscie liberalnego podejscia administratorow i gdzie nas to zaprowadzilo?
albo zaczniecie sie kulturalnie dogadywac, albo za kazde wykroczenie bedziemy karac ostrzezeniami. chcielismy ich uzywac w ostatecznosci, ale jak widac jak jest za duzo luzu to niektorym odbija...
ps korczu
w regulaminie jest napisane zeby takie sprawy zalatwiac na priv. jakby co to ta ikonka sluzy do zglaszania postu moderatorowi, jak bedziesz mial jakis problem to zglos post i zacytuj regulamin.
zgadzam sie z tematem. sledze cale forum od dluzszego czasu i rzeczywiscie widac tutaj syndgomy tego o czym pisze Kroczu. Smutne to jest ze niektorzy nie potrafia sie zachowac ...
Tuti - dobrze ze Kroczu zrobil temat na forum. Moze Ci co nie zachowuja sie jak przystało na Alfaholikow to zobacza i sie zastanowia...
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
Model: Inny
Silnik: Srebrny Focus 1.6
Rocznik: 2001
Wysłany: 2007-02-24, 11:25
fr33 napisał/a:
Kroczu zrobil
a miało być bez obelg
a tak na poważnie: prosząc o ocenę swojego auto trzeba się liczyć z krytyką, a nie wyzywać potem cały świat od bidnych frajerów.
I jeszcze jedno - tuning to przeróbki auta tak, żeby jeździło szybko, a nie wyglądało szybko
Ja uważam, że każdy powinien znać granice po między krytyką a wyśmiewaniem. Osobiście walę prosto z mostu jeśli coś oceniam, jednak nigdy złośliwie ani prześmiewczo. Poprpstu nie lubię zachwalania wszystkiego czy jest ładne czy nie tylko dlatego, że jest do samochód danej marki.
Natomiast kolega MARIUSZ nie zna granic z tego co widziałem. Jego zachowanie najardziej przypomina chłopaków z wiejskiej potańcówki, nie ma za grosz dobrego gustu i w dodatku nie posiada taiej znakomitej zdolności jak weryfikacja włąsnych słów i czynów. Gdyby ją posiadał nie pisał by o innych FRAJERZY i nie jezdził samochodem, który wygląda jak ze złego snu . Okazuje się, że czasem po wyglądzie auta można wywnioskować nie tylko czy ktoś ma dobry gust, ale również czy jest skończonych chamem i prostakiem czy normalnym człowiekiem.
Przepraszam, że nawiążę, ale słowo TUNING oznacza w dosłownym tłumaczeniu usprawnianie. Także w przypadku przedmiotu, będącego sednem sporu nie można chyba mówić o tuningu
_________________ AR Giulietta 1.8 i.e.
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale
Ostatnio zmieniony przez Wołek 2007-02-24, 12:22, w całości zmieniany 2 razy
Słuchajcie trzeba coś z tym zrobić bo tak dalej być nie może !!!!! Będą jaja jak nasze forum obejrzą wielbiciele niemieckich pożal się boże cudów techniki i na swoich forach nas wyśmieją i powiedzą ,,Lubią włoszczyznę a zachowują się banda już nie powiem kogo i tacy z nich indywidualiści bo jeżdżą Alfami " .Trochę umiaru panowie .
Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 768 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2007-02-24, 14:01
nie prowadzmy demagogi na temat tuningu i obelg kto kogo wiecej razy obrazil to nie ma sensu !!! tylko uderzmy sie w piers i zmienmy swoje postepowanie...tak robia prawdziwi faceci!
JA przyłanczam sie do słow KORCZA że te forum się zmienia za czasów Radka Gosi I Rafała te forum przypominało jedną wielką rodzine Alfoholików jak był organizowany zlot w bielsku to poprostu nie mogłem się doczekać żeby poznać wszysykich forumowiczów.A teraz wydaje mi się że te forum zboczyło troche z trasy! Wydaje mi się że potrzebny jest taki zlot jaki był w Bielsku zeby sie wszyscy z integrowali. POZDRAWIAM WSZYSTKICH ALFOHOLIKÓW
W każdej dobrej rodzinie są wzloty i upadki, nie unikniemy tego, oburzenie Mariusza nie powinno być uzasadnione, ponieważ nikt nie obraził jego belli i tak do końca to nie wiem czemu zaczął wyzywać nas od ........., pierwszy raz spotkałem się z czymś takim na forum.
W każdej grupie ludzi są Ci dobrzy i Ci "inni". Nie mam zamiaru tu nikogo obrazić. W klubie FSO do którego należałem, sprawa była rozwiązana w bardzo prosty sposób. Otóż, każdy nowo zapisany na forum (klubu) nie ma dostępu do wszystkich działów forum. Są wydzielone działy tylko dla klubowiczów np. porady w sprawach napraw itp. Klubowiczem stawał się tylko ten kto był na przynajmniej jednym zlocie ogólnopolskim. Na takich zlotach tworzone były listy uczestników i dzięki temu tworzyła się grupa ludzi znających się z życia realnego. Można podobne zasady wprowadzić i tutaj. Piszę to pomimo, że nie byłem jeszcze na żadnym zlocie, co mam zamiar szybko nadrobić jak tylko uruchomię Alfę. Wiem, że wkurzy to niektórych ale tylko w ten sposób można w łatwo wychwycić osoby, którym zależy na tym forum czy ludziach tu skupionych.
Życzę Wszystkim spokoju ducha i spokoju. Emocje nie są dobrym sprzymierzeńcem, szczególnie gdy sprawa dotyczy własnego cacka a ktoś śmie z niego szydzić czy wyśmiewać. Najważniejsze jest by auto podobało się właścicielowi, w końcu to on będzie nim jeździł.
_________________ "Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Wystarczy jedna chwila by zgasić je,
Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."
Wysłany: 2007-02-24, 22:26 Forum chamów a nie Alfistow???!!!
co prawda nie czuje sie wywolany do tablicy ale raczej sprowokowany.korczu stwierdza fakt obnizenia kultury dyskusji lecz sam daje tytul ,,forum chamow itd,,,, ,, poniewaz chamem nie jestem dostaje ostrzezenie za ten tytul postu.korczu stwierdzil cos o co walczyl zawziecie ,ze powinna byc wolnosc na forum i administracja nie powinna tak czesto interweniowac.wolnosc owszem ale ograniczona regulaminem tylko ,ze oprocz regulaminu jest jeszcze dobre wychowanie a na to wplywu jako admin nie mamy mozemy tylko upominac lub tez kasowac cale posty.pomijam rowniez dyskusje z wycieczkami o preferencjach seksualnych wlascicieli niektorych modeli czyz to nie byl chamski tekst???? dlatego proponuje poszukac w swoim zachowaniu braku podstaw kultury dyskusji, braku taktu i kultury a potem dopiero brac sie za wychowywanie innych
Piotr, to co sprawdza sie w FSO AK, nie zawsze sprawdzi sie gdzie indziej - patrz upadajacy LKP....
Osobiscie jestem za "wolnoscia" forow, i jedynie niewielkimi przywilejami dla klubowiczow... Innymi slowy - jak na razie, wszelkie kluby zbytnio zamyklajace sie na nowych konczyly smutno.... autopsja.
Co do reszty dyskusji.... mnie tez oburza widok zburaczonych aut. Niemniej - nie potepiam ludzi jedynie za zly gust. Kilku chlopa, ktorych prywatnie szalenie lubie, jezdzi autami, do ktorych niewsiadlbym za zadne pieniadze.
Panowie, apeluje, troche luzu. Masz klasyka? Gratuluje, ciesz sie nim i dbaj o niego! Masz lambodrzwi? No fajnie, skoro ci sie to podoba i nie walisz sie w baniak przy wsiadaniu. Nie stac cie na nowe tarcze? No dobra, kup uzywane, byleby byly odpowiednio grube, niespekane i nie powichrowane... Nie kazdy musi lubic to co inni, nie kazdego musi byc stac na wszystko.
Pisze to facet, ktory woli auta klasyczne, a chwilowo nie majac kasy zastanawia sie, czy lakierowac ryse na drzwiach, czy lepiej zmienic rozrzad 15.000 przed terminem... Bo wariata czasem slychac.
Niestety to co napisal Korczu to prawda, sa uzytkownicy forum ktorzy nie przebierają w słowach i nie licza sie z innymi. Wyrazic swoje zdanie mozna na rózne sposoby i jesli ktos w swoich wypowiedziach wysmiewa innych to jest to załosne. nie wiem z czego to wynika, czy z az tak niskiej własnej samooceny i zakompleksienia ze trzeba sie wyzyc na innych(a przez to podbudowac sie i probowac robic z siebie znawce) czy ze zwykłej złosliwosci. Nie podoba mi sie to bradzo. Z tego co zauwazyłem tak skrajne wypowiedzi pojawiają sie od osób ktore nie były na zlotach i chyba jeszcze nie rozumieja na czym polega uczestnictwo w alfaholikach. Wiec mała rada dla wszystkich krytykantów bez hamulców- opanujcie sie chłopaki, troche wiecej szacunku i wyrozumialosci!
Mam nadzieje ze po nastepnych zlotach bedzie inne podejscie na forum niektórych uzytkowników, jesli sie w ogole pojawia na zlotach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum