Chodzi Ci o te nagrywane w aucie ?
Uważam że to dobry pomysł , moją koleżankę koleś uwalił "za niby nie trzymanie się prawej krawędzi" , powiedziałem jej żeby złożyła odwołanie , komisja obejżała film i uznała że instruktor nie miał racji , kumpela miała za 2 tyg nowy egzamin (bo normalnie się czeka 2 miechy przynajmniej u mnie w mieście) i zdała
Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 768 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2008-03-25, 11:30
slyszalem o tym podobno juz w krakowie to dziala.samochody nauki jazdy maja zainstalowane kamery i nagrywaja np wykroczenie gdy inny kierowca wyprzedza Elkę na lini ciaglej.niedlugo to juz starch bedzie jezdzic.Tak wiec uwazajcie na elki
Model: Inny
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-03-25, 12:38
Wedlug mnie to nie jest dobry pomysl! Niedlugo kaza nam w kazym samochodzie zainstalowac jakis elektroniczny tachograf i beda przysylac do odmu mandaty... Totalitaryzm!!!
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
no to chyba ich pogrzało już całkiem... nie dość ze instruktorzy w L-kach chyba nie wiedzą jak sie powinno jeździć to jeszcze będą za konfidentów robić??!!
Jak może człowieka nie trafiać jak jedzie taki i na skrzyżowaniu rusza wolniej niż samochód z naczepą i 20 tonami ładunku... nie mówiąc jak L-ka zajmuje lewy pas i tamuje ruch bo jedzie z prędkością 40km/h a w Krakowie na tych dwupasmowych drogach jest podwyższona prędkość do 70km/h
widzę że nadciągają ciężkie i dziwne czasy...
Wielki Brat czuwa - w zaparkowanym przy drodze cywilnym samochodzie, w kamerze ukrytej wśród krzaków, w samochodzie nauki jazdy i w wielu innych jeszcze miejscach - żeby było bezpieczniej i praworządniej. I co? Jest bezpieczniej i praworządniej? Czy tuż za oficjalnym fotoradarem wszyscy przyciskamy prawy pedał nieco mocniej albo całkiem do dechy? ... Bo może nie tędy droga.
też tak myślę. Wszystkim od dawna wiadomo bodajże już w raju Bóg się przekonał, że zakazany owoc smakuje najbardziej
moze wybudują normalne drogi po których będzie możliwa jazda nie tylko lewym pasem ale też prawym i to bez stresu, że zostawię wydech na koleinach albo urwę miskę olejową itp. itd...
no to chyba ich pogrzało już całkiem... nie dość ze instruktorzy w L-kach chyba nie wiedzą jak sie powinno jeździć to jeszcze będą za konfidentów robić??!!
Jak może człowieka nie trafiać jak jedzie taki i na skrzyżowaniu rusza wolniej niż samochód z naczepą i 20 tonami ładunku... nie mówiąc jak L-ka zajmuje lewy pas i tamuje ruch bo jedzie z prędkością 40km/h a w Krakowie na tych dwupasmowych drogach jest podwyższona prędkość do 70km/h
widzę że nadciągają ciężkie i dziwne czasy...
Tak dużo jeździ u Ciebie samochodów WORD?
To dopiero szok .
Tak dużo jeździ u Ciebie samochodów WORD?
To dopiero szok .
w Krakowie w okolicach Płaszowa, ul.Nowohuckiej, ul. Lipskiej, ul. Saskiej i okolicach M1 to co drugi z L-ką to jest samochód WORD a wszystkich L jest na prawdę sporo...
I uprzejmie zwracam uwagę, że temat dotyczy WORD i to zapewnie tylko samochodów egzaminacyjnych.
Może jestem w błędzie, ale czy WORD'y prowadzą tez kursy? Czy oni są tylko ośrodkiem egzaminacyjnym?
WORD - Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego . Oni porwadzą tylko egzaminy na wszystkie kategorie , osrodek nauki jazdy wybierasz sobie sam , ja mieszkam koło WORDA i wiem jaki to ból co 2 auto to "elka" i zanim wyjadę na drogę ekspresową to jade 50km/h przez miasto bo jak nie na prawym to na lewym pasie nabije się na elke
Opracujmy własną ustawę w której zobowiążemy lekarzy, by przy porodzie umieszczali w d....ie każdego noworodka mini nadajnik GPS. Dzięki temu nasi kochani stróże prawa będą wiedzieli dokładnie gdzie kto jest i z jaką prędkością się porusza, gdyby tak jeszcze umieścić tam mini głośniczek to oprócz zwykłych fizjologicznych dźwięków d....a mówiła by nam, że właśnie wystawiono nam mandat za przekroczenie prędkości, bądź przejście przez ulecę w niedozwolonym miejscu.
Pomyślcie ile innych zastosowań miałby taki chip W sklepach zamiast kart kredytowych można by było usiąść na czytniku i już kaska z konta poleciała. Gdyby podłączyć jeszcze Ojca Rydzyka można by czuwać nad przyrostem naturalnym. Same superlatywy
Kto jest za ????
_________________ "Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Wystarczy jedna chwila by zgasić je,
Życie choć piękne, tak krótkie jest,
Zrozumiał ten co otarł się o śmierć...."
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: a po co mi... jeżdżę bez :)
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-03-26, 21:01
hmmm no jakby to były tylko pojazdy egzaminacyjne to nie jest tak strasznie - sam jak widzę takie auto to go nie wyprzedzam na chama i nie robie nic co by egzaminowanego stresowało w tej i tak dla niego napiętej sytuacji.
ale jak to mają być kamery na wszystkich L-kach to już przesada. W końcu prowokacja w prawie karnym jest zakazana, a taka L-ka to właśnie nie robi nic innego, tylko swoją zbyt wolną jazdą, staniem na zielonym świetle, jazdą lewym pasem itd itp prowokuje innych kierowców do wyprzedzenia jej
Piotr_Z napisał/a:
W sklepach zamiast kart kredytowych można by było usiąść na czytniku
eee od razu siadać... można sobie kartą między pośladkami przejechać
W Radomiu wszystkie pojazdy egzaminacyjne mają już zamontowane kamery, jest ich cztery skierowane do przodu, do tyłu, na zdającego i na instruktora no i nagrywany jest dźwięk w kabinie.
Ale służą tylko temu aby egzamin był przeprowadzany prawidłowo, żadnych mandatów na podstawie tych nagrań nie słyszałem aby wlepiano.
W sklepach zamiast kart kredytowych można by było usiąść na czytniku i już kaska z konta poleciała. Gdyby podłączyć jeszcze
Pooojechałeś! Nawet Lem i Ziemkiewicz razem wzięci nie brali pod uwagę tego kąta w rozliczeniach płatniczych, snuli domysły na temat zera dodatniego i ujemnego w punktach - a tu masz!, taki pomysł racjonalizatorski Co by nie mówić, po tym tekście jakby jeszcze smutniej niż przed nim...
I uprzejmie zwracam uwagę, że temat dotyczy WORD i to zapewnie tylko samochodów egzaminacyjnych.
Może jestem w błędzie, ale czy WORD'y prowadzą tez kursy? Czy oni są tylko ośrodkiem egzaminacyjnym?
a co to jest jak nie Kraków, wydaje mi się że Kraków to nie tylko okolice Wawelu i aleje.
Kosiar napisał/a:
WORD - Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego . Oni porwadzą tylko egzaminy na wszystkie kategorie , osrodek nauki jazdy wybierasz sobie sam , ja mieszkam koło WORDA i wiem jaki to ból co 2 auto to "elka" i zanim wyjadę na drogę ekspresową to jade 50km/h przez miasto bo jak nie na prawym to na lewym pasie nabije się na elke
mam tak samo... o ile czasem można to przeżyć to większość razy może człowieka trafić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum