Wysłany: 2007-09-21, 06:27 FILMY warte obejrzenia...
A tak mnie naszło na założenie wątku o tym, co obejrzesliśmy i co ewentualnie polecamy innym - i dlaczego.
Zatem zaczne od wczorajszego seansiku. Wczoraj wytrzeszczałem gały na film "RED LINE". I nie mam innego wyjścia, by go nie polecic. Fabuła powiedzmy troche oklepana (ale jest!), aktorzy powiedzmy II sortu, lecz film powinien zobaczyc kazdy milosnik motoryzacji. Takiego nagromadzenia fajnych bryczek nie widzialem w kinie nigdy!!! To nie F&F ze stadem japonskiego plastiku... Tu mamy przeglad od maybachow, przez Cobry czy Mustangi, az po ENZO! Dziesiatki, jesli nie setki! Do tego kapitalne sceny wyscigow ww. autek i ladnie nakrecony odlot i dzwon lambo. Ponadto, jesli ktos lubi dziewczyny w stylu "tuning party" - czyli duze oczka, duze cycusie, minioweczka i nozie do samej ziemi - to tez znajdzie ich w tym filmie mase!!! Ale jesli oczekujecie kina wyzszych lotow - to sobie Red Line odpuscie.
Sprawdzilem tez spidermama z Vivy. Mozna kupic za te cene, ladnie wydany. Ale trzeba uwazac, bo. np terminatora dali w polskiej wersji tylko z lektorem, bez napisow! A lektorowi mowimy stanowcze NIE
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: a po co mi... jeżdżę bez :)
Rocznik: 1993
Wysłany: 2007-09-21, 07:43
A ja odradzam obejrzenie Poslancow, ktorzy leca teraz w kinie. Fabula jest tak oklepana ze od poczatku wiadomo co sie stanie, a do tego wpakowali tam wszystkie znane chwyty hollywoodzkiego horroru, co zreszta wcale nie pomoglo filmowi. W polowie bym zasnal gdyby nie to ze siedzenia w Multikinie nie sa do tego dostosowane Zaluje 13 zl i straconego czasu
Ostatnio w kinie byłem na DEATH PROOF- rewelacyjny film Quentina Tarantiono z bardzo dobrze zagraną rolą przez Kurta Russella, jako smaczek kilka prawdziwych amerykańskich musclecarów
W przyszłym tygodniu ide na KATYŃ i musze jeszcze nadrobić Simpsonów
No i rozpoczałem trzecią serie Prison Break'a dalej warto oglądać, choć miałem małe deja vu to niezmienia to faktu ze jest to jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek powstały.
A tak na codzien to polecam dla miłośników kina kryminalnego CSI: NY, Miami, Las Vegas.
A jesli ktos jeszcze nie widział Władcy Pierscieni to dzisiaj leci o 20 na TVN
A jesli ktos jeszcze nie widział Władcy Pierscieni to dzisiaj leci o 20 na TVN
no wlasnie temat troszke moze i bedzie taki no bo to co komu mozna polecic tak na dobra sprawe wydaje mi sie tez kwestia gustu. Wielu ludzi zachwycalo sie wladca pierscionkow a mnie ten film wogole nie rusza i twierdze ze to chyba po Matrixie 3 najnudniejszy film w dziejach ale innym sie podoba.
Z fimow ktore mi sie podobaly (co prawda nie sa to nowosci) to Negocjator ze wzgledu na swietne dialogi, John Q - placzacym kobietom nie plecam lub z masa chusteczek, bardzo podobal mi sie rowniez z tym samym aktorem aktorem - Deja - Vu, Czlowiek w ogniu.
Teraz z takiego kina lzeszego niedzielnego wszystkie czesci Piratow z Karaibow - jak nigdy idzie obejrzec wszystkie 3 czesci. wszyscy wiedza ze przewaznie kazda nastepna odgrzewana czesc jest gorsza od poprzedniej.
Moze narazie to tyle pozniej zajrze do swojej kolekcji ponad 300 filmow to moze bede powoli opisywal ktory mi sie podobal lub nie
no to ja proponuje "Niekończącą się opowieść" codziennie nowy odcinek, połączenie komedia-horror-dramat-przyrodniczy-akcja, nadawany codziennie o 19:30 TVP1
Ostatnio zmieniony przez phantom71 2007-09-21, 09:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-09-21, 14:04 Re: FILMY warte obejrzenia...
adasco napisał/a:
A tak mnie naszło na założenie wątku o tym, co obejrzesliśmy i co ewentualnie polecamy innym - i dlaczego.
Zatem zaczne od wczorajszego seansiku. Wczoraj wytrzeszczałem gały na film "RED LINE". I nie mam innego wyjścia, by go nie polecic. Fabuła powiedzmy troche oklepana (ale jest!), aktorzy powiedzmy II sortu, lecz film powinien zobaczyc kazdy milosnik motoryzacji. Takiego nagromadzenia fajnych bryczek nie widzialem w kinie nigdy!!! To nie F&F ze stadem japonskiego plastiku... Tu mamy przeglad od maybachow, przez Cobry czy Mustangi, az po ENZO! Dziesiatki, jesli nie setki! Do tego kapitalne sceny wyscigow ww. autek i ladnie nakrecony odlot i dzwon lambo. Ponadto, jesli ktos lubi dziewczyny w stylu "tuning party" - czyli duze oczka, duze cycusie, minioweczka i nozie do samej ziemi - to tez znajdzie ich w tym filmie mase!!! Ale jesli oczekujecie kina wyzszych lotow - to sobie Red Line odpuscie.
Sprawdzilem tez spidermama z Vivy. Mozna kupic za te cene, ladnie wydany. Ale trzeba uwazac, bo. np terminatora dali w polskiej wersji tylko z lektorem, bez napisow! A lektorowi mowimy stanowcze NIE
A ja nie poelcam tego filmu, bo gorszej chały to w życiu nie widziałem. Jeśli wyścigi w tym filmie są kapitalne to ja się nie znam chyba. Przykładowo koleś jedzie Diablo i włącza NOS, a auto się zaczyna rozpadać Nie no świetnie po prostu
Nie wiem jak Wy,ale ja szykuję się dzisiaj na premierę w HBO pt. "HOSTEL".Kocham dobre horrory,a ten ponoć dobry.
A jeżeli chodzi o furki to bardzo podobało mi sie "60 sekund" z Nicolasem C.
hehe też max lubię ten film tyle że głownie z powodu Angeliny J.
mnie się ten film podoba również z powodu Angeliny ale także z powodu zajeb.... dzwięku z Mustanga.Moment kiedy go Nicolas kradnie i odpala jest boski,pózniej jest tez piękny dzwięk jak mu gaśnie i słychać dżwięk zaworów.
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
Wysłany: 2007-09-21, 17:16 Re: FILMY warte obejrzenia...
BartekL napisał/a:
Przykładowo koleś jedzie Diablo i włącza NOS, a auto się zaczyna rozpadać Nie no świetnie po prostu
przykladowo, to auto rozpada sie nie wskutek NOSU, a kopa, jakiego dostalo. I raczej nie tyle rozpada sie, co podrywa przod do gory.
A co do chaly..... to widocznie mam poprzeczke duuzo nizej. Bo widzialem znacznie, znacznie gorsze filmy!
a'propos. Jesli ktos lubi Hanksa, to widzialem zwiastuny "cast Away" na TVN na jutro. Co prawda z lektorem film sporo straci, ale takze polecam.
A skoro przy Hanksie jestesmy - to warto zobaczyc dowolny jego film (moze oprocz "Big" ). Jak dla mnie, facio jest genialny, szczegolnie w produkcjach ostatnich lat, jak np. "Terminal" czy "catch me...". Co prawda ma staly i ograny repertuar min i gestow - jednak dziwnym trafem obsadzany jest w swietnych rolach, jakby pod niego tworzonych.
w końcu kącik dla mnie. to oto krótka recenzja na co nie warto iśc do kina, ale warto ściągnąć
Simpsonowie - świetna bajka, niezłe dialogi i odwołania do władzy itp. nawet jak ktoś nie ogldał serialu nie będzie sie nudził
Posłańcy - nuuuudy
Niepokój - świetny film, niezły klimat. thriller dla każdego. troszke wolno się rozkręca
Mr Brooks - ciekawa rola K. Costnera. thriller warty obejrzenia
Strzelec - świetna sensacja o snajperze, wyszło już na DVD więc nie czekajcie!
Ultimatum Bourn'a - kolejny majstersztyk i świetne ukoronowanie trylogi! fani filmów sensacyjnych sie nie zawiodą
Droga bez powrotu 2 - sieczka, podobnie jak pierwsza cześć. dla fanów Teksańskiej Masakry...
Ivisible / Niewidzialny - chłopak zostaje zamordowany, ale na zajutrz wraca do szkoły. z tym że nikt go nie widzi. od tej pory musi naprowadzić policje na sprawców morderstwa. Nawet niezły filmik, ale nic głębokiego
Inwazja - Nicole Kidman kontra obcy. Film przypomina kultowe "Oni tu są". Film ciekawy, ale troche zabrakło rozmachu
War - typowa sensacja i kopanie tyłków, aczkolwiek ciekawa fabuła i świetne zakończenie. w rolach głównych Jason Statham (transporter) i Jet Li
Wykolejony - dramat przechodzący w thriller. film co prawda z 2004 ale spokojnie można na DVD obejrzeć. świetna obsada - Clove Owen + Jenifer Aniston, a w tle RZA i Xzibit
ponad to polecam 3 sezon Skazanego na Śmierć i drugi Herosów
może nie jakis fan, ale szanuje ich twórczość. zwłaszcza RZA, który jest świetnym kompozytorem muzyki w filmach (m.in Kill Bill, Blade 3, Miami Vice) no i rzecz jasna lider Wu Tang Clanu, klasyki hip hopu
DDEvil - szukaj po torrentach, na dzień dzisiejszy wyszły 4 odcinki Skazanego i 3 Herosów. Udostępniane są zawsze już w pon/wtorek w nocy, napisy są we wtorek popołudniu
co do filmów:
13:10 do Yumy - Crowe i Bale w westernie, film ciekawy i wciągający, zwłaszcza końcówka
Człowiek roku - jak komik startuje na prezydenta USA. ot taka komedia na czasie. polecam
Planet Terror - nikt nie robi tak fajnych filmów jak R.Rodriguez (Od Zmierzchu do świtu, Desperado, Oni). film to totalna rozpierducha z setkami litrów krwi, flaków i innych świństw. Typowy horror klasy B POLECAM, ale tylko fanom gatunku
Scoop - lekka i przyjemna komedyjka Woodego Allena.
_________________ *** GET Q4 OR DIE TRYIN ***
Ostatnio zmieniony przez bobryt 2007-10-13, 00:09, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum