Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
FILMY warte obejrzenia...
Autor Wiadomość
adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2,0
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-09-21, 06:27   FILMY warte obejrzenia...

A tak mnie naszło na założenie wątku o tym, co obejrzesliśmy i co ewentualnie polecamy innym - i dlaczego.

Zatem zaczne od wczorajszego seansiku. Wczoraj wytrzeszczałem gały na film "RED LINE". I nie mam innego wyjścia, by go nie polecic. Fabuła powiedzmy troche oklepana (ale jest!), aktorzy powiedzmy II sortu, lecz film powinien zobaczyc kazdy milosnik motoryzacji. Takiego nagromadzenia fajnych bryczek nie widzialem w kinie nigdy!!! To nie F&F ze stadem japonskiego plastiku... Tu mamy przeglad od maybachow, przez Cobry czy Mustangi, az po ENZO! Dziesiatki, jesli nie setki! Do tego kapitalne sceny wyscigow ww. autek i ladnie nakrecony odlot i dzwon lambo. Ponadto, jesli ktos lubi dziewczyny w stylu "tuning party" - czyli duze oczka, duze cycusie, minioweczka i nozie do samej ziemi - to tez znajdzie ich w tym filmie mase!!! Ale jesli oczekujecie kina wyzszych lotow - to sobie Red Line odpuscie.

Sprawdzilem tez spidermama z Vivy. Mozna kupic za te cene, ladnie wydany. Ale trzeba uwazac, bo. np terminatora dali w polskiej wersji tylko z lektorem, bez napisow! A lektorowi mowimy stanowcze NIE :)

Rosik 
Romeo

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: a po co mi... jeżdżę bez :)
Rocznik: 1993
Wysłany: 2007-09-21, 07:43   

A ja odradzam obejrzenie Poslancow, ktorzy leca teraz w kinie. Fabula jest tak oklepana ze od poczatku wiadomo co sie stanie, a do tego wpakowali tam wszystkie znane chwyty hollywoodzkiego horroru, co zreszta wcale nie pomoglo filmowi. W polowie bym zasnal gdyby nie to ze siedzenia w Multikinie nie sa do tego dostosowane :evil: Zaluje 13 zl i straconego czasu :evil:

Nowych forumowiczów regionu zach.-pom. zapraszamy do naszego działu:
http://www.forum.alfaholi...orskie-vf31.htm

Paweł156 
Romeo

Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 1999
Wysłany: 2007-09-21, 07:57   

Ostatnio w kinie byłem na DEATH PROOF- rewelacyjny film Quentina Tarantiono z bardzo dobrze zagraną rolą przez Kurta Russella, jako smaczek kilka prawdziwych amerykańskich musclecarów :twisted:
W przyszłym tygodniu ide na KATYŃ i musze jeszcze nadrobić Simpsonów :mrgreen:

No i rozpoczałem trzecią serie Prison Break'a dalej warto oglądać, choć miałem małe deja vu to niezmienia to faktu ze jest to jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek powstały.

A tak na codzien to polecam dla miłośników kina kryminalnego CSI: NY, Miami, Las Vegas.
A jesli ktos jeszcze nie widział Władcy Pierscieni to dzisiaj leci o 20 na TVN :)

DDEvil 
Romeo

Silnik: 2,4 JTD
Rocznik: 2003
Wysłany: 2007-09-21, 08:18   

Paweł156 napisał/a:
A jesli ktos jeszcze nie widział Władcy Pierscieni to dzisiaj leci o 20 na TVN

no wlasnie temat troszke moze i bedzie taki no ;// bo to co komu mozna polecic tak na dobra sprawe wydaje mi sie tez kwestia gustu. Wielu ludzi zachwycalo sie wladca pierscionkow a mnie ten film wogole nie rusza i twierdze ze to chyba po Matrixie 3 najnudniejszy film w dziejach ale innym sie podoba.
Z fimow ktore mi sie podobaly (co prawda nie sa to nowosci) to Negocjator ze wzgledu na swietne dialogi, John Q - placzacym kobietom nie plecam :mrgreen: lub z masa chusteczek, bardzo podobal mi sie rowniez z tym samym aktorem aktorem - Deja - Vu, Czlowiek w ogniu.
Teraz z takiego kina lzeszego niedzielnego wszystkie czesci Piratow z Karaibow - jak nigdy idzie obejrzec wszystkie 3 czesci. wszyscy wiedza ze przewaznie kazda nastepna odgrzewana czesc jest gorsza od poprzedniej.
Moze narazie to tyle pozniej zajrze do swojej kolekcji ponad 300 filmow to moze bede powoli opisywal ktory mi sie podobal lub nie :D

phantom71 
Romeo
Top Sprzedawca

Silnik: 1.8 TS
Wysłany: 2007-09-21, 09:32   

no to ja proponuje "Niekończącą się opowieść" codziennie nowy odcinek, połączenie komedia-horror-dramat-przyrodniczy-akcja, nadawany codziennie o 19:30 TVP1

:P

Ostatnio zmieniony przez phantom71 2007-09-21, 09:33, w całości zmieniany 1 raz  

DDEvil 
Romeo

Wysłany: 2007-09-21, 09:50   

phantom71 napisał/a:
nadawany codziennie o 19:30 TVP1

To ja chyba wole cyrk o tym samym tytule tyle ze o 19:00 w masonskiej telewizji :mrgreen:

BartekL 
Pirat drogowy

Silnik: 3.2 V6
Rocznik: 2002
Wysłany: 2007-09-21, 14:04   Re: FILMY warte obejrzenia...

adasco napisał/a:
A tak mnie naszło na założenie wątku o tym, co obejrzesliśmy i co ewentualnie polecamy innym - i dlaczego.

Zatem zaczne od wczorajszego seansiku. Wczoraj wytrzeszczałem gały na film "RED LINE". I nie mam innego wyjścia, by go nie polecic. Fabuła powiedzmy troche oklepana (ale jest!), aktorzy powiedzmy II sortu, lecz film powinien zobaczyc kazdy milosnik motoryzacji. Takiego nagromadzenia fajnych bryczek nie widzialem w kinie nigdy!!! To nie F&F ze stadem japonskiego plastiku... Tu mamy przeglad od maybachow, przez Cobry czy Mustangi, az po ENZO! Dziesiatki, jesli nie setki! Do tego kapitalne sceny wyscigow ww. autek i ladnie nakrecony odlot i dzwon lambo. Ponadto, jesli ktos lubi dziewczyny w stylu "tuning party" - czyli duze oczka, duze cycusie, minioweczka i nozie do samej ziemi - to tez znajdzie ich w tym filmie mase!!! Ale jesli oczekujecie kina wyzszych lotow - to sobie Red Line odpuscie.

Sprawdzilem tez spidermama z Vivy. Mozna kupic za te cene, ladnie wydany. Ale trzeba uwazac, bo. np terminatora dali w polskiej wersji tylko z lektorem, bez napisow! A lektorowi mowimy stanowcze NIE :)

A ja nie poelcam tego filmu, bo gorszej chały to w życiu nie widziałem. Jeśli wyścigi w tym filmie są kapitalne to ja się nie znam chyba. Przykładowo koleś jedzie Diablo i włącza NOS, a auto się zaczyna rozpadać :mrgreen: :mrgreen: Nie no świetnie po prostu :mrgreen:

www.forzaitalia.pl
http://www.motobart.carbonmade.com
http://bl.rdnet.waw.pl/

grzelutek 
Romeo

Silnik: 2.0 TS 16v
Rocznik: 1996
Wysłany: 2007-09-21, 14:10   

Nie wiem jak Wy,ale ja szykuję się dzisiaj na premierę w HBO pt. "HOSTEL".Kocham dobre horrory,a ten ponoć dobry.
A jeżeli chodzi o furki to bardzo podobało mi sie "60 sekund" z Nicolasem C.

Gość witam i pozdrawiam.

Garos 
Romeo
Rosso proteo

Model: Alfa Romeo 166
Wysłany: 2007-09-21, 16:21   

marcins737 napisał/a:
hehe też max lubię ten film tyle że głownie z powodu Angeliny J.

mnie się ten film podoba również z powodu Angeliny ale także z powodu zajeb.... dzwięku z Mustanga.Moment kiedy go Nicolas kradnie i odpala jest boski,pózniej jest tez piękny dzwięk jak mu gaśnie i słychać dżwięk zaworów.

AR 166 2.4 JTD :-D
http://www.polskajazda.pl...Romeo/166/33883

www.alfisti.tnb.pl

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Wysłany: 2007-09-21, 17:16   Re: FILMY warte obejrzenia...

BartekL napisał/a:
Przykładowo koleś jedzie Diablo i włącza NOS, a auto się zaczyna rozpadać :mrgreen: :mrgreen: Nie no świetnie po prostu :mrgreen:

przykladowo, to auto rozpada sie nie wskutek NOSU, a kopa, jakiego dostalo. I raczej nie tyle rozpada sie, co podrywa przod do gory.
A co do chaly..... to widocznie mam poprzeczke duuzo nizej. Bo widzialem znacznie, znacznie gorsze filmy! 8)))

Garos 
Romeo
Rosso proteo

Model: Alfa Romeo 166
Wysłany: 2007-09-21, 17:42   

marcins737 napisał/a:
Garos - pamiętasz białe Grande Punto ? - to właśnie Pana Witka

Oczywiście iż pamiętam.P.Witek nie żyje ??????? Napisz na pw co się stało.

AR 166 2.4 JTD :-D
http://www.polskajazda.pl...Romeo/166/33883

www.alfisti.tnb.pl

DDEvil 
Romeo

Wysłany: 2007-09-23, 21:40   

a przypomnialy mi sie jeszcze 2 tytuly warte obejrzenia
Pan zycia i smierci
Ostatni krol Szkocji

Yoopi 
Pirat drogowy
www.ti-amo.net.pl

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.4 BOXER
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-09-26, 21:58   

...a tak swoja droga czy mozna by nie robic off-topa :?: ...bo zaczne dawac ostrzezenia :evil:

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Wysłany: 2007-09-26, 23:30   

DDEvil napisał/a:

Ostatni krol Szkocji

ooo tak!
genialny film, genialny Forest....

a'propos. Jesli ktos lubi Hanksa, to widzialem zwiastuny "cast Away" na TVN na jutro. Co prawda z lektorem film sporo straci, ale takze polecam.
A skoro przy Hanksie jestesmy - to warto zobaczyc dowolny jego film (moze oprocz "Big" :D ). Jak dla mnie, facio jest genialny, szczegolnie w produkcjach ostatnich lat, jak np. "Terminal" czy "catch me...". Co prawda ma staly i ograny repertuar min i gestow - jednak dziwnym trafem obsadzany jest w swietnych rolach, jakby pod niego tworzonych.

alfasound_mania 
Romeo
Pilot

Silnik: 1.8 TS 8v/Alfa ROmeo 145 1.7 Boxer 16v
Wysłany: 2007-09-27, 09:18   

Film godny polecenia z całą pewnością Ostatni MOhikanin piękny film piękna muzyka ...bajka jeden z moich ulubionych

bobryt 
Redaktor

Silnik: 2.0 TS blu armonico
Wysłany: 2007-09-27, 11:52   

w końcu kącik dla mnie. to oto krótka recenzja na co nie warto iśc do kina, ale warto ściągnąć :D

Simpsonowie - świetna bajka, niezłe dialogi i odwołania do władzy itp. nawet jak ktoś nie ogldał serialu nie będzie sie nudził :)

Posłańcy - nuuuudy

Niepokój - świetny film, niezły klimat. thriller dla każdego. troszke wolno się rozkręca

Mr Brooks - ciekawa rola K. Costnera. thriller warty obejrzenia ;)

Strzelec - świetna sensacja o snajperze, wyszło już na DVD więc nie czekajcie! ;)

Ultimatum Bourn'a - kolejny majstersztyk i świetne ukoronowanie trylogi! fani filmów sensacyjnych sie nie zawiodą

Droga bez powrotu 2 - sieczka, podobnie jak pierwsza cześć. dla fanów Teksańskiej Masakry... :D

Ivisible / Niewidzialny - chłopak zostaje zamordowany, ale na zajutrz wraca do szkoły. z tym że nikt go nie widzi. od tej pory musi naprowadzić policje na sprawców morderstwa. Nawet niezły filmik, ale nic głębokiego

Inwazja - Nicole Kidman kontra obcy. Film przypomina kultowe "Oni tu są". Film ciekawy, ale troche zabrakło rozmachu

War - typowa sensacja i kopanie tyłków, aczkolwiek ciekawa fabuła i świetne zakończenie. w rolach głównych Jason Statham (transporter) i Jet Li

Wykolejony - dramat przechodzący w thriller. film co prawda z 2004 ale spokojnie można na DVD obejrzeć. świetna obsada - Clove Owen + Jenifer Aniston, a w tle RZA i Xzibit ;)

ponad to polecam 3 sezon Skazanego na Śmierć i drugi Herosów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Olowek 
Ogier

Silnik: 2.0 TS
Wysłany: 2007-09-27, 14:47   

bobryt napisał/a:
a w tle RZA i Xzibit

Czyżby fan :?: :!:

Lesio 
Romeo

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1.4 TS
Ostrzeżeń:
 3/10/15
Wysłany: 2007-09-27, 21:53   

36 Quai des Orfevres (Nabrzeże Jubilerów). tu głowni bohaterzy jezdza Alfa GT.

DDEvil 
Romeo

Wysłany: 2007-09-28, 07:51   

Kurde wlasnie nigdzie nie umiem znalezc drugiego sezonu Herosow a o Skazanego 3 sezon nie latwo u mnie Bobryt skad wytrzasnales Herosow ?

bobryt 
Redaktor

Silnik: 2.0 TS blu armonico
Wysłany: 2007-10-13, 00:08   

Olowek napisał/a:
bobryt napisał/a:
a w tle RZA i Xzibit

Czyżby fan :?: :!:

może nie jakis fan, ale szanuje ich twórczość. zwłaszcza RZA, który jest świetnym kompozytorem muzyki w filmach (m.in Kill Bill, Blade 3, Miami Vice) no i rzecz jasna lider Wu Tang Clanu, klasyki hip hopu

DDEvil - szukaj po torrentach, na dzień dzisiejszy wyszły 4 odcinki Skazanego i 3 Herosów. Udostępniane są zawsze już w pon/wtorek w nocy, napisy są we wtorek popołudniu ;)

co do filmów:

13:10 do Yumy - Crowe i Bale w westernie, film ciekawy i wciągający, zwłaszcza końcówka

Człowiek roku - jak komik startuje na prezydenta USA. ot taka komedia na czasie. polecam :)

Planet Terror - nikt nie robi tak fajnych filmów jak R.Rodriguez (Od Zmierzchu do świtu, Desperado, Oni). film to totalna rozpierducha z setkami litrów krwi, flaków i innych świństw. Typowy horror klasy B :D POLECAM, ale tylko fanom gatunku ;)

Scoop - lekka i przyjemna komedyjka Woodego Allena.
Ostatnio zmieniony przez bobryt 2007-10-13, 00:09, w całości zmieniany 1 raz  

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu