no tak, ale stawianie ograniczenia do 50km/h na 3 pasmowej jezdni, na prostym odcinku ponieważ są na niej wyboje, nie sprawia że nasze drogi robią się bezpieczne
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.0 TS 16V
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-03-04, 14:09
bobryt napisał/a:
wystarczy wyprzedzać przed zakrętem, na przejściu, czy na "trzeciego", śmignąć na czerwonym świetle, wymusić przy wyjeżdżaniu na ruchliwą droge. NIGDY NIC NIE ZROBILISCIE Z TYCH RZECZY??? zrobiliście?
Nie! Przy mysli o każdej z tych rzeczy jeży mi się włos na głowie.
Natomiast tak - prędkość przekraczam, ale... Pierwszą myślą po tym wypadku było - "nie mogli pojechać np. na Siekierkowską???"
Wiem - to złe respektować przepisy wybiórczo.
Natomiast taka prędkość w tamtym miejscu nie przyszłaby mi do głowy. I nie przychodziła, kiedy jeździłem dosyć szybkim autem. Od tego miałem właśnie puste 4+4 pasy na Siekierkowskim. I tylko sam w aucie! Choć wiem - to też TAKIE SAMO łamanie przepisów. Z tym, że tam nie ma pieszych, etc. Moja sprawa - zabiję się i tyle. Nie wolno mi zabierać kogoś ze sobą... Oczywiście nie mówię o przypadkach, na które nie mam wpływu, wioząc kogoś. Mówię o pałowaniu w opór.
Redaktora Zabiegi bardzo, bardzo szkoda [']
I dla mnie nie ma wybiórczej odpowiedzialności - kara dla kierowcy musi być.
Poza wszystkim jakość drogi w tamtym miejscu woła o pomstę do nieba (ale tego, co się stało, nie usprawiedliwia).
_________________ Pozdrówki
Przemek_Docent
Alfa - there's no better way to drive i ani troche mniej
Ostatnio zmieniony przez Przemek_Docent 2008-03-04, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem o co tu spór, ewidentnie wina kierowcy. To ze miał super fure nie znaczy ze se mógł szaleć.
Droga kiepska fakt, ale właśnie temu dano tam ograniczenie,zeby nie było takich sytuacji. Tak jak kolega wyżej pisał, mógł pojechać na pewniejszą drogę. Nie wierze ze nie jeździł nigdy ta trasa i nie wiedział o tym uskoku.
To że jest znana osoba nie usprawiedliwia, i tylko każdy piszczy że jaki on biedny i takie tam.
Żebym to ja tak siekna to było by tylko no i o jednego idiote mniej, dobrze tak i takie tam a ze on znany to już każdy ubolewa i szuka winny wszędzie ale nie w kierowcy.
Bardzo szkoda tylko że zginął pasażer, choć i on nie był napewno bez winy.
A Zientarski powinien odpowiedzieć za to tak jak sie należy
_________________ AR 33 1,3 - była
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 8v - była
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie
A ja mam dosyć tego, że służby drogowe NAS mają głeboko w dupie, stawiają znak i idą do domu. JEśli nie mamy o tym mówić przy wypadku to kiedy? Służby zwalają 100% winy na kierowcę każdego- nie mówię już o przypadku z Ferrari- bo oni postawili znak i mają czyste sumienia. Przez taką logikę to dojdzie do tego, że w całym kraju będzie jedno wielkie ograniczenie do 30 bo nawierzchnia do bani, a na autrostradzie będzie 50- bo uskok sie robi.
Ale przez Euro 2012 mam nadzieję że sytuacja ulegnie poprawie.
Co do wyzywania kierwców od debili i idiotów bo ich poniosło to ja nawet nie wiem skąd się to wzięło- chyba stąd że w Polsce rzadko kto ma do kogoś obcego szacunek. Poniosło? Trudno jego sprawa i on za to będzie karany, ja przez to nie oglądam Uwaga Pirat bo wpienia mnie takie epitetowanie.
A tak abstrachując- mam w szkole kolesia który szczycił się tym że jeździł bokami po drogach publicznych, chwalił się ze wyprzedzał zatoczkami dla autobusów i jaki to on nie men, że po mieście jeździ bardzo szybko, a Zientarskiego to on pierwszy zaczął rugać.
Załóżmy że droga była wspaniała i stało by tam ograniczenie do 60km/h(na tyle by przepisy pozwoliły) , taki Zientarski w tym momęcie leci sobie 300km/h bo co mu tam, po tej samej drodze jedzie ktoś inny może to być wasza rodzina, z jakiegoś powodu uderza w drugi samochód i co ??
Miło nie jest nawet gdyby tamta osoba jechał w tym samym kierunku, wiec moim zdaniem nie ma tu co zwalać na drogę. W tym momęcie właśnie zła nawierzchnia może uratowała niczemu niewinne osoby w które potem równie dobrze mógł uderzyć.
Ale wcale nie wyklucza to tego o czym wspomniałeś, że nasze drogi są do dupy i strach po nich jeździć. Nasze drogi również wiele osób zabiły, ale co do Zientarskiego to tylko i wyłącznie jego wina.
Tez czekam w końcu na ten cud jak zaczną sie starać o to żeby polacy mieli po czym jeździć bo w chwili obecnej to nasze kasa w błoto idzie.
AR 33 1,7 8v - była
Załóżmy że droga była wspaniała i stało by tam ograniczenie do 60km/h(na tyle by przepisy pozwoliły) , taki Zientarski w tym momęcie leci sobie 300km/h bo co mu tam, po tej samej drodze jedzie ktoś inny może to być wasza rodzina, z jakiegoś powodu uderza w drugi samochód i co ??
Odbiegając od sprawy- taka dygresja. Ludzie - znaczna większość mówi że "TIRy" to śmierć na drodze- z tym, że w święta i w długie weekendy, gdy jest ogólny zakaz jazdy dla ciężarówek, wypadków jest więcej. Skąd się to bierze? Moim zdaniem dzięki ciężarówkom jest okazja, żeby ktoś jadący ze znaczną prędkością mógł wyhamować i aby jego mózg chwilę odsapnął od koncentracji jaka jest przy prędkościach powyżej 140 km/h- bo w zasadzie wiele aut osobowych jeździ po drogach z tą prędkością.
Sprawa samego wypadku Zientarskiego- sam wypadek i prędkość mnie tak nie bulwersują- starczy spojrzeć co się dzieje na naszych drogach. Dużo aut na wypasie jeździ po naszych drogach w okolicy 200 km/h, dlatego utrzymuję moje zdanie. Facet miał pecha, tak samo jak ci co jeżdżą 200 km/h mieli szczęście że nikt nie wyjechał z podporządkowanej pod koła, bo przy tej prędkości auto pojawia się w ciągu sekundy mimo, że przed chwilą było punktem z włączonymi światłami.
Odbiegając od sprawy- taka dygresja. Ludzie - znaczna większość mówi że "TIRy" to śmierć na drodze- z tym, że w święta i w długie weekendy, gdy jest ogólny zakaz jazdy dla ciężarówek, wypadków jest więcej. Skąd się to bierze? Moim zdaniem dzięki ciężarówkom jest okazja, żeby ktoś jadący ze znaczną prędkością mógł wyhamować i aby jego mózg chwilę odsapnął od koncentracji jaka jest przy prędkościach powyżej 140 km/h- bo w zasadzie wiele aut osobowych jeździ po drogach z tą prędkością.
Sprawa samego wypadku Zientarskiego- sam wypadek i prędkość mnie tak nie bulwersują- starczy spojrzeć co się dzieje na naszych drogach. Dużo aut na wypasie jeździ po naszych drogach w okolicy 200 km/h, dlatego utrzymuję moje zdanie. Facet miał pecha, tak samo jak ci co jeżdżą 200 km/h mieli szczęście że nikt nie wyjechał z podporządkowanej pod koła, bo przy tej prędkości auto pojawia się w ciągu sekundy mimo, że przed chwilą było punktem z włączonymi światłami.[/quote]
Dokładnie tak jest, ze tiry przyblokowują takie osoby, co wiekszość tirów nawet na CB miedzy sobą przekazują że taki o to kierowca leci jak zabicie i go blokują, wiem poniewaz śmigałem tirami jako pasażer z bratem dla towarzystwa i często były takie sytuacje.
Powiem też że i ja często śmigam na trasie powyżej 140, jeden miał szczęście drugi pecha ale wina jest prosta przy takich sytuacjach. Mnie tylko wk...ia to że Zientara tak bronia a jest ewidentnie winny.
Mnie, ciebie, kogos innego przecietnego by tak nie bronili tylko udupili na maxa.
AR 33 1,7 8v - była
Powiem też że i ja często śmigam na trasie powyżej 140, jeden miał szczęście drugi pecha ale wina jest prosta przy takich sytuacjach. Mnie tylko wkurwia to że Zientara tak bronia a jest ewidentnie winny.
Mnie, ciebie, kogos innego przecietnego by tak nie bronili tylko udupili na maxa.
Podobnie było z pływaczką. "jaka ona biedna", a ci sami ludzie komentowali inny wypadek i było "co za idiota". Cóż taka mentalność, w USA bogaci i sławni dostają normalne wyroki i nikt sie nad nimi nie lituje, a nawet bardziej się ich chyba ruga.
z punktu prawnego ok miał zakaz jeżdżenia i miał zrobić tylko fotki , ale wątpię aby ktoś z was mając na podjeździe ferrari i w domku kluczyki i papiery do niego chodź trochę nie chciałby sie tym potworem mocy przejechać
ale wątpię aby ktoś z was mając na podjeździe ferrari i w domku kluczyki i papiery do niego chodź trochę nie chciałby sie tym potworem mocy przejechać
dobrze gada Ja bym sie skusil
A kto by się nie skusił??? Chyba facet zwany "babą". Każdy mężczyzna ma w sobie coś z dziecka, a jak taka zabawka jest dostępna to "ło matko" .
Ja bym nie miał tak silnej woli żeby nie wsiaść i kawałka się nie przejechać, musiałbym chyba flachę z gwinta walnąć żeby dać sobie spokój .
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: a po co mi... jeżdżę bez :)
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-03-26, 23:26
Hehehe cytat dnia:
Paweł Szymański (właściciel pięknego Ferrari, które niestety spłonęło, a nie miało AC bo zaufał koledze który obiecał że nie będzie nim jezdził, ani pop..dalał 200 km/h przez Warszawę) "zaznacza jednak, że w tej chwili najważniejsze jest jednak zdrowie kolegi. - Na resztę przyjdzie jeszcze czas - dodaje."
Jakbym był Zientarskim to bym poważnie się bał tej "reszty".
Zresztą wyobraźcie sobie że zostawiacie u kumpla na podjeździe swoją Bellę, a potem dowiadujecie się że on ją skasował...
ale wątpię aby ktoś z was mając na podjeździe ferrari i w domku kluczyki i papiery do niego chodź trochę nie chciałby sie tym potworem mocy przejechać
dobrze gada Ja bym sie skusil
A kto by się nie skusił??? Chyba facet zwany "babą". Każdy mężczyzna ma w sobie coś z dziecka, a jak taka zabawka jest dostępna to "ło matko" .
Ja bym nie miał tak silnej woli żeby nie wsiaść i kawałka się nie przejechać, musiałbym chyba flachę z gwinta walnąć żeby dać sobie spokój .
ja bym się nie skusił... nie jestem facetem zwanym babą tylko jestem uczciwy:!:
Kolega mu zaufał bo obiecał że nie będzie jeździł, ubezpieczył by samochód i na pewno dał by mu usiąść za kierownicą i się przejechać a Zientarski po prostu samochód ukradł, tylko to trochę inna kradzież bo ze swojego podwórka ale mimo wszystko kradzież:!: Koleś zachował się jak nastolatek i to po ćpaniu albo wypiciu alkoholu, który kradnie samochód ojca bo ten jest w pracy akurat. A co więcej było już w historii wiele takich właśnie przypadków gdy to podczas takiej kradzieży staje sie taki wypadek. Wybaczcie ale jak dla mnie on jest winny i nikt inny!! Nie ważne jakie tam wstawili znaki ważne ze je wstawili dla bezpieczeństwa, wg. mnie co są winni drogowcy? Mają ze swojej pensji łatać drogi? Robią to na co dostają pieniądze.
Tutaj ewidentnie jest wina kierowcy, wina innych by była jak by jechał 50km/h i urwal na tym wyboju kolo a w konsekwencji zginął.
fiergloo napisał/a:
Podobnie było z pływaczką. "jaka ona biedna", a ci sami ludzie komentowali inny wypadek i było "co za idiota". Cóż taka mentalność, w USA bogaci i sławni dostają normalne wyroki i nikt sie nad nimi nie lituje, a nawet bardziej się ich chyba ruga.
Święte słowa u nas powinno byś tak samo. Tylko my żyjemy w jakimś dziwnym kraju gdzie znana osoba ma przyzwolenie na szybką jazdę, na czyny ogółowi zabronione itd. jak się rzuci hasło że Zientarski miał wypadek, że Jędrzejczak miała wypadek to padają słowa, jaka szkoda, przykro, jaka/i biedna/y itd. a jak ktoś ze zwykłych śmiertelników by miał taki wypadek to pada jedno słowo idiota... wielka szkoda
Przecież nikt nie napisał że jest gość jest niewinny, jest jak najbardziej winny zaistniałej sytuacji. Przegiął pałe i to ostro.
Piszesz że kradzież, a słyszałeś jak ze sobą rozmawiali, masz nagrane że kategorycznie zabronił mu się przejechać choćby po bułkę do sklepu? Możemy sobie tak teraz gdybać, bo gdybym ja był właścicielem tego samochodu a ktoś chciałby zrobić zdjęcia, to przyjechałbym na umówioną godzinę i niech sobie strzela fotki, a nie zostawiałbym gościowi fury na niewiadomo ile (szczególnie że nie jest ubezpieczona).
Moim zdaniem wszyscy zachowali się jak gówniarze.
Niestety ludzie popełniają błędy, jedni mniejsze inni większe i po to jest prawo aby odpowiednio do wielkości popełnionych błedów odpowiadać za nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum