Łodzianie moze wiecie cos na temat tej niuni. Bardzo mi sie podoba. Opis jest niezły. Troche tylko zaintrygował mnie udokumentowany przebieg 109 tys a dalej napisane ze nowy silnik z przebiegiem 30 tys.
firme znam, o malo nie kupilem u nich kappy
Firma jako taka wyglada przyzwoicie. Zwoza autka, przegladzik, czyszczenie i na sprzedaz.
Fajne jest to, zde kupuje auto czysciutkie, ze zmienionym rozrzadem i wszystkim innym, co szwankowalo. Czyli pewniaka. O ile pamietam, to chyba nawet jakas gwarancje daja.
Prezes [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-27, 20:11
Witam wszystkich ...
Czas jest najwyższy aby zalogować się na tym forum.
Na temat tego auta mam chyba najwięcej do powiedzenia
Samochód został zakupiony z uszkodzonym silnikiem. Po rozebraniu diagnoza – pęknięta uszczelka głowicy spowodowała wyciek płynu chłodzącego do oleju. Efekt – zatarty tłok w cylindrze.
W związku z tym , ze wał i korbowody pozostały nie tknięte zdecydowaliśmy się na gruntowny remont silnika.
Blok silnika został przeszlifowany pod nowe tłoki. Wał sprawdzony pod względem geometrii i owalizacji czopów , sprawdzone pionowanie korbowodów.
Wymieniliśmy :
Komplet tłoków wraz z pierścieniami – nowe
Komplet panewek wraz z pierścieniem dystansującym – nowe nominalne
Pompę olejową – nowa
Pompę wodną - nowa
Komplet uszczelek silnika wraz z uszczelniaczami i brokami .
Kompletny rozrząd wraz z rozrządem wyważania
Komplet świec zapłonowych
Biorąc pod uwagę , ze wszystkie elementy pracujące zostały wymienione na nowe a wał nie był szlifowany mogę przyjąć ze silnik miał praktycznie zerowy przebieg.
W tej chwili silnik ma przejechane 3200 km od remontu wiec w wolnej chwili zrobimy pierwszą wymianę oleju.
Tyle tytułem wyjaśnienia.
Pozdrawiam wszystkich miłośników włoskiej motoryzacji.
Łodzianie moze wiecie cos na temat tej niuni. Bardzo mi sie podoba. Opis jest niezły. Troche tylko zaintrygował mnie udokumentowany przebieg 109 tys a dalej napisane ze nowy silnik z przebiegiem 30 tys.
Moze znacie ta AR
Znamy, znamy Dziwnym trafem moja też pochodzi z tego źródła (w sumie to już 3 samochód od kolegów z LT) i złego słowa nie powiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum