Wysłany: 2007-06-15, 11:05 Czy posiadacie RADIA CB
Czy wielu ma z nas radia CB. Ja posiadam. Czasami jak widze na trasie ALfe to z checią bym się przywitał zwłaszcza ze na codzień podrużuję służbowo słzbową 307. I nie ma się co dziwić ze nikt z alfy mi nie zamacha.
Ale jak zobacze że jest ktos z CB to się czasami witam.
Po złocie na Pomorzu postanowiłem zakupić takowy sprzęt
Tylko będę potrzebowal fachowych porad, że bym nie kupił byle czego
Mam nadzieję że mogę na was liczyć
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Radia CB zaczynaja się od President to najlepsze i najdroższe rozwiazanie. Faktycznie radia są bardzo dobre. Jednak za dużo mijszą kasę można kupić radio całkowicie podobne do presidenta a mianowicie Uniden http://www.allegro.pl/ite...xl_gratis_.html ja mam takiego. Antena moim zdaniem powinna mieć przynajmiej 1 m. Trzeba pamietać ze musi być zestrojona z radiem. Niektóre małę anteny nie wymagają strojenia ale ich zasięg to 2km.
Kiedys miałęm właśnie inne radia i inne anteny. Obecnie jestem bardzo zadowolony.
_________________ była 146 1,4TS potem 156 1,8 TS a teraz 156 2,4 JTD
Tak jak KKRZYSZTOF pisze President jest b.dobry(sam mam, model johnny) ale tanszy uniden jest równiez dobry i moze warto kupić odrobine tansze radio ale lepsza antene.
CB Radia:
-Midland 1001Z
-Uniden Pro 510 XL
-Uniden Pro 520 XL
zostaly w roku 2006 wycofane z obrotu w Polsce przez UKE (Urzad Komunikacji Elektronicznej). Mowiac prosciej stracily homologacje, bo nie spelnialy norm. Oczywiscie nie znaczy to ze nie mozna ich gdzies kupic (vide Allegro). Ale kupic i legalnie uzywac to dwie rozne sprawy...
TTI TCB-880 + Wilson Little Wil
_________________ Alfa Rosso User JTD R5 Inside KARP Forum Admin
Ostatnio zmieniony przez Yaro 2007-06-15, 15:32, w całości zmieniany 1 raz
no z radyjek to ja polecam presidentaa johnego 2 używam osobiście super radio w alfie mialem na stałe zamontowane antenke presidenta indiana była boska pod wzgledem lapania sygnału i nie wymagała strojenia i lapa la wiecej niz 2 km smiało 10-20 km
w dostawczaku którym lata mój szwagier Pol-Niemcy mam presidenta harrego 2 asc am/fm + midland ml 145 tez super jakos. tylko to chowac w bagaznik makabr kawał bata.
Obenie u siebie w aucie zastępczym mam presidenta johnego 2 + hustlera ale średnio z antenki jestem zadowolony myślę o ohaio presidenta+ duza podstawka magnesowa
a taka alternatywa cb jest radio firmy cobra + jakas fajna antenka ok 120 cm
a teraz AR 156 SW 1.9 JTD 115KM Progression
Ostatnio zmieniony przez webmaster007 2007-06-16, 23:27, w całości zmieniany 1 raz
ja kupilem magnum mx i antenka hustler 101 jestem bardzo zadowolony tzn relacja ceny do jakosci bdb komplet 269zl a jak je zamontowalem wysle fotke jutro
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD+ fiat coupe 2.0 TURBO
Rocznik: 1999
Wiek: 22 Dołączył: 17 Maj 2006 Posty: 381 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2007-06-17, 16:06
odnosnie tematu cb mam pytanie gdzie w 156 zamontowac radyjo bo posiadam radio od dawna ale jezdzi na siedzeniu pasazera nie mam pomyslu gdzie go umiejscowic moze cos podpowiecie sensownego
_________________ alfa romeo 156 & fiat coupe 2.0 turbo
nie znam sie na radiach , jedyne co moge zasugerować to wielkość anteny, najlepiej na żeby mieściła się w bagażniku bez jakiegoś zginania , wówczas jest to wygodne do przewożenia i szybkiego demontazu
jedyne co moge zasugerować to wielkość anteny, najlepiej na żeby mieściła się w bagażniku bez jakiegoś zginania , wówczas jest to wygodne do przewożenia i szybkiego demontazu
anteny nie warto kupować krótszej niż metr i lepiej kupić lepszą antenę a troszkę gorsze radio niż odwrotnie.
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
odnosnie tematu cb mam pytanie gdzie w 156 zamontowac radyjo bo posiadam radio od dawna ale jezdzi na siedzeniu pasazera nie mam pomyslu gdzie go umiejscowic moze cos podpowiecie sensownego
Ja też uważam ze antena conajmiej 1 metr. A własciwie dokładnie 1 metr to dokładnie to co potrzeba.
Zacytowałęm twoja wypowiedz bo widze ze nikt odpowiedzi nie dał.
gość w sklepie odradził kupowania wszelakich podkładek ze względu na pogorszenie jakości odbioru, zatem zrezygnowałam, jednak chcąc nie chcąc lakier trochę sie rysuje na klapie.
pozdrawiam
_________________ "A przede wszystkim.... Czy Twój samochód ma duszę?"
Coby się też podłączyć.To co wybrać TTI 880 czy 770 Antenka Hustler 100cm powinna wystarczyć,ale radio nie wiem które.Uniden stracił homologację,więc odpada.
Ja kupiłem TTI 770 i antenę ml-145 i jestem zadowolony.
_________________ Kiedyś Lanos 1,4
Teraz Klekot Ar 156 1.9 JTD
www.ti-amo.net.pl psg_2008 <- jak możecie to kliknijcie w reklamy google na górze strony.
Ja mam radio Onwa MK3 i magnetyczna antene Midland. Średnio jestem zadowolony- za to za szafą stoi 2 metrowa antena President na stałe przykręcana. Zabnieram sie do montażu od czerwca ale coś środków brak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum