Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-11-08, 17:34
marcins737 napisał/a:
według mnie jest to totalna bzdura i tyle
nie tylko wedlug Ciebie
Bo na zdrowy rozum-po co wydawac kupe kasy na najmocniejsza wersje, a pozniej "skracac"moc ladujac instalacje "nitro"-LPG
Nie lepiej od razu kupic matiza??-bedzie oszczednie Albo taka sama alfe tylko diesel??
Pozatym jesli kogos stac na 156GTA to i na benzyne go stac napewno tylko moze byc tak ze straszny sknera i zalozy sobie gaz
Sam sobie odpowiadzasz na pytanie, moje zdanie jest podobne ale zależy kto, ile i za ile chce jeździć.
Trudno się wypowiedzieć obiektywnie w tym temacie, ja nie mam gazu i nie zamontuję.
Wobec tego moja subiektywna, własna ocena i opinia: bzdura, bezsens, koniec świata, uczulenie, apokalipsa, sadomasohizm, psychotrop, dom, łożko, szalony, wariat..... itd
dołóżcie co chcecie...
Ja jestem zwolennikiem gazu, jednak do GTA to bym raczej nie założył z racji tego że nie jest to pojazd typowy, seryjny. Wersja topowa ma swoje przywileje.
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 3076 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-11-08, 19:14
O witam przyjazny moderator moze naszych postów nie wykastruje ale do rzeczy: Gaz w alfie gaz w V6 gaz w GTA trzeba być kompletnym deb...m żeby gazować taki cudny silnik i jeszcze raz życzę aby temu h........i ta gazownia wywaliła w kosmos
Gaz w Alfie ok, gaz w GTA zbrodnia!! totalnie niezrozumiale jest to dla mnie po co kupować typowo sportowe auto i je zagazowywac S4, ST220 czy s60 T5 jeszcze na gazie nie widziałem, niestety alfe tak porazka
alfa/n co masz do diesla? to tez jest obciach taki jak gaz w GTA??
1) W Holandii sporo samochód Alfa Romeo jeżdzi na gazie(mimo tego że stopa życiowa w tym kraju jest wyższa)...więc wcale gaz nie musi być jakiś gównem na którym nie da się jezdzić.
2)Odpowiedz na pytanie osób tych którzy twierdzą że lepiej kupić sobie Matiza niż zagazować Alfę: jestem ciekaw czy matiz na benzynie będzie miał start z jaką kolwiek sprawną Alfą na gazie??Dlatego wolałbym jeżdzić Alfą w gazie niż autem na benzyne które robi setke w ok.20s.
3)Apropo gazu w 156 GTA no cóż macie racje jeżeli kogoś stać na auto za te pieniądze to albo koleś który montuje gaz w tym aucie jest ekologiem albo też wielkim skąpcem. Wiadomo jeżeli ktoś posiada starsza Alfe typu 33/164 z paliwożerny silnikiem to w Polskich warunkach rzeczywiście lepiej zamontować gaz. Ale aktualnie alfie 156gta w gazie mówimy nie,może gdy ten model będzie miał ponad 10lat i jego cena spadnie poniżej 10k zł to wtedy takie rozwiązanie będzie racjonalne. Pozdrawiam
p.s
4) osobiście uważam że i tak najlepsza jest benzyna i gdyby ceny Pb były o połowe niższe to napewno mało kto by sie decydował na montaż gazu(pięknie by było gdybym bezina kosztowała coś kolo 2pln )
Wysłany: 2007-11-08, 21:26
DaniioDTB napisał/a:
W Holandii sporo samochód Alfa Romeo jeżdzi na gazie(mimo tego że stopa życiowa w tym kraju jest wyższa)...więc wcale gaz nie musi być jakiś gównem na którym nie da się jezdzić.
Holandia nie jest wyznacznikiem ani wzorem w eksploatacji AlF . raczej od tulipanów , prochów i pedałów
Oj myślę że Holandia mogła by być wzorem eksploatacji Alfa Romeo,zdecydowanie więcej zadbanych Alf znajdziesz w Holandii niż w Polsce. Holandia:więcej zadbanych samochodów Alfa Romeo,legalna marihuana i domy publiczne oraz przepiękne tulipany i wiatraki:D
co do domów publicznych to też nie widzę sensu z ich użytku ale napewno państwo miałoby dodatkowe dochody i może by tak bezszczelnie by nie ładowali w paliwo nowych podatków
legalna marihuana to również dodatkowe dochody dla państwa ale takżę naturalna marihuana jest napewno zdrowsza dla człowieka niż alkohole którę sprzedaję sie w wiekszości sklepów
Wysłany: 2007-11-08, 21:57
DaniioDTB napisał/a:
myślę że Holandia mogła by być wzorem eksploatacji Alfa Romeo,zdecydowanie więcej zadbanych Alf znajdziesz w Holandii niż w Polsce.
Tylko dla tego że są zamożnieisi od polaków i jeżdzą na gazie ? zreszta nie tylko Alfy tam wszystko jezdzi na gazie nawet disle Wzorem dla mnie oni nie są
tak?sprawdzą sobie dane statystyczne osób z Polski i Holandii osób które są uzależnione i wpadają w narkomanie
jeśli mógłbym wybierać to wolałbym żeby na półkach w sklepach leżała marihuana niż alkohol,zdecydowanie mniej szkodzi(a nawet i leczy )
ale skończmy już o marihuanie:i tak wszyscy z tego forum jesteśmy ćpunami,to co nas wciągneło to Alfa Romeo i powinniśmy wrócić do tematu odnośnie AR. Pozdrawiam
wolałbym by ludzie sięgali po samochody Alfa Romeo niż ćpali narkotyki lub zapijali się wódą bo jeśli już być uzależnionym to tylko od Alfy Romeo
gta i gaz, niektórzy twierdzą ,ze to pomyłka!! Ale ja zadam pytanie dlaczego!!!! Czy ktoś z panów krytyków może to jakoś uzasadnic.Tylko prosiłbym o rzeczowe argumenty.Bo ,że topowa wersja to już ustalono a inne argumenty?
Bo Gaz do GTA nie pasuje, jest to tak samo sprzeczne jak montowanie w Porsche, Ferrari czy inne sportowym aucie LPG(albo bardziej przyziemnym Audi S4). Kiedys mnie tez dziwiło jak benzyna była jeszcze po 2.3zł a ropa 2.1zł ze kolesie kupują S klase w dieslu, po co?? Oszczedność znikoma a zresztą jak ktoś wydaje tyle kasy na auto, ubezpieczenie to oszczedza pozniej na paliwie?? To samo z GTA, kupić uzywaną GTA za powiedzmy 50-60tys zł i przerobic ja na gaz?? Moze lepiej kupić 2.4mJTD 200km dac chipa i bedzie podobny efekt a i oszczednośc.
A jak kogoś nie stac na eksploatacje to niech kupi sobie mniejszy silnik, w innym wypadku jest to przerost formy nad trescią i wyglada to śmiesznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum