to ja juz chyba nawet VW bym wolal......
pozostaje miec nadzieje ,ze nie znajda zbyt wielu nabywcow.
a'propos - w weekend mialem okazje poprowadzic nowy model łady. To małe, miejskie autko - ale calkiem niezle, jak na cene 35000. A do tego - nie jest chinskie.
Ostatnio zmieniony przez adasco 2007-09-17, 21:19, w całości zmieniany 1 raz
Za te cene nie musi rozpalac.
Ale Kalina przynajmniej "jakos" wyglada. Chcac kupic NOWE auto za 35000 sila rzeczy skazujemy sie na kompromis. Osobiscie wole lade by GM niz logan by renault....
Osobiscie wole lade by GM niz logan by renault....
Nie widzialem na zywo nowej Łady ale rzeczywiscie prezentuje sie bardzo dobrze jak na auto z grupy aut tanich, Logan wyglada strasznie. Adasco a jakie silnii w tej nowej ładzie?? z GM?
A co do Chińszczyzny to miałem okazje poogladac kilka modeli na targach w lipsku, brak słów, myslałem ze na targi dopieszczą te auta a tam nawet nitki wystawały z tapicerki przy szwach, materiały wykończeniowe straszne, nie da sie ich porownać do niczego wczesniej spotkanego, fotele po roku bedą przetarte, plastiki albo popekają albo odpadną, do tego jeszcze krwawedzie wiekszości plastików są tak ostre ze mozna sie pociąć przy otwieraniu np popielniczki. A modele które oglądałem były raczej z "sredniej" i "wyższej" klasy a nie podróbki Matiza czy Smarta. Rozpacz... ale amatorzy chinszczyzny pewnie i tak sie znajdą..
Z chińskich rzeczy lubie tylko potrawy
A ten motoszmelc to lepiej żeby światła dziennego nie widział. Z doświadczenia już wiem jaką mają wytrzymałość poniżej krytyki...
_________________ Alfa Romeo - Nie dla idiotów!!!
155 2.0 8v + 155 2.0 v6Turbo + 166 3.0 v6
W tym akurat testowym modelu byl mocno zmodernizowany silnik samary (w ktorym kiedys porsche palce umoczylo...) - i oprocz niezbyt ladnego brzmienia nic mu nie mozna zarzucic. Niewysilony, 81 KM.
tu masz dane - przy czym silniki juz poprawiono, tego, com ujezdzal nie ma w rozpisce. A bedzie jeszcze jeden mocniejszy, kolo 90-100 kucy.
Jakbys byl ciekaw, to reportaz z fabryki zrobiony przez mojego znajomego
Konczmy juz ten OT, bo nas zlinczuja... Ale mnie do tej pory kopara zwisa wzgledem dokladnosci montazu tej lady. Kto choc raz siedzial w samarze, wie o czym mowie.
Nie w tym sensie mam doczynienia z chińskimi częściami do maszyn. Raczej nie mam zamiaru jeździć czymś takim, bo podejżewam że będzie to gorsze przeżycie niż jazda Tico...
_________________ Alfa Romeo - Nie dla idiotów!!!
155 2.0 8v + 155 2.0 v6Turbo + 166 3.0 v6
Landwind mnie rozwalił.... zwłaszcza szparami między zderzakiem a błotnikiem. Można tam wsadzić łapę i pomachać silnikowi na dobranoc. W środku śmierdzi trampkami, a tabliczka znamionowa jest na słupku B...w środku- jak winda, czyli ten samochód to powinen się nazywać Landwinda. Najciekawszy jest ten panel w konsoli centralnej- nie wiem co to było- wszystko pisało w krzaczkach. Do tego jak sobie przypomne crash test- nie chciałbym mieć złamanej nogi dlatego że za szybko zjechałem z krawężnika samochodem terenowym... za te pieniądze co kosztuje ten koszmar chińskiego wykonania i pomysłu Isuzu wolał bym kupić UAZa i za reszte szmalu zrobić z niego coś jeszcze bardziej konkretnego w teren, bądź używaną G klase.
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: a po co mi... jeżdżę bez :)
Rocznik: 1993
Wysłany: 2007-09-19, 16:28
swoja droga jak mozna w ogole takie badziewie dopuszczac do ruchu... Z tego co widzialem to najmniejsza stluczka i BACH! Smierc na miejscu... Ja rozumiem ze tam ponad miliard ludzi jest a ryzu juz brak, ale czy aby na pewno to jest najlepszy pomysl na wyz demograficzny?
Gdzies ogladalem program w ktorym poddali crash-testowi jeden z pierwszych chinskich SUV'ow - wypowiadal sie gosc z ADAC ze gorszego wyniku nie mieli od 20 lat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum