Wysłany: 2008-07-29, 09:45 Chciałbym wszystkich przestrzec przed Allegrowiczem DEJO1!!!
w rezultacie wydałem furmanke pieniedzy, drugą furmanke wydaję właśnie na remont.
-silnik od alfy 156 2.0 ts.
ktoś zdjął głowice zoabczył co jest grane... poskładał go i wrzucił na allegro.
rezultat do roboty cała głowica o ile uda się ją uratować i dół do roboty. !
jak chcecie utopić torche pieniędzy polecam tego allegrowicza...
nie wiem za bardzo co robić dalej.
sprawa ciągnie się już jakieś kilka miesięcy amoje auto dopiero teraz trafiło do mechanika z prawdziwego zdarzenia.
_________________ 1980r. E21 335csi reconstruction in progress ;]
nie wiesz co robić ?????? jak gośc nie reaguje na normalne rzeczowe argumenty ładuj silnik na pakę uderzaj do gościa i lej jak matka łobuza ile wlezie a pieniadze niech zebach przynosi złodziej jeden
Droga prawna w grę nie wchodzi bo to nie sa az takie koszty ktore mozna by w ten sposob odzyskiwac a pozyskanie rzeczowej ekspertyzy kosztuje nieco ,dowody itd. gra niewarta swieczki
Jedz i pierz dziada i patrz czy równo puchnie !!!!!!!!!!!!!!!
_________________ 166 powodów do Dumy
Ostatnio zmieniony przez smuz 2008-07-29, 21:35, w całości zmieniany 1 raz
Model: Inny
Silnik: inny
Rocznik: 2007
Wysłany: 2008-07-30, 12:57
" dzień dobry, panie posterunkowy prosze szybko przyjechac bo jakiś bandyta przyjechał do mnie do domu, groził mi a potem mnie pobił, mam jego dane wiec łatwo go znajdziecie, wezwałem już karetkę żeby lekarz mnie opatrzył i zrobił obdukcję"
"Art. 157. § 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."
Fajna rada, a moze ma 8 letnią córkę która mogłbys zgwałcic
Co wy ludzie, z dzungli jestescie? Żyjemy w państwie prawa a nie na dzikim zachodzie. A co jak ten oszust będzie wiekszy tudziez będzie miał 3 braciaków bez karków???
Rozumiem że można uwazac że za takie oszustwo nalezy się wp...ol ale to niczego nie rozwiązuje. mało tego:
Art. 18. § 2. Odpowiada za podżeganie, kto chcąc, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, nakłania ją do tego.
Wiec przyjmijmy ze to tylko taki niewinny żart zdenerwowanego forumowicza
_________________ Hipokryzja i konformizm cechuje wszystkie społeczności.
Żyjemy w państwie prawa a nie na dzikim zachodzie.
Rudolf napisał/a:
Co wy ludzie, z dzungli jestescie?
Oj Rudolf to ty chyba jesteś z dżungli skoro wierzysz w tą ide albo krótko zyjesz na tym świecie i na swoją korzyść nie zdążyłeś sie przekonać jak funkcjonuje system w naszym kraju.
Po trzech miesiącach i rozbebłaniu silnika -jakichś naprawach to on moze sobie szukać ale nie w artykułach i paragrafach tylko w hucie resztek z przetopionego silnika.
Zle zabrał sie do sprawy bo takie rzeczy robi sie natychmiast bez ingerencji w posiadany uszkodzony przedmiot.
Rudolf napisał/a:
Fajna rada, a moze ma 8 letnią córkę która mogłbys zgwałcic
czarny humor -nieprawdaż- nie rozumiem nawet w żartach i nie trawie
Art. 18. § 2. Odpowiada za podżeganie, kto chcąc, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, nakłania ją do tego.
Wiec przyjmijmy ze to tylko taki niewinny żart zdenerwowanego forumowicza [/quote]
Takie rady zostaw dla siebie bo to co pisze na forum jest indywidualną sprawą każdego forumowicza a jesli masz ochotę troszczyć sie o literę prawa poradz koledze w trudniejszej sytuacji
Model: Inny
Silnik: inny
Rocznik: 2007
Wysłany: 2008-07-31, 10:23
Odpowiadzasz za to co piszesz na forum i uwierz że po godzinie policja wiedziała by kim jesteś, gdzie mieszkasz i czy masz romans z sasiadką
Internet nie jest anonimowy. Piszesz zeby Jaras pobił "złodzieja", złodziej zostanie pobity a Jaras i ty mozecie dostac wyrok. I co, dość że został oszukany to jeszcze po sądach go będa ciagać. Że złodziej to nie pójdzie na policje-jasne, tacy to pierwsi chodzą.
Przykład z sąsiedztwa: miejscowy, znany wszystkim złodziej ukradł synowi mojego sasiada komórke więc ten wziął szwagra policjanta!!! znależli gnoja i go przekopali, podobno dośc mocno. efekt: komórki nie odzyskali bo ja gdzies spuscił, kasy tez nie ale za zgłosił doniesienie o pobiciu, miął 3 świadków. Skończyło się na tym że dostał od Tomka 1500 zł za wycofanie sprawy. No i co ty na to? Mogli zamiast kasy połamac krecikowi nogi tylko że wtedy szwagier wyleciał by z policji a Tomek dostał wyrok co dla niego oznacza szukanie nowej pracy. Bicie to nie jest żadne rozwiazanie choc wydaje się najwłaściwsze. Gnój od silnika zasłuuje na porządny wpie...ol ale warto sobie spaprac życie?
Nie ma się co napinac.
Napisz gdzie się da o tym oszuscie, moze dzięki temu starci klientów
_________________ Hipokryzja i konformizm cechuje wszystkie społeczności.
Jeżeli transakcja była poprzez allegro, to oni są ubezpieczeni na takie wypadki. Jeśli masz całą dokumentację, łącznie z opisem aukcji i najlepiej ekspertyzą mechanika, to śmiało wal do zarządu allegro. Powinni zwrócić Ci kasę, a nieuczciwemu sprzedawcy dać bana i po sprawie!
Skoro jednak zaingerowałeś w silnik i wziąłeś się za jego remont, to znaczy, że może być już "po ptokach". Co więcej - nie widzę negatywnego komentarza wystawionego przez Ciebie temu sprzedawcy...
Pozdrawiam.
- Rafał
_________________ ...no alfa,
no fun!
Ostatnio zmieniony przez alces1 2008-07-31, 10:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum