Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1.6 TS
Rocznik: 1997
Wysłany: 2007-05-16, 16:36 CB Radio
Chcę sobie zamontować CB w belli. Tylko nie mam na ten temat zielonego pojęcia. Co kupić? Na co zwracać uwagę? Jaka antena? Jeki sprzęt jest dobry? I tego typu pytanka. Sporo jeżdżę moją Alfą i tak sobie pomyślałem że pomogło by to zaoszczędzić na kwitach od kolegów w niebieskich mundurkach. Nie wszyscy chcą pouczać , a tu jeszcze TVN Turbo jeździ i wszystko nagrywa Chcę na ten cel przeznaczyć 4-5 stówek. Pomóżcie proszę.
wera [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-16, 16:42
A.R.T.S. napisał/a:
Chcę na ten cel przeznaczyć 4-5 stówek
Mało.
Przejrzyj alle(dro)go, jest tego full.
Koszt samej anteny to czasami prawie stówka.
Ja mam radio president johnny II i jestem bardzo zadowolony, solidne radio z regulacją szumów, wzmocnienia sygnału dalem za nie około 450zł, antena tak jak Wera napisala kolo 100zł powinna wystarczyc, ja mam 30cm presidenta i tez "cos" słychac no i najlepiej chyba magnetyczną, łatwo sciągnąc, minus taki ze maja gorsze parametry i moze czasami zadrapac lakier jak nie bedziesz uwazał.
Jezdzilem tez z radiem za 220zł i tez bylo ok, mniejszy zakres regulacji i gorszy dzwiek. Jest sprzetu sporo wiec jak chcesz wydac do 500zł to wg mnie kupisz dobry sprzet za ta kase.
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD+ fiat coupe 2.0 TURBO
Rocznik: 1999
Wiek: 22 Dołączył: 17 Maj 2006 Posty: 381 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2007-05-16, 17:57
ja mam za to antene hustler magnesowka na allegro ok 60zł w media expercie dalem 119 zł a radio mam midlanda w sklepie 279 zł na allegro widzialem po 200
mi ten zestaw w zupelnosci wystarcza jestem zadowolony
_________________ alfa romeo 156 & fiat coupe 2.0 turbo
no wiec tak jak posiadam TTI 880(430zł około) antenka magnesówka Sirio ML 145 (190zł około) sprzecik oceniany przez innych jako zajefajny no i według mnie tez bardzo dobry mi w zupełnosci idealny
_________________ AR 33 1,3 - była
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 8v - była
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie
Wysłany: 2007-05-16, 20:47
Przeglądam allegro i forum o CB, tylko że narazie to dla czarna magia, jak książka do matematyk w podstawówce Jestem totalny laik. Zbieram wiedzę żeby kupując nie dać sobie wcisnąć byle czego. Chyba sprzęt będę kupował w jakimś serwisie, bo na allegro to każdy chce sprzedać a jego jest najlepsze Chyba że wiedziałbym konkretnie co mam kupić
Radyjko polecam Unidena 520XL to samo co president johnny II (nawet tak samo wygląda i na tych samych podzespołach jest zbudowany) a jest znacznie tańszy do tego musisz wybrać antenę jak będziesz używał tego zestawu tylko u siebie to polecam antenę zamocowaną na stałe a jak chcesz mieć możliwość przenoszenia zestawu to oczywiście antena na magnes z tym ze magnesówki mają gorsze parametry, antena powinna być jakiegoś dobrego producenta typu president, midland, sirio nie polecam tanich anten typu no name często jest to kaszana, najlepsze efekty dają anteny o długośćiach od 1 - 1,5 m dłuższych niema sensu montować a krudkie mają słabiutki zasięg lub słabo nadają i nikt nie może zrozumieć co mówisz.
Anteny sprawdzone i godne polecenia:
http://www.allegro.pl/ite..._nowa_hurt.html http://www.allegro.pl/ite...k_2db_hit_.html http://www.allegro.pl/ite...a_wroclaw_.html - sam takiej używam
http://www.allegro.pl/ite...gwarancja_.html
Wysłany: 2007-05-17, 17:42
Dzisiaj byłem w sklepie z CB. Polecali mi tam radio Intek M-11- za295 lub Intek M-790 za 365, i anteny ML-145 Sirio za 175 i Floryda za 150. Co o tym sądzicie? Bo ja mam mieszane uczucia. Sprzedawca za wszelką cenę chciał mnie namówić na sprzęt dużo droższy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum