Więc już po zawodach. PZU jak zwykle skroiło klienta, czyli mnie.
Wartość pojazdu wg nich i ich cenników przed wypadkiem oszacowali na ...... 1900 zł, złodziejstwo w biały dzień, nie biorą pod uwagę czynnika takiego jak np. że ktoś wpakował swoje serce w ten samochód.... itd. Alfa jest Alfa i już, tanie autko i nie ma przeproś. Na platforme PZU nie pójdzie bo nikt tego nie chce, więc przyznali szkodę całkowitą, 1700 zł do wypłaty ( i to jeszcze po ugodzie, bo inaczej dostał był 1000 zł) i teraz rób pan co chcesz.
Wartość pojazdu - 1900 zł
wartość złomu - 130 zł (niby tego co zostało)
do wypłaty - 1770 zł
PS. W grudniu gość z mleczarni zawadził mi maskę, otworzyła się klapa od pompy mleka, pojechała po masce, małe wgniecenie + rysa. Sprawca ubezpieczony w Compensie.
Wg wyceny Compensy wartość pojazdu to 1200 zł. Za ryskę szkoda całkowita, 760 zł, qźwa w jakim kraju my żyjemy.
Ostatnio zmieniony przez phantom71 2008-04-08, 07:45, w całości zmieniany 1 raz
phantom71, nie martw sie, miales alfe w ladnym stanie, o czym wiedza klubowicze i pewnie na czesciach troche zarobisz kup na razie golfika, zebys mial czym do pracy dojezdzac, a za pol roku mozemy razem jechac w europe szukac 33
Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,6 Boxer
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-04-08, 19:11
phantom71 napisał/a:
Więc już po zawodach. PZU jak zwykle skroiło klienta, czyli mnie.
PZU to złodzieje! Niestety miałem taką samą nieprzyjemność mieć z nimi do czynienia po rozbiciu mojego poprzedniego auta (też kobieta we mnie wjechała). Czułem się tak jakbym sam rozbił auto o drzewo i kazał sobie za to zwrócić pieniądze. A przecież to klientka ich firmy w parę sekund pozbawiła mnie (jak również Ciebie) auta, nie muszę dodawać, że auta w które włożyło się sporo czasu i serca
Nie wiem czy już coś podpisałeś, ale z własnego doświadczenia radzę Ci, nie gódź się na nic, odwołuj się jak długo się da. Tylko tak można ich skubnąć więcej, choć niestety cała sprawa się przeciągnie. Współczucia i powodzenia w walce z PZU (oraz poszukiwaniach nowej Belli).
_________________ FORZA ITALIA !
Ostatnio zmieniony przez currahee 2008-04-08, 19:12, w całości zmieniany 1 raz
Hejka Mariusz Współczuję ....i mam jedno pytanie....czy zaczął się sezon na ,,dzwony"?? Moja niunia też od poniedziałku u doktora W moim przypadku bylo tak, że aby nie zderzyć się z laską która mnie nie zauważyła na pasie obok odbiłam w prawo...efekt? jej nic a ja skosiłam zaparkowany samochód Zobaczymy jak naprawią...i mam nadzieję, że do zlotu się z tym uporają Pozdrawiam i trzymam kciuki za nowy zakup
Ostatnio zmieniony przez Mała 2008-04-12, 09:57, w całości zmieniany 1 raz
to jest bez kitu polowanie na alfy, w piatek 9 rano na parkingu Auchan goscio mi wjechał w tył auta, skończyło sie na szczęście tylko na pękniętym zderzaku i uszkodzonym wydechu
gościu mi od ręki kase wypłacił 1000zł
zderzak do zrobienia nawet może bez malowania tylko będzie widoczna jakby rysa, wydech i tak miałem przerabiać wiec takie szczęście w nieszczęściu
_________________ AR 33 1,4 Imola
AR 33 1,7 16v P4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum