To chyba na wschodzie. Latem jeżdziłem tam dwa tygodnie. Więcej niz 120 strach. Straszne koleiny i inne nierówności. Może rzucić i po wszystkim. Może i tak w tym przypadku.
Oczywiście zgadzam się, że przy takiej prędkości napęd ma raczej małe znaczenie.
Ale o bączku to bardziej miałem na myśli jak stoi na skrzyżowaniu i chce się młodzik popisać. Wciska gaz na mokrym a kuperek leci tam gdzie sobie tego nie życzył.
Oczywiście każdy napęd ma swoje wady, nawet 4x4. Jest ich mniej lub więcej.
Dobrze, że wspomniałeś. Najważniejszą sprawą jest dobre szkolenie kierowców !
Jak słyszałem jak wyglądają kursy w Austrii (mam tam rodzinę) to nie mogłem uwierzyć, jak bardzo jesteśmy do tyłu...zanim ktoś tam dostanie prawko to musi się sporo nauczyć, przez to przynajmniej ich drogi są znacznie bezpieczniejsze. O stanie ich dróg nawet nie mówię, bo to porównywanie jak czekolady do gó**a w porównaniu z naszymi
Nie mówię, że tył napęd nie dostarcza dużo więcej zabawy.
No ale jeśli mam już wybierać, które auto dać niedoświadczonemu kierowcy...to odpowiedź jest prosta.
W każdym razie wniosek jest i tak jeden.
Jak się umie prowadzić i wie co się robi za kierownicą to każdy napęd jest dobry.
A jak ktoś nie ma pojęcia co się dzieje, to najlepiej niech nie wsiada za kółko...
Ostatnio zmieniony przez Patricko 2008-01-26, 12:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum