Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-05-15, 17:59
Alfamaniak156 napisał/a:
fiergloo napisał/a:
W 164 rozwiercano Vki do 3.5 litra pojemności i nazywano to potocznie Hi-Cube. 260KM z 24 zaworowca uzyskiwali.
To juz chyba ostro wysilony silniczek co? Ale swoja drogą to niezła rakieta !
z 3,5 litra 260 KM to raczej silnik robiony z wieeeelkim zapasem mocy i jak podejrzewazm podatny na modyfikacje
Ostro wysilony by byl, gdyby mial ~400KM
EDIT:
wyscig na 1/4 mili... przeciez tam startuje potwory, ktore nie maja nic wspolnego procz wygladu (w wiekszosci przypadkow) z seryjnymi samochodami
To teraz mam napisac, ze maluch lepszy niz porsche??
http://pl.youtube.com/watch?v=QRjbX03bbsg
Ale rozmueiem, ze to kolejny zart Alfistow...no ja bez poczucia humory-rozumiecie
Ostatnio zmieniony przez AlfaFAN 2008-05-15, 18:05, w całości zmieniany 1 raz
Model: Inny
Silnik: inny
Rocznik: 2007
Wysłany: 2008-05-15, 23:17
AlfaFAN napisał/a:
To teraz mam napisac, ze maluch lepszy niz porsche??
Tak. ten maluch był lepszy w wyscigu od porsche.
I powiem ci jeszcze że berlingo jest lepsze od porsche bo zmiesci mi sie tam cały sprzet potrzebny do pracy i jeszcze miejsca zostanie
_________________ Hipokryzja i konformizm cechuje wszystkie społeczności.
Ludzie jakie 3,5 litra... w obu filmikach są I4 DOHC pierwsza na bazie 1,8t a druga TS....
ozzy napisał/a:
Zarzucało strasznie, widać że konstrukcja niedopracowana.
Widziałeś kiedyś jakieś drag? W takim razie 100% tylnonapędowych dragsterów to niedopracowane konstrukcje bo rzuca dupą przy starcie Tak w kwestii "niedopracowania konstrukcji" człowiek który był przy budowie tego auta z pierwszego filmu to wielki autorytet tuningowy alf na świecie, mający za sobą parę książkowych publikacji na ten temat, facet dzięki któremu masa firm zaczęła robić high-endowe graty do alf, no ale pewnie się nie zna...
Ostatnio zmieniony przez PietereQ 2008-05-17, 14:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum