1.4... hmm mnie ta honda o której mowa troszku odstawiła to fakt...
ale nie tak dużo gdzie wsumie ja miałem tez wtedy 1.4 w Boxerze ale w 145 która była cięzsza o wiele od 33...
a na tym filmiku jest CRx kontra 147 1.9JTD na chipie...
Akurat na tym drugim filmiku malo co widac ale jak go podales to pewnie 33 wygrala , tylko nie pisz ze 33 byla seryjna
Bo ogolnie rownie dobrze mozna postawic crx vteca z kompresorem vs alfa 33 1.7 16v i wynik jest oczywisty.
nie wiem jaka jest najsłabsza wersja Hondy S2000 ale to są kiszki u mnie po mieście jakaś śmiga, stawałem z nią już kilka razy i jak tylko kierowca s2000 coś zwali to mometalnie widziałem go w lusterku a jak nie zwalił startu to zaś szły łep w łep do predkosci około 140km/h dalej to już ja sie nawet nie goniłem bo miasto wiec i tak przegiecie pały
ale co do filmiku tego z s2000 to sam powiem ze albo kierowca s2000 to dupa albo sprzet zajechany albo 33 wzmocniona bo za łatwo mu to wychodziło troche
_________________ AR 33 1,3 - była
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 8v - była
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie
Akurat na tym drugim filmiku malo co widac ale jak go podales to pewnie 33 wygrala , tylko nie pisz ze 33 byla seryjna
Bo ogolnie rownie dobrze mozna postawic crx vteca z kompresorem vs alfa 33 1.7 16v i wynik jest oczywisty.
nie wiem jaka jest najsłabsza wersja Hondy S2000 ale to są kiszki u mnie po mieście jakaś śmiga, stawałem z nią już kilka razy i jak tylko kierowca s2000 coś zwali to mometalnie widziałem go w lusterku a jak nie zwalił startu to zaś szły łep w łep do predkosci około 140km/h dalej to już ja sie nawet nie goniłem bo miasto wiec i tak przegiecie pały
ale co do filmiku tego z s2000 to sam powiem ze albo kierowca s2000 to dupa albo sprzet zajechany albo 33 wzmocniona bo za łatwo mu to wychodziło troche
I znowu zaczyanaja sie tutaj mity takie tworzyc ze glowa opada.
1 nie wkladam zadnego kija w mrowisko a jak ktos sadzi ze filmik ukazujacy zupelnie 2 nieznane samochody o ktorych wiadomo tylko model ani silnika ani nic jeszcze na mokrej nawierzchni ma byc jakas wyrocznia to sory.
A s2000 wychodzilo tylko w jednej wersji 2.0 240koni i 6 sekund do setki.
Wiec albo ten kto jezdzi ta s2000 w zyciu nie wkrecil jej wyzej niz 2500 tys rpm albo Ty nie wiesz jak wyglada s2000 no sory ale nie mow mi ze Twoja 33 jezdzi rowno z 240 konnym samochodem
filmik ukazujacy zupelnie 2 nieznane samochody o ktorych wiadomo tylko model ani silnika ani nic
W opisie tegoż filmiku masz wyraźnie napisane- Honda S2000- 240 ps, Alfa 33 147 ps....
(cokolwiek jest zmodyfikowane) Jednak nie zapominaj o tym,że Honda waży ok 1260 kg a Alfa jakieś 260 kg mniej...
_________________ Ik@r 1111
AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
AR 145 2.0 TS 2008-...
I znowu zaczyanaja sie tutaj mity takie tworzyc ze glowa opada.
1 nie wkladam zadnego kija w mrowisko a jak ktos sadzi ze filmik ukazujacy zupelnie 2 nieznane samochody o ktorych wiadomo tylko model ani silnika ani nic jeszcze na mokrej nawierzchni ma byc jakas wyrocznia to sory.
A s2000 wychodzilo tylko w jednej wersji 2.0 240koni i 6 sekund do setki.
Wiec albo ten kto jezdzi ta s2000 w zyciu nie wkrecil jej wyzej niz 2500 tys rpm albo Ty nie wiesz jak wyglada s2000 no sory ale nie mow mi ze Twoja 33 jezdzi rowno z 240 konnym samochodem
pewnych rzeczy nawet nie skomentuje bo szkoda pisac a co do s2000 to jesli to cos ma naprawde jedna wersje silnika i 240 kucy to zwracam honor ale ta z która smigałem to musi byc zajechana niemiłosiernie
_________________ AR 33 1,3 - była
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 8v - była
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie
Model: Inny
Silnik: lepszy niz AR
Rocznik: 1961
Wysłany: 2008-05-05, 21:35
williamdrake napisał/a:
tomiscorpio napisał/a:
filmik ukazujacy zupelnie 2 nieznane samochody o ktorych wiadomo tylko model ani silnika ani nic
W opisie tegoż filmiku masz wyraźnie napisane- Honda S2000- 240 ps, Alfa 33 147 ps....
(cokolwiek jest zmodyfikowane) Jednak nie zapominaj o tym,że Honda waży ok 1260 kg a Alfa jakieś 260 kg mniej...
no to teraz sobie policz 1300 dzielone na 240 a 1000 dzielone na 147
strzala jezeli faktycznie jest tak jak piszesz , to tam tragedia jest z tym samochodem. Moze to sama buda a silnik od czego innego.
Bo to ze taka 33 1.7 16v jest szybka ze startu to ja nie mam watpliwosci. I taka hondawe jak w temacie to zrobi uzywajac silniczka od wycieraczek , ale to ze zrobi lekko s2000 poprostu nie wierze i nie uwierze.
Gdzies na 99% jestem prszekonany ze ta alfa na filmiku z tym s2000 ma duzo bardziej posuniete modyfikacje.
Uhu! Fajnie, Honda kontra Alfa 33. Jeżeli Alfa jest zadbana to Hondzinę łyknie,
ale ostrzegam, jeżeli masz coś zaniedbane nie masz szans, Hondy kręcą się z natury płynnie i wysoko
mój tato ma honde 1.6 VTI 160 konikow kreci sie do 9 tys obr. co ten silnik wyrabia to masakra ale moim zdaniem hondka z silnikiem 90 konnym dostanie baty
POZDRAWIAM!
_________________ Teraz AR 156 1.6 TS
Kiedyś AR 145 1.6 Bx
Z tymi wyścigami to różnie bywa, tydzień temu stanąłem swoją Hondziną a kolega Mazdą:
- Honda Civic 1997r., 1.4 iS 90KM
- Mazda MX-3 1997r., 1.6 DOHC 110KM
Co ciekawe szły łeb w łeb, wygrał kolega, bo spartoliłem start. Ale mnie nie odstawił. Cały zadowolony gadam z nim po wyścigu, dumny że tylko o połowę samochodu przegrałem i to z własnej winy, a on mi mówi że kręcił go tylko do 5500rpm bo dopiero co kupił i trochę mu go szkoda... to ja swoją cisnąłem pod 6500rpm jak należy. Ale za coś takiego to na dzikim zachodzie kulka między oczy się kolesiowi należy...
Ale do rzeczy, myślę że podobnie jest niektórymi ludźmi w wydawałoby się szybszych autach. Czasem odpuszczają, jeżeli wygrana nie jest prosta to odpuszczają, bo im szkoda, albo się wystraszyli albo się mandatu boją, albo fura nie ich. Jak stajesz z nieznajomym na światłach to nie wiesz kto to jest i co sobie myśli.
_________________ Była Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic oraz Honda Civic 1.4i EJ9
Jest Alfa Romeo 156 2.0TS Selespeed oraz wierna Honda Civic 1.4i EJ9
jak mówicie co ile ma koni to tak jak kłucenie się kto ma większego
a porownywac jakies 1.4 do 1.7 to jak porownywac czy wiekszego ma nietoperz czy wielbad
Dobre
Mój wujo miał kiedyś Hondę Concerto, i muszę przyznać że szła jak burza, niestety porównać nie mogę, bo nawet nie wiem jaki silnik itd. ale pamiętam że wtedy marzyłem o takim samochodzie (oj bardzo dawno to było jakieś 10-12 lat temu), niemniej jednak Hondy z tamtego okresu wciąż mi się podobają, bo te nowe Civic-i już tego "czegoś" nie mają co tamte miały.
takie porównania sa bez sensu bo wystarczy dobry szofer świetnie znający swoje auto vs. drugi słaby na maksa i szanse mogą się wyrównać. Warunki, kierowca, opony, rodzaj napędu, rodzaj przeniesienia napędu, systemy kontroli trakcji,jakość paliwa.... to wszystko razem do kupy wzięte i 132 konna alfa może przyspieszyć jak 90 konna honda
a porownywac jakies 1.4 do 1.7 to jak porownywac czy wiekszego ma nietoperz czy wielbad
no tak ale jeżeli tak sie sprzeczać co będzie lepsze to dodajmy do tego możliwości kieorwcy , precyzja przełożeń skrzyni , krótsze przełożenia szybsze przyspieszenie , wagę auta momenty i wiele innych rzcezy
no tak ale jeżeli tak sie sprzeczać co będzie lepsze to dodajmy do tego możliwości kieorwcy , precyzja przełożeń skrzyni , krótsze przełożenia szybsze przyspieszenie , wagę auta momenty i wiele innych rzcezy
kierowcy nie bralem pod uwage, to od niego zalezy czy wycisnie te 100 km/h w 7 sek jak podaje ksiazka czy 10 sek.
KUCYK pytal ktore auto jest szybsze, to przedstawilem moje zdanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum