Panowie jak to jest z tą akcyzą?? czy mozna domagac się o zwrot akcyzy? słyszałem że tak ale czy napewneo mi zostanie ona zwrócona?! co skutecznie trza robic aby ją odzyskac??
piszcie jeśli coś wiecie na ten temt...
nio słyszałem że nawet jest na stronie auto świata jakiś świstek do wypełnienia co może ułatwi tą całą procedure . ale niechce mi sie wogóle otworzyc...
a nikt niewie nic na temat akcyzy?? Panowie...
pomóżcie !!!
ja myslalem o tym, zeby wyslac te wnioski, ale cene w umowie mam troche niska i jakby im zalezalo na tym, zeby za wszelka cene mi nie oddac pieniedzy to mogli by sprobowac mi udowodnic, ze dalem za auto mniej niz jest napisane na umowie..
ogolnie uznalem ze dla 200 zl nie warto ryzykowac... bo pewnie cos niedobrego za zainzanie ceny na umowie grozi
dokładnie, jeśli bedziesz się starać o zwrot kosztów to będą ci udowadniać że twoje auto nie jest warte jedyne 50euro ;] skurwy***y!
_________________ *** GET Q4 OR DIE TRYIN ***
filip [Usunięty]
Wysłany: 2007-01-05, 02:29
nie koniecznie ja tez sprowadzilem auto 3 lata temu napisalem na fakturze 500 euro ale dodalem ze jest uszkodzone moznaa domagac sie wowczas zwrotu?
to nie daleko poprostu pojechac i zarobic spowrotem kase
nio ja jakieś półtora roku temu wpisałem na umowie 250 euro... więc akcyzy zapłaciłem coś koło 650 zł, to wsumie nie mało. a zawsze można wcisnąc jakiś bajer że auto było uszkodzone czy coś tam nakitowac im, zresztą przeciez ta akcyza jest nielegalna to co tu dużo mówic...
nio ja jakieś półtora roku temu wpisałem na umowie 250 euro... więc akcyzy zapłaciłem coś koło 650 zł, to wsumie nie mało. a zawsze można wcisnąc jakiś bajer że auto było uszkodzone czy coś tam nakitowac im, zresztą przeciez ta akcyza jest nielegalna to co tu dużo mówic...
pfff haha pod urzedem celnym bedzie niezła kolejka i wszyscy szczesliwi tacy takie cos trzeba bedzie fotografowac i upamieniac
ah tam... zamknijcie ten temat chłopaki... bo widze że zawiele sie tutaj niedowiem na ten temat.... może najwidoczniej wszyscy z naszego forum kupowali bryki w Polce
nio czas zacząc działanie...
wkońcu ogłosili w TV iż akcyza była nielegalna i mozna się zgłaszac z wnioskami o zwrot akcyzy...
mam nadzieje że odzyskam kasiorke co by było na jakies przeróbki w alfie
Ja miałem za swoja Alfe 27złotych akcyzy....Chyba sie nei bede upierał żeby mi oddali. Co do tego
Na tej stronie można dużo poczytać
http://www.zwrotakcyzy.info/
Z tego co wycztałem można się nawet starać o zwrot pieniędzy za kartę pojazdu, a tu już jest 500złotych
no z ta karta pojazdu to juz ponoc dawno o tym trąbili że za duużo od nas kasy ściągneli...teraz tylko musze przygotowac jakieś świstki odpowiednie papiery i do boju..oby się udało....może podpowiecie jak to skutecznie rozegrac aby zadługo to nietrfało i abym to wygrał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum