Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-04-15, 17:49
Paweł156 napisał/a:
a co wprost nie da sie powiedziec?
konkretnie chodzi o Alf 156 Turbo Ja do niej nic nie mialem od poczatku, ale wiekszosc twierdzila, ze WT, a teraz same komentarze pozytywne po tym jak byla w tvn turbo...
Alfamaniak156 napisał/a:
A jakie znaczenie ma staż na forum
staz niema nic do tego, ale chodzilo mi o to, ze jestes krotko i byc moze nie zdazyles przeczytac wszystkiego A jest tak, bo gdybys czytal to bys wiedzial
Aaa to o tym czytałem ale ja od początku miałem dobre zdanie o 156Turbo...auto nie jest zepsute przecież...łądnie sie prezentuje, sam bym nie stuningował swojej w żadnym wypadku ale...bez porównania z kolesiem z OTOMOTO, bot przeginka na maksa
AlfaFAN napisał/a:
taz niema nic do tego, ale chodzilo mi o to, ze jestes krotko i byc moze nie zdazyles przeczytac wszystkiego A jest tak, bo gdybys czytal to bys wiedzial
A poczytałem tyle ile mogłem, postów jest od cholery tutaj i czasami nie nadążam z czytaniem hehe
konkretnie chodzi o Alf 156 Turbo Ja do niej nic nie mialem od poczatku, ale wiekszosc twierdzila, ze WT, a teraz same komentarze pozytywne po tym jak byla w tvn turbo...
miałem okazje zobaczyc ja na żywo, zresztą na zdjeciach tez wygląda imponująco co do stylingu to kwestia gustu, mi sie podoba, bo nie jest łatwo przerobic 156, a co do kwestii technicznych to nikt na tym forum nie ma tak zaawansowanego samochodu, on nie tylko wygląda, on jest piekielnie szybki, taki gokart
ja jestem totalnym przeciwnikiem udziwniania samochodu jesli zaczyna sie przerabianie od dodawania gadzetów a nie modyfikacji które mają polepszyć własciwości auta. Auto najpierw ma byc szybkie pozniej moze prowokowac wygladem. Jesli jest na odwrót jest po prostu śmiesznie.
to czerwone cos jest obrazem rozpaczy i tandety i nie mozna go porównywac w zadnej kategorii do 156turbo
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-04-15, 19:35
Cytat:
miałem okazje zobaczyc ja na żywo, zresztą na zdjeciach tez wygląda imponująco co do stylingu to kwestia gustu, mi sie podoba, bo nie jest łatwo przerobic 156, a co do kwestii technicznych to nikt na tym forum nie ma tak zaawansowanego samochodu, on nie tylko wygląda, on jest piekielnie szybki, taki gokart
ja jestem totalnym przeciwnikiem udziwniania samochodu jesli zaczyna sie przerabianie od dodawania gadzetów a nie modyfikacji które mają polepszyć własciwości auta. Auto najpierw ma byc szybkie pozniej moze prowokowac wygladem. Jesli jest na odwrót jest po prostu śmiesznie.
to czerwone cos jest obrazem rozpaczy i tandety i nie mozna go porównywac w zadnej kategorii do 156turbo
no tak, zgadzam sie z Toba we wszystkim co napisales Pisze tylko ogolnie o tym co bylo wczesniej, a co jest teraz
Choc pominalem fakt, ze wczesniej negatywnie komentowali inni uzytkownicy niz teraz, a byc moze tak wlasnie jest w tym wypadku
Technicznie, pod maska, to sie zgodze, ze rewelacja i wielki szacun za to....
Ale strona wizualna to dla mnie dramat!!! Sam lakier i czarna maska - ok, moze byc. Ale ten plastik to juz kupa na torcie, sorry, ja jestem na nie.
troche zbaczamy z tematu ale ja też 156turbo widziałem , siedziałem miałem okazje zobaczyć jak jeździ nie samowicie dużo kasy i pasji oraz rozsądku włożone w to auto i jest cholernie szybki nie jedno 2.0 TS bym zmiękło
troche zbaczamy z tematu ale ja też 156turbo widziałem , siedziałem miałem okazje zobaczyć jak jeździ nie samowicie dużo kasy i pasji oraz rozsądku włożone w to auto i jest cholernie szybki nie jedno 2.0 TS bym zmiękło
aaaaabsolutnie wierze. Ale czy trzeba je bylo tak oszpecac? Coz, grunt, ze wlascicielowi sie podoba. Ale i tak najwazniejsze pod maska
Silnik: inny
Rocznik: 2007
Wysłany: 2008-04-15, 21:56
No miedzy innymi turbo
Oczywiscie to nie mi się ma podobac tylko właścicielowi ale pokazując ją na forum musi sie liczyc że komus się nie bedzie podobać.
No ale była tu tez czarna z lambodrzwiami i pewnie jeszcze kilka "kfiatkuf" by się znalazło, może nie tak zaawansowanych ale zawsze coś
Argument ze ktos włożył kupe kasy i pracy w tuning absolutnie mnie nie przekonuje
Bo jesli ktos jest naprawde fanem marki to niech ta kase i pracę włoży w odrestaurowanie jakiegos klasyka albo younga. I niech mi ktos powie ze np GTV6, alfasud sprint, jakis straszy spider czy nawet dośc popularne 33 czy 75 w idelanym stanie nie robia na was wiekszego wrażenia niz pooblepiane polastikiem "jeżdzidło" które kiedys było pieknym samochodem.
Tuning to zło!!!
Choc jak już dozbieram do GTA ( a może stanieją ) to poddam ja małemu tuningowi. Ściagne znaczek GTA i przykleje 1.6 TS
JA naprawde zazdroszcze tunerom tego czasu który mają na psucie samochodów. Bardzo bym go chciał mieć. Wykorzystał bym go tylko troszke inaczej. Najpierw GTV6, potem spider z lat 70tych, sprint i na koniec integrale evo II
_________________ Hipokryzja i konformizm cechuje wszystkie społeczności.
fora mają to do siebie że skupiają ludzi o różnych poglądach - moim zdaniem nie powinno się oszpecać AR i tyle , jak słusznie zauważył kolega Rudolf wkład pracy/czasu/kasy nie ma nic do rzeczy...
tuning to kwestia gustu, każdy ma inne zdanie, a z każdym zdaniem się powinno liczyć.
Rudolf porównując Alfe z początku tego tematu do forumowej 156 Turbo myśle że daleko zbłądziłeś. Więc nie ciągnij tego tematu bo naprawdę głupszych porównań już nie wymyślisz
Poza tym nie porównuj nas do innych społeczności internetowych. 156 Turbo już dawno u nas gościła i każdy się wypowiedział na ten temat, i żadnych dodatkowych ahów i ohów nie będzie z powodu pokazania jej w TVN Turbo.
Silnik: lepszy niz AR
Rocznik: 1961
Wysłany: 2008-04-16, 08:33
No ogolnie zielona alfa zostala zgnojona na maxa na tym forum. Zgnojona to malo powiedziane... a mi sie tam podoba. Oczywiscie ja bym nie poszedl w taka strone bo czarny koloe duza fela i obnizenie to wystarczajace zmiany , ale kompleksowo przerobiona i jest OK
Rudolf porównując Alfe z początku tego tematu do forumowej 156 Turbo myśle że daleko zbłądziłeś. Więc nie ciągnij tego tematu bo naprawdę głupszych porównań już nie wymyślisz
Wiesz, ja bym tu polemizowal. Forumowa Turbo wyroznia sie kompleksowym podejsciem do sprawy - i to trzeba stanowczo chwalic. To bardzo rzadki przypadek, ze tuning optyczny idzie w parze z mechanicznym. Moim zdaniem jednak, wystarczylyby delikatniejsze akcety stylizacyjne, taki styl zwyczajnie mi sie nie podoba i moim zdaniem do alfy nie pasuje. Oczywiscie widzialem znacznie brzydsze projekty, ale nie znaczy, ze mam piac z zachwytu tylko dlatego, ze mechanicznie jest ona super zrobiona. Za przerobki silnika czy zawieszenia - maksymalny respekt dla kolegi. Ale wyglad auta to niestety poracha jak dla mnie. Tyle, ze - co stanowczo podkreslam - ma ona sie podobac przede wszystkim wlascicielowi. I jesli jemu tak sie podoba, to ok. Ale nie musi automatycznie podobac sie innym. O ile autku z otomoto daje -50 punktow na 100 mozliwych, o tyle ocena zieloengo turbo to +50 pkt za technike. Jakby byla mniej nachalnie stylizowana, dalbym 99 puntow i bronil jak lew. Do niektorych aut (alfa nie jest tu wyjatkiem) tuning optyczny z takim wykonaniu po prostu nie pasuje. Przykladowo - wyobrazacie sobie tak zrobionego merca s-klasse, fiata barchette czy ze starszych - np. opla senatora albo volvo v70? Ja nie... Ale juz na astrze, golfie czy stilo takie cos pewnie by mnie nie razilo... Mowie o wygladzie, mechanike zawsze mozna poprawic, nawet a maluchu (w nim to nawet trzeba
Wysłany: 2008-04-16, 09:36
Najwiekszy problem tuningu to "nasladowcy".
Najlepszym przykładem jest Calibra. Seryjnie bardzo ładne auto (przynajmniej mi się podoba) ale normalnych juz praktycznie nie widuje. 90% jest poobklejanych jakims plastikowym gównem i innymi tuninggadzetami. Jeżdzić calibrą to teraz obciach bo do włascicieli przyklejono łatkę fana wieśtuningu i głośnego "umca-umca z bagaznika. O "paleniu laka" (co za okreslenie ) pod disco w remizie nie wspomnę.
Pracował u mnie chłopaczek który miał calibre o dziwo bez tuningu (ale techniawke lubiał sobie zapuscić az szyby drgały ) i zawsze się z niego śmiałem że jak ja byłem młody to mając calibrę byłbym, królem miasta a teraz to tylko ludzie sie śmieją
Do czego zmierzam. Dziś 156 mozna kupić za grosze. 10 tyś i masz piekny mocny samochód, dobrze wyposazony (moze i zajechany ale małolaty na to nie patrzą)
Wiadomo ze większośc młodych kierowców wychowanych na 2f2f jara się tuningiem. Byle więcej plastiku i głośników w bagażniku. Alfy jakos rzadko są poddawane tuningowi więc ich popularność jest mała wsród "tych" ludzi. No ale taki "psuj" kupi sobie gazetkę tuningową, oglądnie tvn turbo potem zerknie na allegro i zobaczy ze taka alfa jest 2 razy tańsza od gulfa albo innego e36 (w przenosni oczywiscie) I kupi, niestety.
czesci na razie mało więc bedzie pakował graty od innych marek ale w końcu firmy produkujace tunoingowe gówno wyczują nisze i zacznie powstawać mnóstwo dziwnych zdeżaków, spojlerów itd
Obudzimy się z reką w nocniku tak jak właściciele calibr. I samochód który był kwintesencją designu, klasy i piekna stanie się synonimem wieśtuningu.
Do czego zmierzam. Dziś 156 mozna kupić za grosze. 10 tyś i masz piekny mocny samochód, dobrze wyposazony (moze i zajechany ale małolaty na to nie patrzą)
Wiadomo ze większośc młodych kierowców wychowanych na 2f2f jara się tuningiem. Byle więcej plastiku i głośników w bagażniku. Alfy jakos rzadko są poddawane tuningowi więc ich popularność jest mała wsród "tych" ludzi. No ale taki "psuj" kupi sobie gazetkę tuningową, oglądnie tvn turbo potem zerknie na allegro i zobaczy ze taka alfa jest 2 razy tańsza od gulfa albo innego e36 (w przenosni oczywiscie) I kupi, niestety.
czesci na razie mało więc bedzie pakował graty od innych marek ale w końcu firmy produkujace tunoingowe gówno wyczują nisze i zacznie powstawać mnóstwo dziwnych zdeżaków, spojlerów itd
Obudzimy się z reką w nocniku tak jak właściciele calibr. I samochód który był kwintesencją designu, klasy i piekna stanie się synonimem wieśtuningu.
Właściciele 156 się z tym obudzą niestety. Bardzo możliwy scenariusz patrząc na to co się dzieje na mieście. Kiedyś Alf było dużo dużo mniej. Dzisiaj widzę conajmniej 5 Alf 156 dziennie. Oczywiście w zatrważającej większośći są właściciele którzy nie mają pojęcia o tym, że w ogóle jakiekolwiek auto ma swoje forum internetowe. Podobne jest ze 147. Jeździ ich całe zatrzęsienie po mieście, a jak znam kogoś kto ma 147 to o wchodzeniu na fora internetowe dot. samochodu nie przechodzi im przez głowę.
Ja krótki czas myślałem o 156 ale zmieniłem zdanie. W tej chwili jakbym miał brać to tylko z V6. Stylistycznie jest to piękne auto, ceny dużo mniejsze niż konkurencji i dostępność diesla poniżej 2 litrów oraz benzynówek o litrażu od 1.6 do 2.0. Bo we Wrocku najczęściej widze 156 z silnikami 1.8 TS i 1.9JTD. I oby Ci ludzie co mają te auta tylko dlatego że im się podobają i nie wiedzą o co chodzi mówiąc Cuore Sportivo nie zaczeli biegać na giełdy w poszukiwaniu części....bo wtedy popularność u złodzieji z okolic zera podskoczy do góry.
e, tam. Zapisał by się na forum, pokazał swojego potwora w kilku gazetach, pojechał by z tym scierwem do tego buraka tede i jego wiesniackiego programu i połowa z was pisała by że super itd.
Mam dac przykład??
1:0
Z tym ścierwem to trochę przesadzasz,bo to ze możesz sie tu wypowiadać to także moja zasługa praca ,czas i pieniądze i choćby, dlatego powinieneś uszanować a na pewno nie obrażać drugiej osoby radzie ci bardziej dobierać słownictwo i wyrażać sie nieco elokwentnie i z kultura
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Wysłany: 2008-04-16, 18:07
robak#21 napisał/a:
Z tym ścierwem to trochę przesadzasz
Tak
To jak nazwiesz to coś czerwonego co kiedyś było samochodem???
Obrażać innych
Jakos sobie nie przypominam żebym go w jakikolwiek sposób obraził a że jego dzieło nazwałem ścierwem...
Ścierwo-padlina, nieboszczyk.
Przeciez ten samochód jest nieboszczykiem
Dość że wizualnie ktoś go zniszczył to jeszcze zajeździł silnik(i pewnie nie tylko)
robak#21 napisał/a:
e możesz sie tu wypowiadać to także moja zasługa praca ,czas i pieniądze
Daj nr konta to ci oddam tą kasę, za czas i prace też moge zapłacić.
Twoja zasługą która cię kosztowała mnóstwo kasy, czasu i pracy jest też niszczenie wizerunku marki
Tak
To jak nazwiesz to coś czerwonego co kiedyś było samochodem???
Obrażać innych
Jakos sobie nie przypominam żebym go w jakikolwiek sposób obraził a że jego dzieło nazwałem ścierwem...
Ścierwo-padlina, nieboszczyk.
Przeciez ten samochód jest nieboszczykiem
Dość że wizualnie ktoś go zniszczył to jeszcze zajeździł silnik(i pewnie nie tylko)
robak#21 napisał/a:
e możesz sie tu wypowiadać to także moja zasługa praca ,czas i pieniądze
Daj nr konta to ci oddam tą kasę, za czas i prace też moge zapłacić.
Twoja zasługą która cię kosztowała mnóstwo kasy, czasu i pracy jest też niszczenie wizerunku marki
najłatwiej udawać ze nie rozumiesz ,porażka no chyba ze jestes taki inteligetny o czym swiadcza twoje wypowiedzi buhehe
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Rudolf nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich. Z tego co koledzy piszą na Węgrzech 156 Robaka przyciągała mnóstwo widzów w większości (tu uwaga uwaga, trzymaj się mocno) - alfistów takich jak my!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum